L'Avinguda dels Misteris

0


“Mentre llegia amb passió els llibres que aconseguia salvar de les escombraries, la seva germana Lupe, una nena ben peculiar, era capaç de llegir -perillosament- la ment de les persones i endevinar el seu futur”. 

En aquesta novel·la l’escriptor John Irving ubica el començament de la seva història a Mèxic, al voltant dels “pepenadores o niños de la basura”, infants que viuen als abocadors de les grans ciutats i es dediquen a separar els materials que poden reutilitzar. 

La història gira al voltant del germà gran, Juan Diego, que durant l’adolescència deixa enrere Mèxic i esdevé un escriptor rellevant en les lletres nord-americanes. Un viatge a les Filipines quan ja passa de la cinquantena l’empeny a retrobar-se amb el passat a l’abocador de Oaxaca, on va viure acompanyat de la Lupe, la seva germana vident que parla una llengua que només ell pot entendre. 

John Winslow Irving (Exeter, Nou Hampshire, 2 de març de 1942) és un escriptor estatunidenc, autor de nombroses novel·les, intensament vitals, que en ocasions s’han comparat amb les de Charles Dickens i guionista guanyador d'un Oscar.


Selecció de webs:
Entrevista a John Irving: 


John Irving a Viquipèdia   
Irving (s’explica) a la Biblioteca Jaume Fuster 
Article a Llegim.ara.cat 
John Irving al Catàleg Aladí 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!