Pel gener: conte i taller

0



Els pirates han desembarcat a l’illa. Com sempre buscant tresors amagats entre la sorra. Però què passaria si aquesta vegada el tresor no fossin monedes d’or, ni joies... Què passaria si aquesta vegada el cofre estigués ple de contes i llegendes?

Dissabte 18, a les 11:30 h. "Els contes del mar del capità Sargantana"; a càrrec de la Cia. Patawa.


I dissabte 25, a les 11:30h. Taller "Ciutat de neu", a càrrec de Susanna. Activitat per a nens i nenes a partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

Inscriu-te als clubs de lectura i comparteix lectures

0



Els clubs de lectura son trobades periòdiques amb l’objectiu de fomentar la lectura, compartir opinions, esbargir-se de la rutina i passar-s’ho bé.

Tots els clubs son gratuïts. I estan sempre oberts a tothom (fins a cobrir les places disponibles). La biblioteca facilita el llibre i el participant es compromet a tornar-lo abans de la data indicada i en bon estat.

Requisits: carnet d’alguna biblioteca de la xarxa de biblioteques municipals i ganes de llegir.



Club de lectura en anglès
Setmanal. Dijous 9, 16, 23 i 30 a les 19 h.
Coordina: Sîan Mathias
Llegint: The Edible woman de Margaret Atwood.


Tertúlies en català
Setmanal. Divendres 10, 17, 24 i 31 a les 10 h.
Coordina: Montse Ten (voluntària lingüística)
Organitzat per l’Oficina de Català de Calella i Biblioteca.
Llegint: L’esperit dels gels de Maite Carranza.



Club de lectura Imaginaris
Mensual. Divendres 31, a les 17.30 h,
Per a nois i noies de 9 a 12 anys.
Coordina: Mon Mas
Llegint: La nena de l’arbre de Rubèn Montañà.


Club de lectura adults Llibre obert
Mensual. Dilluns 13 a les 19 h.
Coordina: Lluís Barri
Llegint: L’home manuscrit de Manuel Baixauli
Consulta la programació i el calendari del curs 2019/20200



Club de lectura sènior Tardes de tertúlia
Mensual. Dijous 16 a les 18 h.
Coordina: Quima Martínez.
Llegint: Cinc-cents bars i una llibreria de Roser Caminals.
Consulta la programació i el calendari del curs 2019/2020


Trobades d'opera - 4a temporada (2020)

0


L’activitat consisteix en el visionat de fragments de l’obra escollida amb els comentaris a càrrec de la periodista i divulgadora musical Rosa Maria Carbonell

És una activitat gratuïta organitzada per la Biblioteca de Calella amb la col·laboració de l’Aula Universitària de Calella. 
L’activitat es duu a terme a la Sala Mozart (c/ l’Església nº 91; Calella).
Inscripcions a la biblioteca.


Programació temporada:
(Versió online en pdf)


21 de gener. Anna Bolena, de Gaetano Donizetti
El rei Enric VIII, casat amb Anna Bolena, ha trobat un nou amor: la dama Jane Seymour. Però ella el rebutja. El rei duu a la cort Lord Percy, antic amor d’Anna Bolena per provocar equivocs i acusar la reina d’infidelitat.

25 de febrer. Maria Stuarda, de Gaetano Donizetti
La reina Elizabeth I d’Anglaterra s’ha de casar per interessos polítics amb l’hereu del regne de França, però està enamorada del comte de Leicester, qui està enamorat de Maria Stuarda, reina d’Escocia i presonera d’Elizabeth I.

31 de març. Roberto Devereux, de Gaetano Donizetti
La duquessa de Notthingham està enamorada del millor amic del seu marit: Roberto Devereux, qui ha estat favorit de la reina Elizabeth I i que ara serà jutjat per alta traïció.

28 d'abril. Les Pêcheurs de perles, de Georges Bizet
Els pescadors Zurga i Nadir recorden quan els dos van estar fascinats per la mateixa noia però van renunciar-hi per seguir essent amics per sempre. La sacerdotessa Leïa és aquella noia i trastocarà l’amistat dels pescadors.

