El Danubi

0

 


Paisatges, ambients, trobades, reflexions, experiències d’un viatge que, amb humor i tendresa, recorre el vell riu, des de les seves fonts fins al Mar Negre. Un viatge exterior, doncs, i alhora una aventura interior amb una curosa i erudita documentació que esdevé objecte de ficció i digressió fantasiosa per al viatger atent als llocs, als llibres i a les persones. Com un petit Decameró danubià, narra històries i anècdotes, destins individuals i col·lectius que han quedat adherits a les ribes del riu i del temps.

El viatge, doncs, és el tema i el gènere d’El Danubi. O si voleu, El Danubi és una novel·la amb dos protagonistes i una trama: el riu i el viatger que viatgen.


Claudio Magris (Trieste, Itàlia, 10 d'abril de 1939) és un escriptor italià, traductor i acadèmic de la Universitat de Torí. Entre 1994 i 1996 fou membre del Senat italià, amb el Gruppo Magris. Actualment (2011) és columnista i assagista en destacats diaris europeus, especialment al Corriere della Sera. Durant molts anys s'ha dedicat a analitzar diversos aspectes relacionats amb les fronteres i amb la identitat de les persones.


Recursos web:

Claudio Magris Wiquipèdia
Doctorat honoris causa per a Claudio Magris. Universitat de Barcelona
Meravelles de l’Europa Central: “El Danubi”, Claudio Magris
Obres de Claudio Magris al catàleg Aladí

«La Trieste de Magris». Reportatge de l'exposició del CCCB:

CLAUDIO MAGRIS – Entrevista i recorregut per la seva obra:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!