Al club de lectura llegim: L'Avinguda dels Misteris

0

 El dilluns 10 de gener al Club del llibre Obert es parlarà de L'avinguda dels Misteris de John Irving.


“Mentre llegia amb passió els llibres que aconseguia salvar de les escombraries, la seva germana Lupe, una nena ben peculiar, era capaç de llegir -perillosament- la ment de les persones i endevinar el seu futur”. 

En aquesta novel·la l’escriptor John Irving ubica el començament de la seva història a Mèxic, al voltant dels “pepenadores o niños de la basura”, infants que viuen als abocadors de les grans ciutats i es dediquen a separar els materials que poden reutilitzar. 

La història gira al voltant del germà gran, Juan Diego, que durant l’adolescència deixa enrere Mèxic i esdevé un escriptor rellevant en les lletres nord-americanes. Un viatge a les Filipines quan ja passa de la cinquantena l’empeny a retrobar-se amb el passat a l’abocador de Oaxaca, on va viure acompanyat de la Lupe, la seva germana vident que parla una llengua que només ell pot entendre. 

John Winslow Irving (Exeter, Nou Hampshire, 2 de març de 1942) és un escriptor estatunidenc, autor de nombroses novel·les, intensament vitals, que en ocasions s’han comparat amb les de Charles Dickens i guionista guanyador d'un Oscar.


Selecció de webs:
Entrevista a John Irving: 


John Irving a Viquipèdia   
Irving (s’explica) a la Biblioteca Jaume Fuster 
Article a Llegim.ara.cat 
John Irving al Catàleg Aladí 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!