Quan érem orfes

0

 


Londres, anys trenta. Christopher Banks s’ha convertit en un detectiu mundialment famós, però sempre l’ha turmentat un cas que no ha pogut resoldre mai: la misteriosa desaparició dels seus pares a Xangai quan era un nen. A Londres sempre ha viscut bé, però no s’ha adaptat mai a la vida anglesa. En la vigília de la Segona Guerra Mundial, Banks creu que ha arribat el moment de tornar a Xangai, on va viure durant la infantesa, per treure l’entrellat del cas més important de la seva vida i poder reconstruir tot allò que va perdre.

El més important en aquesta novel·la no és el fet de que el protagonista sigui un detectiu, el més interessant és el “laberint psicològic” recorregut pel protagonista al llarg de tota l’obra.


Obres portades al cinema:
El que resta del dia dirigida per James Ivory (1993)
No em deixis mai dirigida per Mark Romanek (2010)



Kazuo Ishiguro va néixer a Nagasaki, al Japó, el 1954 i des del 1960 viu a Anglaterra. Ha estudiat a les universitats de Kent i d’East Anglia i actualment viu a Londres, on se’l considera un dels escriptors contemporanis més brillants. El 1995 va ser nomenat Oficial de l’Orde de l’Imperi Britànic, i, el 1998, Cavaller de les Arts i les Lletres pel govern francès. La seva obra ha estat traduïda a més de quaranta llengües. El 2017 ha estat guardonat amb el Premi Nobel de Literatura.


Recursos web:

Article PuntAvui
Article a Núvol Digital de cultura

Kazuo Ishiguro a Wikipèdia

Obra de Kazuo Ishiguro al Catàleg Aladí

Entrevista a “El Cultural

Kazuo Izhiguro conferència de premsa (en espanyol)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!