La vida sense la Sara Amat

0




"La Sara Amat es va escapar del poble el 3 de setembre de 1981, exactament un dijous a la nit, i jo vaig començar el col·legi el 14 de setembre, és a dir un dilluns al matí: entre aquest període de quasi deu dies i onze nits es pot dir que em va passar la vida sencera."

En Pep de Cal Sabater té dotze anys i passa els darrers dies de vacances a Ullastrell en l'època en què desapareix una noia de la colla, la Sara Amat.
"De tots nosaltres, la Sara era l'única que era diferent (...) Jo diria que la diferència de la Sara residia essencialment en la seva intel·ligència, no tant en l'instint de rebel·lió. Vull dir que si era rebel justament era perquè era més intel·ligent que tots nosaltres."
Quan desapareix la Sara Amat tots la busquen, i en Pep la troba.
La troba amagada a la seva habitació...



Pep Puig (Terrassa, 1969) ens narra a La Vida sense la Sara Amat el pas de la infància a l'adolescència. Una etapa plena de canvis que es "pateix" més que no és passa. I com la idealització d'allò que ens és desconegut o misteriós pot arribar a materialitzar-ho i marcar-nos per la resta de la vida
La Vida sense la Sara Amat va ser guardonada amb el Premi Sant Jordi 2015 i el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada de 2017.
Fou la tercera novel·la publicada de l'autor després de "L'home que torna", "Les llàgrimes de la senyoreta Marta" i del recull de relats "L'amor de la meva vida de moment". Posteriorment ha publicat "Els metecs" i l'any 2020 "Caminant junts per la lluna".


Selecció de webs
Pep Puig a la Viquipèdia
Entrevista a Pep Puig al programa "Tens un racó a dalt del Món" (Canal 21 Ebre)
Entrevista a Pep Puig al programa "El quarto de reixa" (Canal Terrassa)
Entrevista a Pep Puig al programa "Pensió completa" (Televisió Badalona)


Tràiler de la pel·lícula La Vida sense la Sara Amat