#SantJordiconfinat Montse Ten ens recomana

0

#SantJordiconfinat Montse Ten ens recomana:
📖 Pinyols d'aubercoc
✍️ Emili Manzano


COM VOL D’ESTORNELLS
Amic lector, ara potser voldries que per començar et digués quatre coses sobre aquest meu paisatge, i creu-me que voldria manllevar una prosa neta, endreçada i austera, una prosa planejadora , per dur-te volant damunt dels camps i teulades.

Planejaríem plegats damunt la senzilla disposició d’aquest poble. Et mostraria la plaça de l’església, el seu campanar neogòtic i el jardí de la rectoria, on hi ha una fonteta de pedra coronada per una Marededéueta de Lluc, un safareiget amb plantes d’aigua i peixos vermells i un balancí on beca, després de dinar el senyor rector. Et mostraria la vaqueria de Son Xivat i el molí de Can Branca, i durant uns segons les nostres siluetes voladores es reproduirien damunt l’aigua tèrbola del safareig de Son Vinagre. I veuries també les guardes d’ovelles que pasturen abans de tornar als sestadors i els corrals estibats d’indiots i gallines; els horts que esclaten de tendres verdors en arribar la verdura primerenca i s’encenen de roigs, vermells i morats. I els jardins on floreixen els bellveures de primavera, les margalideres, els lliris, les mates de ruda i les aufabagueres perfumades.
Veuríem l’amo en Biel de Son Montis que va al cafè en bicicleta i la madona de Can Bosses que grena la carrera; la polseguera que aixeca la camioneta que reparteix els sifons i aquell homo que no xerra mai amb ningú i que s’ha assegut damunt un paretó i mira l’infinit davant seu...

Sant Jordi confinat s'avorreix molt... Regala-li una lectura!
Il·lustració: Montse Morales Hermoso
#SantJordiconfinat

Fem-li arribar un fragment del llibre que més t’agradi indicant el títol i l’autor. Posa el teu nom (o nick inventat). Extensió recomanada: 20 línies aproximadament. 

Envia-ho al Facebook de la Biblioteca o al correub.calella.csp@diba.cat i ho publicarem. Quan tornem a obrir, celebrarem un Sant Jordi ben especial, amb una lectura pública de les vostres propostes. Ah! els més petits podeu enviar un dibuix del vostre conte preferit i premiarem els millors. Poseu títol, nom i edat. Animeu-vos a participar!