Exposició El Món de Schulz

0

Del 30 de juliol al 31 d'agost podràs trobar a la biblioteca de Calella l'exposició itinerant El Món de Schulz, que vol commemorar el centenari del naixement de Charles Schulz, creador de la tira còmica Peanuts (literalment, cacauets, encara que es podria traduir com nimietats.) D'aquesta tira sorgiren personatges que han esdevingut icones populars que tothom reconeix, com Charlie Brown i el seu imaginatiu gos Snoopy.



Charles Monroe Schulz, ( Minneapolis, 26 de novembre de 1922 - Santa Rosa 12 de febrer de 2000) va escriure i dibuixar diàriament la tira còmica Peanuts durant gairebé 50 anys (17.897 tires publicades), amb només unes petites vacances quan va complir els 75 anys. 

Durant el seu pic de popularitat, Peanuts (o Charlie Brown, com és més conegut en altres països) va aparèixer en 2600 diaris de 75 països, traduïda en 21 idiomes. Sumant-li l'imperi de merchandising que seguí la popularitat de la tira còmica, s'ha calculat que Schulz va arribar a guanyar uns 30-40 milions de dòlars l'any.1

Encara que els protagonistes de la tira còmica fossin nens, ni el seu públic ni els temes que tractava, encara que sempre amb humor, eren necessàriament infantils. Angoixes i temors, des d'infantils i escolars fins als més existencials i propis del món adult, foren un tema habitual, sent moltes vegades el pobre i tímid Charlie el focus de l'acudit.

Podeu trobar els plafons de l'exposició a la planta baixa de la biblioteca, del 30 de juliol al 31 d'agost. I per més informació i per saber quines obres de Schulz (o sobre ell) hi ha a la Xarxa de Biblioteques, cliqueu els links següents. 

Llibres de Charles Schulz (Catàleg Aladí)

Schulz, Carlitos y Snoopy (biografia de Charles N. Schulz)

Prestatge Virtual sobre Charles Schulz (Biblioteca Virtual)

Exposició El Món de Schulz 

20 cosas que no sabías sobre el padre de Snoopy (via Revista GQ)

----------------------

1. Charles M. Schulz, `Peanuts' Creator, Dies at 77, NY Times, 14 de febrer, 2000

Petites històries de Calella (projecció de l'Any Oliver)

0

Calella celebra aquest 2024 els 100 anys del naixement del pintor calellenc postimpressionista Francesc Oliver Fradera. En el marc d'aquestes celebracions, es projectaran al pati de la Bibliteca de Calella vàries pel·lícules i curts dedicats al pintor.


Pintura al descobert (anys 70) - Domènec Mir

Dia de Vacances (1973) - Manual Mas

Com unes ales de gavina (2004) - Foto-Film Calella amb Abert Arcas i Queralt Botey

Festes de primavera 1974 - Foto-Film Calella (Calella festiva 50 anys enrera)


Horari i lloc: Al pati de la biblioteca, dijous 8 d'agost 2024, a les 21:00 h


Contes jugats

0

Hora del conte "Contes jugats"

A càrreg d'Ulldistret

Dimecres 17 de juliol, a les 18:00h















Un recull de contes inventats (o adaptats) molt interactiu i jugats, on els contes són històries conduïdes com un joc teatral, on tothom participa, nens i pares. 




Els llibres dels nostres Clubs de Lectura 2023-2024

0

 

Tant si ets un veterà dels Clubs de Lectura com si és la primera vegada que has sentit a parlar d'aquests llibres, aquest estiu et recomanem els llibres que s'han llegit durant els nostres Clubs de Lectura 2023-2024. Els tenim tots!


Entre el Llibre Obert i les Tardes de Tertúlia, s'han llegit 19 llibres. A continuació podràs accedir als enllaços al blog on trobaràs més informació de cada un d'ells (pots clicar a la imatge per accedir-hi).

Llibres del club Tardes de tertúlia



Llibres de Llibre Obert: