Laia Noguera presenta "Triomf"

0


La Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella acollirà el proper divendres 18 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, la presentació del llibre "Triomf" a càrrec de la seva autora, Laia Noguera i Clofent.


Música i literatura

A la presentació, organitzada conjuntament per la Llibreria el Faristol i la Biblioteca calellenca, Noguera estarà acompanyada pel músic de viola de roda, Marc Egea. Cal recordar que amb 'Triomf' (Columna, 2009) la poetessa de Calella va rebre el passat mes d'octubre, a Girona, el 32è Premi Miquel de Palol de poesia.


El llibre

'Triomf' és la celebració de la vida i de la mort, de la fragilitat, del dolor, de la consciència. El llibre, guanyador del Premi Miquel de Palol, conté seixanta poemes, en un joc simbòlic amb el número 3: tres triomfs, compostos de tres, tres i vint-i-un poemes, i trenta-tres estralls.



Font: Diari del Maresme


Una novel·la de Baltasar Porcel als Tastets Literaris

0

Aquest dilluns 21 de desembre, a les 19 h. la tertúlia dels Tastets Literaris comentarà el llibre “Cavalls cap a la fosca” de Baltasar Porcel.




Baltasar Porcel i Pujol va néixer a Andratx el 13 de març de 1937, durant la Guerra Civil, i va morir el passat 1 de juliol. És un escriptor que ha conegut l’èxit gairebé des del principi de la seva activitat literària. Estudià Comerç a ciutat de Mallorca, però prompte començà a fer publicacions en periòdics i revistes de la província. Les seves primeres narracions foren en castellà, però el 1956 ja publicà el primer conte en català, titulat «L’odi».

Quan realment comença la seva carrera literària és el 1959, guanyant el Premi Ciutat de Palma de Teatre amb la peça Els condemnats. Aquest mateix any publicà el conte «Els penjats», i, més tard, «La lluna feliç», ambdós recollits a Crònica d’atabalades navegacions. El 1960 tornà a guanyar el Premi Ciutat de Palma, aquesta vegada de Novel·la, amb Solnegre. Aquest mateix any es traslladà a Barcelona, amb algunes temporades a Andratx.

Com a periodista el 1963 començà a col·laborar a Serra d’Or, i, el 1966, a Destino, La Vanguardia, i altres publicacions. És interessant la seva tasca com a viatger i assagista. Obtingué el premi Espejo de España (1978) pel seu assaig La revuelta permanente. Els seus llibres de viatges (China: una revolución en pie, Camins i ombres) li van proporcionar una fama merescuda.
Com autor literari destaquen els llibres de narrativa, que per ordre de publicació són els següents: Solnegre (1961), La lluna i el «Cala Llamp» (1963), Els escorpins (1965), Els argonautes (1968), Difunts sota els ametllers en flor (1970), Crònica d’atabalades navegacions (1971), Cavalls cap a la fosca (1975), Reivindicació de la vídua Txing (1979) i Les pomes d’or (1980). També ha escrit teatre, reunit en un volum en 1965 sota el mateix títol de Teatre.


Autora del text: Georgina Jordana.

Font imatge: labutxaca.cat