El Maresme amb la recerca

0

Les Biblioteques del Maresme presenten la guia de recursos del 2021, El Maresme amb la recerca, per donar a conèixer què es fa a la comarca sobre recerca i investigació. La guia recull diversos projectes de recerca que es desenvolupen a la comarca, així com els treballs d’investigació de científics, metges i altres professionals lligats a la nostra comarca i que es dediquen a la recerca avançada en hospitals i altres institucions.


La guia es fa ressò de la recerca en diferents àmbits del coneixement, principalment en el camp de la salut i les malalties que afecten a les persones, però també s’han inclòs els treballs de recerca al voltant de boscos i platges del nostre entorn natural més proper. També hi ha la recerca històrica sobre el propi passat de cada municipi, molt lligada als arxius i centres d’estudis locals; i finalment, la recerca tecnològica també hi apareix representada, com a motor que impulsa el desenvolupament social i econòmic. 




Les Biblioteques del Maresme segueixen amb el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per les Nacions Unides. Cada recerca s’emmarca dins d’uns d’aquests ODS per prendre consciència social sobre els grans reptes globals que tenim com a societat: fam zero, salut i benestar, educació de qualitat, indústria i innovació, ciutats i comunitats sostenibles, i vida submarina i terrestre.


Com cada any, aquesta guia es presenta per Sant Jordi en format digital, BibliosMaresme, i és accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils. La guia editada en format paper es distribuirà gratuïtament a les biblioteques municipals de Mataró i del Maresme a finals del mes de maig. La guia inclou, tant en el format digital com en paper, els vídeos amb les entrevistes a tots els protagonistes, per tal d’apropar encara més el món de la recerca a tothom. Al final de la guia, a la bibliografia, s’han recollit tots els materials relacionats amb la recerca feta al Maresme i pels professionals que hi viuen.

El canvi climàtic i els seus efectes son objecte d’estudi al mar de Calella. En Manel Bolivar, biòleg i ajudant Investigació CEAB-CSiC. Blanes ha fet un estudi sobre la temperatura del mar a Calella i la seva conclusió és que hi ha una tendència a l’escalfament de l’aigua del mar a Calella i comarca. Un dels efectes pot ser la repetició de forts temporals, com el que vam tenir al febrer de 2020.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!