26 de maig. La forza del destino, de Giuseppe Verdi
Leonara, filla del marquès de Calatrava, està enamorada de Don Álvaro, jove de classe social inferior amb qui planeja fugir quan son sorpresos pel pare. Aleshores una pistola es dispara de forma accidental.

9 de juny. Turandot, de Giacomo Puccini
Qualsevol home que desitgi casar-se amb la princesa xinesa Turandot, haurà de respondre els tres enigmes que ella proposarà. Si falla, serà decapitat!

Nadal de cine

0

Consulta les darreres adquisicions de cinema que han arribat aquest Nadal a la biblioteca.
Vine a recollir-les o fes-ne la reserva (si ja estan prestades) a través del link (clic damunt la pel·lícula que t’interessi). 

Consulta totes les novetats de cinema de la secció infantil i familiar

Consulta totes les novetats de cinema de la secció adults


Presentacions literàries

0

L'any 2.020 iniciarà amb energia a la biblioteca. Juntament amb la Llibreria La Llopa hem organitzat les següents presentacions literàries:



Dimarts 14 de gener, a les 19 h.

El arte de emocionarse de Lluís Soler, Editorial Alfabeto.
Un assaig sobre  la relació complexa entre emoció i raó i la transformació de les emocions en béns de mercat i objectes de consum.



Divendres 17 de gener, a les 19 h.

Presentació del poemari La rosa sense perquè d'Israel Clarà, Edicions del Sud.
L'autor ha estat guanyador de la Flor Natural dels Jocs Florals de Calella 2019 i guanyador de la Viola dels Jocs Florals Calella del 2018.



Dijous 23 de gener, a les 19 h.

Sempre han parlat per nosaltres Najat El Hachmi, Edicions 62.
Un assaig sobre feminisme i identitat on l’autora exposa el seu punt de vista i denuncia les múltiples trampes i formes de discriminació que pateixen les dones.



Divendres 31 de gener, a les 19 h.

Els amos del Passeig de Gràcia, de Rafa Burgos i Pol·len Edicions.
Un assaig d'economia política, anàlisi del Passeig de Gràcia de Barcelona, sinònim d'estatus i de poder tant econòmic com polític. 


Exposició "Persones"

0


Exposició: “Persones”, un treball fotogràfic de Josep M. Colomer Mir, de Foto-Film Calella.
Del 14 de desembre al 18 de gener.






A l'acte d'inauguració, del passat dissabte 14, hi van ser presents amics, coneguts, i alguna de les "persones" fotografiades. La inauguració va comptar amb la presència del Regidor Marc Buch, 1a Tinència d’Alcaldia. També hi va intervenir Jordi Pérez de l'Arxiu Històric Municipal de Calella.







Butlletins electrònics

0



Les biblioteques municipals elaboren butlletins per informar-te regularment de les activitats més destacades, les novetats o els avantatges culturals de què disposes amb el carnet de les biblioteques. També comptes amb butlletins temàtics sobre novel·la, cinema, música, còmics, arts escèniques, turisme i temàtica infantil, amb curiositats, novetats, recomanacions dels bibliotecaris o seleccions dels millors webs o app de cada tema.




Què heu de fer per rebre els butlletins?
Identifiqueu-vos a El meu compte amb el vostre carnet d'usuari i contrasenya personal (PIN) i aneu al botó "Subscripció a butlletins". Accedireu a una pàgina per triar quins butlletins voleu rebre. Veureu les biblioteques que elaboren butlletins, així com els butlletins temàtics que fem.
Podeu subscriure-us a un o més butlletins electrònics i a les temàtiques que vulgueu tot marcant la casella corresponent. Recordeu que heu de guardar les preferències abans de tancar.

Si quan cliqueu el botó "Subscripció a butlletins", no us redirecciona a cap pàgina i apareix un missatge a sota, heu d'anar al botó "Mod. info personal", on heu d'activar l'opció "si" a rebre informació de la biblioteca. Comproveu que el correu electrònic que hi consta sigui correcte, modifiqueu-lo si cal.