Recomanacions Sant Jordi

0

Per Sant Jordi, no sols de novetats viu el lector. I no sols de novel·les. Us fem arribar cuatre opcions de lectura ben diverses. 



Una història increïble sobre les haenyeo ("dones del mar") de l'illa sud-coreana de Jeju, són bussejadores a pulmó lliure que busquen i pesquen els tresors comestibles que amaga el mar, pràctica llegendària inscrita com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Protagonistes d'una societat matrifocal, les haenyeo són dones fortes, valentes i independents que arrisquen la seva vida dia rere dia per sostenir econòmicament les seves famílies; són dones unides per un interès comú: l'amor i el respecte pel mar. L'amistat en el seu aspecte més tendre, però també en el més sòrdid i descarnat és el fil conductor d'una història apassionant.
Recomanat per: Montse


La inmersión de Séverine Vidal
La vellesa és un tema incòmode i sovint invisibilitzat a la nostra societat fascinada per mantenir-se eternament jove. Però ens agradi o no, aquesta etapa arribarà (l'alternativa no és millor) i caldrà prendre decisions com farà Yvonne, una octogenària vitalista i amb caràcter, que es veu obligada a renunciar a la seva vida independent i ingressar en una residència d'avis. Malgrat les limitacions i l'ambient desolador i restrictiu,  sabrà trobar ocasions per gaudir de l'amistat, l'amor i una mica de diversió.
Un àlbum tendre que convida a esprémer la vida al màxim mentre ens deixi.
Recomanat per: Mabi

Els Miserables (clàssics a mida) Una adaptació de Miquel Pujadó sobre l'obra original de Victor Hugo.
Una historia atemporal d’éssers humans en un món deshumanitzat. La crueltat d’un justícia injusta. Les segones oportunitats. I per damunt de tot, com l’opció de fer el bé en un món que sembla que sols ens fa mal, pot canviar-nos completament la vida, i de retruc, la d’aquells que ens envolten.
Una aproximació a un dels clàssics inmortals més adaptat al cinema, al musical, al còmic... Mai és massa d'hora per descobrir-lo i mai massa tard per tornar-hi.
Recomanat per: Jordi



El espejo del cerebro. Nazareth Castellanos 
L'estrès i la manca de consciència en el present és un dels mals del nostre temps. El coneixement de tècniques que ens ajudin a minvar i millorar la nostra qualitat de vida s'ha tornat, més que mai, essencial. Us proposem aquesta petita obra, de senzilla lectura, on l'autora, llicenciada física i doctora en neurociència, explica interessants descobriments científics i descriu el funcionament de la ment en la meditació i els beneficis que aquesta aporta en el nostre cos i els seus efectes en el dia a dia.
Recomanat per: Coral



El galliner està en ebullició: les gallines estan tipes de covar tot el dia. I han decidit fer torns per tenir temps lliure o poder dedicar-se a altres activitats: com ara fer esport o anar a pilates. Els galls, descontents amb la situació, han decidit posar ordre al galliner: imposen horaris i normes. 
Però el pla de treball és molt estricte i les gallines no hi estan d’acord. Es genera un caos encara més gran. I aleshores algú pregunta: I perquè les gallines han d’estar covant tot el dia i els galls no?
Un conte amb boniques il·lustracions i divertides situacions “laborals” per parlar de la igualtat o la cerca del bé comú.
Recomanat per: Susanna


Aquestes són les nostres recomanacions. I vosaltres què recomaneu?