Cançó de la plana

0


Primer volum de la Trilogia de Holt que es complementa amb Capvespre i Benedicció. Holt és la capital del comtat del seu mateix nom, a l’estat de Colorado. Perduda enmig de la Gran Planura nord-americana, pateix hiverns molt freds i estius molt calorosos. És la Nord-Amèrica profunda, agrícola i ramadera, poc poblada i aïllada. En aquest espai geogràfic que tan bé coneix, Haruf situa l’acció de les tres novel·les. Amb una escriptura senzilla, de frases simples que descriuen escenaris i personatges i que els fan parlar, l’autor ens apropa a la vida quotidiana d’alguns habitants d’Holt, als seus conflictes presents i passats i els situa davant d’un futur que haurem d’imaginar. Gent que viu com sap i com pot, que lluita per ser feliç amb els recursos que té a l’abast. Els paisatges de les planures abatudes pel vent, sempre presents, són un personatge més.

Kent Haruf (Pueblo, Colorado, 1943 - Salida, Colorado, 2014)

Haruf és un escriptor tardà, poc conegut a casa nostra perquè la major part de la seva obra no ha estat traduïda fins fa poc.

 

Al llarg de la seva trajectòria va rebre diversos premis literaris, com ara el Whiting Award for fiction (1986), finalista del National Book Award per Plainsong (1999), Colorado Book Award per Eventide (2005), Wallace Stegner Award (2012) i Folio Prize shortlist per Benediction (2014), entre d’altres.



Selecció de webs


Cançó de la Plana a Núvoldellibres 
Cançó de la Plana a l’illa dels llibres 

Kent Haruf a la Viquipèdia 

Kent Haruf al Catàleg Aladí