Serveis a escoles

VISITES ESCOLARS

Inscripcions obertes per rebre la visita dels vostres alumnes de tots els cursos de primària.


LOTS DE LECTURA

Desde la biblioteca us podem oferir material de lectura o de suport per les vostres aules. Podeu demanar lots sobre temes o llibres de lectura per a diverses edats. Els periodes de prèstec i els tamanys dels lots son flexibles!
MALETES TEMÀTIQUES

Maletes amb continguts que faciliten tractar temes que afecten de forma transversal la vida i, evidentment, els espais educatius. L'autoestima ens ajuda a ser conscients del nostre propi valor, a reconéixer quins són els nostres aspectes positius i treballar l'autoacceptació. Ens diu qui som i com desenvolupar una personalitat sana, amb una bona gestió de les emocions.
És especialment important a l'etapa infantil, quan es forma la identitat amb les experiències de l'entorn i l'interiorització que fem de l'opinió dels altres cap a nosaltres. Això acabarà marcant la nostra vida personal, social i professional.

🙋  Demana-la!
De Terra només n'hi ha una i el seu futur està en perill.
Proposem a l'alumnat un recull de documents per mostrar l'impacte que provoquem sobre els ecosistemes i com podem ajudar a tenir-ne cura. Iniciatives com reduir els residus que generem no comprant aliments envasats en plàstic, reciclar correctament i consumir productes de proximitat.

🙋  Demana-la!
Èxode: Moviment pel qual una població deixa el lloc d'origen i s'estableix en un altre país o en una altra regió.
Motivat per la guerra, la fam o les condicions climàtiques moltes persones es veuen obligades a deixar les lleves llars cercant un futur millor. Mai no és fàcil abandonar-ho tot i adaptar-se a un entorn diferent: una nova llengua, cultura...
Ens agradaria que aquests contes fossin una eina sensible i útil per acostar aquesta realitat tan colpidora als infants.

🙋  Demana-la!Totes les persones som diferents i tenim el dret a viure en igualtat de condicions. Tradicionalment el paper de la dona ha estat invisibilitzat o simplement relegat a l'àmbit de la cura de la llar i la família. Socialment se l'ha mostrat fràgil, insegura i
necessitada de protecció. És hora d'ensenyar models de dones decidides, emprenedores, heroïnes amb capacitat d'aconseguir tot allò que es proposin sense complexos.

🙋  Demana-la!
El dol és una resposta emotiva per la pèrdua d'una persona estimada i forma part del procés natural de la vida. La mort és un tema tabú a la nostra societat del qual no es parla perquè és un tema que no sabem com afrontar quan ens toca de prop. Molts infants, més tard o d'hora, poden patir una pèrdua més o menys significativa i malgrat que no hi ha estratègies per evitar el dolor, podem ajudar-los a estar millor preparats per superar la situació reconeixent l'emoció i deixant-la expressar lliurement.
Recursos per afavorir una educació més igualitària, lliure de discriminacions i reflexionar sobre els estereotips i rols de gènere
que ens envolten. La literatura pot ser una bona eina per transmetre el respecte a la diversitat (personal, familiar i sexual), la importància de la cooperació, la resolució pacífica dels conflictes, les emocions sanes i ajudar a prevenir la violència de gènere.

🙋  Demana-la!


L'escola és un dels espais en què es desenvolupa una part significativa de la vida dels infants i a on es poden manifestar molts dels seus malestars. Promoure una bona salut emocional pot prevenir un trastorn de salut mental que pot desembocar en
aïllament, baix rendiment escolar i, en situacions molt extremes, l'intent de suïcidi. Cal crear espais segurs per poder parlar de salut mental sense por que ningú "se'n rigui" com a fórmula per trencar l'estigma.

Podem definir l'assetjament com a tota forma de maltractament físic, verbal o psicològic que es produeix de forma reiterada al llarg del temps amb la intenció de fer mal. Les respostes dels companys que són testimonis de les agressions són claus per evitar o estimular l'assetjament escolar. La base per a afrontar-lo és el respecte a través de la promoció d'una sòlida educació en valors des de la primera infància. Les escoles han de ser espais segurs on els nens i les nenes puguin créixer i desenvolupar-se sense por.

🙋  Demana-la!