Anna Gavalda al Club de Lectura

0

Arribem a la vuitena trobada del club de lectura. El llibre d'aquest mes és “Billie” de l’escriptora Anna Gavalda. L'acompanyem d'una petita fitxa amb informació sobre el llibre i l'autora.

Anna Gavalda, és una escriptora francesa nascuda l’any 1970 a Boulogne Billancourt, una zona residencial de la classe alta, als afores de París. 
El 1999 es va donar a conèixer internacionalment amb el recull de contes “M'agradaria que algú m'esperés en algun lloc”. Les seves novel·les “L'estimava” (2002), “Junts i prou” (2004), “El consol” (2008) s’han convertit en un autèntic fenomen de vendes. 

A "Billie" ens ofereix un món on les vides més insignificants es converteixen en grans. Ens commou per la seva frescor. 
Retrata personatges marginats per la societat. Una noia, la Billie, filla de les barraques, abandonada per la seva mare quan era un nadó i rebutjada pel seu pare i la nova dona d’aquest, i un noi, en Frank, homosexual que només troba comprensió en la seva àvia i que se sent menyspreat per la resta de la seva família i la societat, són companys d’institut i els toca els ha tocat representar davant la classe una escena d'Amb l'amor no s'hi juga, d'Alfred de Musset. A partir d’aquí, es forja una relació molt sòlida d’amistat i amor, que ajuda dos aneguets lletjos a enfrontar-se amb la vida, sempre junts, reinventant-se per tornar a veure bellesa en una vida que només els ha ofert foscor.

L’estil lingüístic d’Anna Gavalda en aquest llibre és indefinible, és una gran barreja d’anglicismes, renecs de tota mena, neologismes, argot de carrer i fins i tot llenguatge de les TIC. És un estil que sorprèn i fins i tot molesta..., fins que t’adones que és totalment pretès aquest sentiment d’incomoditat que l’autora vol crear en el lector.
I finalment estimes aquest llenguatge barroer de la Billie, estimes la seva tendresa quan diu els pitjors renecs, adores la relació matussera entre els dos protagonistes, com es diuen les veritats a la cara i com s’estimen de la manera més absoluta. (Maria Llopis Freixas traductora).


Podeu trobar més informació a:
Editorial Grup62

ENTREVISTA a Anna Gavalda, Escritora; El Periódico (2008):
ENTREVISTA a Anna Gavalda, Escritora ; El Confidencial (2008):
"Literatura escrita por mujeres" la escritora y periodista Anna Gavalda: (17/02/2020)