Hora del conte per nadons

0

En aquesta sessió per a famílies amb infants menors de 3 anys, conduïda per Mercè Palay, ens gronxarem al ritme de les paraules, rimades i musicades, al ritme dels sons del pal de pluja i de les capsetes de música.

Activitat per a nadons amb Mercè Palay i l'editorial Joventut. Col·laboració amb la llibreria La Llopa.


Dissabte 4 de juny, a les 12 h.








Serà una sessió feta a mida per als més menuts, tenint en compte que el seu camí lector ja s'havia iniciat al ventre de la mare amb el so del seu cor i de la seva veu. Per això farem jocs, cantarem cançons de falda i de bressol i llegirem contes curts i poemes. Perquè la manera de llegir dels nadons és àmplia i rica i val la pena alimentar-la amb la mateixa qualitat i varietat.


La Mercè Palay és tècnica en promoció lectora, especialitzada en narració de contes a infantil i primària. També es dedica a formar narradors de totes les edats.

Moments de flors 2022

0

Aquest cap de setmana es celebra a Calella una nova edició de Moments de Flors


Moments de Flors és hereva directa del Concurs Exposició de Roses de Catalunya. Durant dos dies al maig, balcons, patis i jardins per tota la ciutat desperten engalanats d'ornamentació floral. Espais singulars, públics i privats, que obren la porta als visitants en la millor oportunitat per descobrir el patrimoni viu de la ciutat.

Enguany la biblioteca serà atracció doble:

• Balcó de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça (plaça de l’Ajuntament, 31). Jardiner: Associació Calella Artesana, de Calella.





• Pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça (c. Església, 1). 
Jardiner: Floristeria Gloxina i Associació de Bonsais Montnegre.





Horari de visita:
Dissabte 28: De 17:00 a 21:00 h.
Diumenge 29: De 10.00 a 14.00 h i de 17:00 a 21:00 h.
Entrada gratuïta.








Temporada d'òpera: Turandot

0

Temporada d'òpera consisteix en la divulgació de l'obra, l'autor o l'intèrpret escollit a càrrec de la periodista i divulgadora musical Rosa Maria Carbonell. Inclou audicions i l'emissió de fragments seleccionats.


Se celebrarà un divendres al mes, a les 18:30 a l'Auditori Can Saleta (C\ Sant Jaume, 229)

7a Sessió - 27 de maig 
Turandot de Giacomo Puccini
L’obra pòstuma de Puccini i que no va poder concloure, perquè va morir abans de tenir acabat el tercer acte. Ambientada a la ciutat imperial de Pequin, en una època llegendària, narra la història de la princesa Turandot i els enigmes que proposa als seus pretendents. Sens dubte una de les àries més conegudes i populars de l’òpera és la famosa Nessun dorma que canta Calaf, el pretendent que lluitarà per l’amor de la princesa. 




La casa del vent

0

La casa del vent
A càrrec de Sherezade Bardají.

Volo sense ales, 
et toco i no em veus, 
parlo sense boca. 
I camino sense peus. 
Qui soc? 
Benvingut a casa meva!




Espectacle familiar de contes amb objectes. Un espai per aprendre i gaudir de les paraules i les primeres cançons a través de l’afecte, el joc i la creativitat. 

Per gaudir en família amb infants de 0 a 3 anys. 
Dimecres 18 de maig, a les 18 h.





Taller "El llarg viatge de Joan Miró"

0

Sabríeu reconèixer objectes amb els ulls tancats i dibuixar-los fent servir només el tacte i la imaginació?
En aquest taller podreu explorar una de les tècniques amb què Joan Miró va aprendre a dibuixar: els exercicis de tacte.


Divendres 13 de maig a les 18 h
Conduiran el taller Gemma Gallardo, autora del llibre, i Noemí Tomàs, responsable de Programació Familiar a la Fundació Joan Miró.





Activitat organitzada amb motiu de la publicació del llibre El llarg viatge de Joan Miró, escrit per Gemma Gallardo, il·lustrat per Marta Altés i publicat per la Fundació Joan Miró.

El llarg viatge de Joan Miró és la història d’un nen fascinat per l’art i la natura; un nen que des de ben petit va perseguir un somni amb tossuderia i va acabar convertint-se en un dels artistes més reconeguts d’arreu del món. 

La publicació és una aproximació única al recorregut vital de Miró i als processos creatius que van definir la seva trajectòria artística, i vol donar a conèixer Miró als infants amb un registre proper i a través d’elements quotidians que els permetin identificar-se amb l’artista i l’univers que evoca la seva obra.

Així, la reconeguda il·lustradora Marta Altés ha interpretat l’obra mironiana amb el seu propi llenguatge, tot utilitzant per primera vegada el guaix, en unes il·lustracions excepcionals plenes de detalls, humor i poesia, acompanyades dels textos de Gemma Gallardo.

Li deien Kalòpsia

0

Li deien Kalòpsia: Descobrim la Unió Europea des de l’espai exterior.
Narració a càrrec de: Lídia Clua


Representació basada en el conte ‘Kalòpsia: un planeta no tan diferent’ que  explica la història d’un planeta molt llunyà on les quatre especies que l’habiten no saben conviure i han construït murs entre elles. La protagonista de la història, la Wabi, fa un descobriment sorprenent gràcies al qual aprèn que a Europa, una regió del planeta Terra, no fa tants anys hi passava el mateix que a Kalòpsia però després de segles de disputes els seus habitants van decidir unir-se per cooperar i viure en pau.
 
Espectacle familiar per a nens i nenes a partir de 5 anys.
Dimecres 11 de maig a les 18 h.