Exposició "Dones de la mar"

0

Dones de la mar és un projecte sobre 20 dones científiques, activistes mediambientals i algunes inventores vinculades als oceans. Pioneres que van lluitar i contemporànies que batallen actualment, per salvar els nostres oceans del canvi climàtic i les seves conseqüències.


Es podrà visitar a la planta baixa de la biblioteca del 31 de març al 22 d'abril.




Més informació (extreta del lloc web de l'autora: Sandra Uve)
Dones de la Mar agrupa noms i referències de científiques pioneres, valentes i influents. Biòlogues, cartògrafes, historiadores marines, oceanògrafes, geòlogues, bussejadores, arqueòlogues subaquàtiques, enginyeres, i inventores. Elles trenquen estereotips i són exemples de lluita personal i social. No només són referents a seguir en l’educació i en la formació, sinó que són persones que volen ajudar-nos a entendre que tot això que no s’ha fet bé, ho hem d’arreglar i ho hem de fer entre tots. Perquè si no compartim aquesta sensibilitat, ens quedarem, definitivament, sense planeta.

L'exposició s'ha elaborat amb aquarel·les amb tints orgànics lliures de tòxics i estan impreses en cartó reciclat de niu d'abella. També s'ha inclòs a les fitxes de cada científica, un codi QR perquè mireu la bibliografia consultada.

És una exposició produïda per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.