#SantJordiconfinat Joan Ferrer ens recomana

0

#SantJordiconfinat Joan Ferrer ens recomana:
📖 Camins de boira
✍️ Jaume Martín i Burgos




Llegeix cada dia el diari, cerca treball a la secció d’ofertes. Pàgines plenes de lletra però buides de feines. I ell en necessita una, de feina, urgentment. Tanmateix el que es demana no és precisament un dinosaure. Qui necessita un dinosaure?
Renunciar... tornar al museu... sotmetre’s... Va a fons el coratge, però no s’enfondirà: la mateixa música que el va redimir del museu li retrà la força. I el dinosaure, deslliurat de nits, n’abastarà la serenitat.
Es dirigeix a una vall oblidada, atret per la música que només ell pot oir. No vol tornar al museu, llavor de solitud. Fora ha viscut moments inoblidables el record dels quals el reconfortarà per sempre més. No hi fa res que la felicitat no sempre hagi comptat amb ell. Al museu els nens el miraven avorrits, indiferents o entremaliats; fora han jugat plegats; dins, hi vivia protegit però sol; fora ha estat agredit, però de vegades també estimat. No, no hi tornarà pas al museu...
Esperarà, alimentat pel sol, el moment en què el seu cos gegantí esdevindrà, per voluntat còsmica, pols infinita. Per la transformació i sense deixar d’ésser dinosaure, podrà penetrar, ser-hi, arreu de la matèria; serà rodamon de l’univers, hi serà en torres i pous, en coves i campanes, en cels i estimballs, en màgies i misteris; hi serà en l’aire del millor cant, en l’espai de totes les danses...
Però abans, en una pedra esmolada per aigües mil·lenàries, deixarà, en una petjada, el testimoni de la seva voluntat de viure la pròpia vida, breu, de dinosaure.


Sant Jordi confinat s'avorreix molt... Regala-li una lectura!
Il·lustració: Montse Morales Hermoso
#SantJordiconfinat

Fem-li arribar un fragment del llibre que més t’agradi indicant el títol i l’autor. Posa el teu nom (o nick inventat). Extensió recomanada: 20 línies aproximadament. 

Envia-ho al Facebook de la Biblioteca o al correub.calella.csp@diba.cat i ho publicarem. Quan tornem a obrir, celebrarem un Sant Jordi ben especial, amb una lectura pública de les vostres propostes. Ah! els més petits podeu enviar un dibuix del vostre conte preferit i premiarem els millors. Poseu títol, nom i edat. Animeu-vos a participar!