La Noia del tren

0

 


Paula Hawkins (26 d'agost de 1972) és una escriptora britànica. Va néixer i créixer a Salisbury, Rhodèsia (actualment Harare, Zimbabwe).

La Noia del tren de Paula Hawkins
“Està enterrada sota un bedoll, baixant cap a les antigues vies del tren. La tomba està marcada amb un túmul. De fet només és una pila de pedres. No volia atraure l’atenció de la gent cap al lloc on reposa, però tampoc la podia deixar sense cap recordatori. Allà hi descansarà en pau, sense que la molesti ningú, sense cap altre so que el cant dels ocells i la fressa dels trens”.

Així comença la novel·la La Noia del tren, un thriller sobre el desig, l’amor, el matrimoni i el divorci. Rachel Watson és una dona que ha caigut en la depressió i l'alcoholisme des del seu divorci d’en Tom. El seu exmarit viu a l'antiga casa de la parella amb la seva esposa actual Anna, i la seva filla. Tot i que ha perdut la feina, per evadir-se i ocupar el temps la Rachel viatja diàriament a Londres en tren, passant a prop del seu antic domicili.

La novel·la compta amb la visió de tres narradores, la desafortunada i obsessionada Rachel, la encantadora i complicada Megan i el nou amor de l'ex Tom, Anna. Estructurada en capítols on cada una de les dones va explicant les seves vivències. Dins de la trama Hawkins també planteja les tensions en les relacions de parella, la maternitat i les addiccions.


La noia del tren va vendre més de 5 milions d'exemplars en els primers sis mesos, va estar 13 setmanes al capdavant de la llista de best-sellers del New York Times i va ocupar el primer lloc de les llistes del Regne Unit durant 30 setmanes, la més llarga de la història. Es va publicar en més de quaranta llengües, inclòs el català. Tot un fenomen de vendes que va suposar vendre més de 20 milions exemplars a tot el món, 80.000 dels quals van ser en la traducció al català editada per La Campana.


Selecció de webs:
Paula Hawkins al Catàleg Aladí
“La noia del tren” a Viquipèdia
Paula Hawkins al “Núvol digital de cultura” 
Entrevista a Paula Hawkins Biblioteca Terra Baixa 
Entrevista a Paula Hawkins 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!