Bones festes!

0

 


Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals et volem il·luminar aquestes festes amb un munt de propostes de literatura, cinema, viatges, tradicions i música. Idees per aprofitar aquests dies i fer una escapada o bé quedar-se a casa amb la companyia d’un bon llibre. Plans per a totes les edats i gustos, i una selecció dels millors avantatges que t’ofereix el carnet de les biblioteques.

Qüestionari - Pla Municipal LGTBI

0

A través de les xarxes socials, i seguint el procés que determina la Diputació de Barcelona, l’àrea d’Igualtat i Drets Civils de Calella ha publicat un qüestionari perquè els calellencs i calellenques puguin explicar com viuen la seva pròpia identitat sexual i afectiva.



Com sabeu, enguany, s'està elaborant un Pla LGBTI en el municipi amb un doble objectiu: sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere a tota la població i prevenir sobre les LGBTIfòbies i garantir els drets de les persones LGBTI.

Per tal de poder recollir la informació pertinent per poder desenvolupar el pla, s'estan realitzant diferents qüestionaris i entrevistes per tal de poder fer una aproximació diagnòstica a la realitat del municipi.

Amb aquest qüestionari volem conèixer la realitat del territori i de les polítiques, accions i perspectives dutes a terme vers la població LGBTI i la població en general en aquest sentit.

Accedir al qüestionari: https://forms.gle/wUpCFC2yffgTqo8o9 

Presentació literària de Rafel Nadal

0

Presentació literària: "Quan s'esborren les paraules" de Rafel Nadal.
Amb l'autor, Rafel Nadal, i el llibreter i gironí, Guillem Terribas. 
Aquesta activitat és una col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Dimarts 21 de desembre a les 18:30
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça 
(Plaça de l'Ajuntament 30-31; Calella)

Retransmissió en directe via Facebook i en diferit al canal youtube de la biblioteca.



Rafel Nadal (Girona, 1954) col·labora regularment en diversos mitjans escrits i audiovisuals. Va ser director d’El Periódico de Catalunya de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual el diari va rebre nombrosos premis, entre els quals el Nacional de Comunicació. És autor d’Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços (Premi Josep Pla 2012), una obra de referència de la literatura de la memòria; Quan en dèiem xampany (2013), sobre una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa; La maledicció dels Palmisano (2015), traduïda a vint-i-dues llengües; La senyora Stendhal (2017), El fill de l’italià (Premi Ramon Llull 2019) i Mar d’estiu: Una memòria mediterrània (2020)

Informació extreta d'Edicions Grup62



Deu anys després de la publicació de Quan érem feliços, Rafel Nadal torna a posar la seva mirada literària sobre la memòria, el pas del temps i les noves generacions en aquest llibre íntim i delicat amb el qual tanca la saga familiar més venuda de la literatura catalana.

Quan s’esborren les paraules les coses perden el seu nom i deixen d’existir; aleshores a l’autor només li queda escriure aquestes pàgines sobre la baba Montserrat, amb l’esperança que cada cop que algú les llegeixi, posi en marxa les històries que s’hi expliquen i faci reviure un a un els seus protagonistes. Un relat que no amaga la nostàlgia per un temps que s’acaba, però que omple d’humor i de tendresa un temps que tot just comença.

Un llibre d’una gran intensitat emocional que romandrà indeleble en la memòria dels lectors.




Activitat familiar "Rastellera de colors"

0

Activitat familiar al voltant del llibre "Rastellera de colors"  a càrrec de Pep Molist.
Dissabte 18 a les 12:00.
Activitat en col·laboració amb la Llibreria la Llopa.


"Rastellera de colors" és un poemari que gira al voltant dels colors, classificats per famílies i disposats talment els 44 llapis d’un estoig.

De l’estoig rectangular
que l’àvia m’ha regalat
no només m’enamora
l’extensa rastellera
de llapis de colors
que he llucat en alçar
la coberta de llautó.

Informació extreta del web pepmolist.cat






Hora del conte “Contes d’Hivern”

0

"Contes d'hivern" a càrrec de Clara Ribatallada
Dimecres 15 de desembre a les 18:00 hores
Vine a gaudir de contes de neu, de fred, contes clàssics que ens faran somiar i gaudir de l'estació de l'any que estem a punt de començar.



I una vegada acabat el conte, t'oferirem un grapat de recomanacions de llibres pels més petits de la casa. Idees per regalar i/o llegir aquest Nadal.
Activitat en col·laboració amb la Llopa.

Presentació literària d'Alejandro Palomas

0

Presentació del llibre: "Un país amb el teu nom" d'Alejandro Palomas.

Col·laboració amb la llibreria La Llopa.


Dijous 10 de desembre, a les 18:30 h.
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça 
(Plaça de l'Ajuntament 30-31; Calella)

Retransmissió en directe via Facebook i en diferit al canal youtube de la biblioteca.


Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) és llicenciat en Filologia Anglesa i màster en Poètica pel New College de San Francisco. Ha compaginat el periodisme amb la traducció d’autors importants i amb la poesia (Quiero i Una flor). Entre altres, ha publicat les novel·les El alma del mundo, Agua cerrada i El temps que ens uneix. El 2016 va rebre el Premio Nacional de Literatura Juvenil per Un fill, la seqüela del qual, Un secret, es va publicar el 2019. L’exitosa trilogia Una mare, Un gos i Un amor (Premi Nadal 2018) retrata una família que ha enamorat milers de lectors. La seva obra ha estat portada al cinema i al teatre i s’ha traduït a més de vint llengües.

Informació extreta de Edicions Grup62


En Jon, cuidador d’elefants al zoo, i l’Edith, una vídua que viu amb els seus onze gats, són els únics habitants d’un poblet abandonat. Veïns solitaris primer i ara bons amics, no s’imaginen que la nit en què el penell del campanar gira sobre si mateix, l’ull del temps s’atura sobre el poble i la vida de tots dos també està a punt de girar.

L’arribada de la primavera ve acompanyada d’una inesperada decisió per part de la direcció del zoo, a la qual se suma un anunci pertorbador: l’ajuntament al qual pertany el poble restaurarà el casalot en ruïnes del llac per convertir-lo en un hotel rural. La doble notícia canviarà de cop les vides d’en Jon i l’Edith, i els empenyerà a fer un pas fins llavors tímidament contemplat.

L’amistat entre en Jon i una callada elefanta que es diu Susi, la relació entre l’Edith i la seva filla Violeta, allunyades durant dècades, i una hora de la nit –l’Hora Trèmula– en què tot passa i tot queda conformen Un país amb el teu nom: una història sobre l’amor amb majúscules, sobre l’honestedat amb els propis somnis i sobre la llibertat portada a la seva expressió més pura.



Presentació de l’Agenda Llatinoamericana mundial 2022

0

Dissabte 4 de desembre a les 12 hores.
Presentació de l’Agenda Llatinoamericana mundial 2022, organització popular, esperança i acció transformadora, a càrrec de Jordi Planas. 


Lectura de poemes a càrrec de Josep Miracle i Andrés Marí i música a càrrec d’Ali Renacientes. 
Amb la participació de la Montserrat Mateu, regidora de l’àrea de solidaritat i cooperació.