El Ferrocarril subterráneo

0



Colson Whitehead (Nova York, 1969) ja havia obtingut reconeixement al seu país des del seu debut literari amb "The Intuitionist" (La Intuicionista). Finalista i premiat en diversos certàmens, l'èxit mundial li va arribar amb la publicació de "The Underground railroad" (El ferrocarril subterrani). Aquesta obra ha merescut el National Book Award (2016) i el Premi Pulitzer de Ficció (2017) i també ha estat escollit com el millor llibre de l'any pel gremi de llibreters dels Estats Units.

"La primera vegada que en Caesar va proposar a la Cora que fugissin al nord, ella li va dir que no. (...) Al cap de tres setmanes li va dir que sí."

El ferrocarril subterrani és la història de Cora, una esclava que sobreviu a l'abandó de la mare en una plantació de cotó a Geòrgia els anys previs a la guerra civil dels Estats Units. I de la seva fugida cap al nord a través del "ferrocarril subterrani" alhora que és perseguida per un caça-recompenses implacable. 
Un llibre que narra amb gran duresa les condicions "de vida" dels esclaus i els seus anhels de llibertat per esdevenir... éssers humans (i no propietats).



Selecció de webs
Colson Whitehead a la Viquipèdia
Entrevista a Colson Whitehead al programa "Tot el temps del món" (TV3)
Breu entrevista a Colson Whitehead al programa "Página2" (RTVE)

Colson Whitehead al Chicago Humanities Festival parlant de El ferrocarril sub-terrani * Versió original subtitulada



Tràiler de la sèrie de televisió El Ferrocarril subterráneo


Vols participar en el club de lectura? Vols comentar les lectures proposades amb altres lectors i lectores? Inscriu-te al club formulari d'inscripció.