Gegants de gel

0

 


Gegants de gel (Premi Llibreter 2015) (Premi Crexells 2015)

“Un francès, un anglès, un mexicà i un alacantí es troben en un bar i…” Aquest podria ser el principi d'un acudit, però també és l'argument de “Gegants de gel”, amb la peculiaritat que aquest bar es troba a la remota Ushuaia, la ciutat (digne d'aquest nom) més austral del planeta, i el nom del bar és Katowice. Allà, on només hi van els que busquen els extrems de tot, es reuniran al voltant d'una taula convidats per la mestressa, la Dominika, i explicaran cadascun les seves vivències i, molt especialment, què els ha portat fins allà. Un grapat de vides, amb motxilles plenes de rocs a l'esquena, que conflueixen en l'últim lloc que es podria esperar. Explicaran tots la veritat quan els toqui el torn?

El guanyador del premi, Joan Crexells, explica que per ell era especialment important que el fil conductor fos el concepte d’identitat i la frontera "explicats des del punt de vista literari". Per Joan Benesiu el concepte d’identitat està en la gènesi de tota la nostra cultura. En aquest sentit, l’autor volia que els seus personatges es qüestionessin el concepte d’identitat sense ser conscients de què ho fan. Sent gent comuna amb problemes derivats de la pèrdua de la identitat que intentaran trobar en aquest viatge.


Joan Benesiu (Beneixama, 1971), pseudònim de l’escriptor Josep Martínez Sanchis. Guanyador del Premi Creixells XLV. La combinació de la seva prosa, suggeridora i enigmàtica, amb una veu molt personal deixa entreveure una narrativa d’alta volada que ens ofereix una literatura ambiciosa alhora que plaent.



Article a Vilaweb:

Noticia del Premi Llibreter per l'obra "Gegants de gel" Matins TV3

Article guanyador Premi Crexells

Joan Benesiu a wikipèdia

Obres de Joan Benesiu al Catàleg Aladí de biblioteques




Conversa Literària - Joan Benesiu i Manuel Baixauli:

Presentació de "Gegants de gel" a l'Espai Mariola Nos:

Videoblog ESGARRINXADES UTÒPIQUES, de Jordi Romeu Carol…


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!