Activitats febrer 2019

0


Exposició: portades de La Vanguardia 1929-1936. Organitza: Joaquim Sitjà. A la planta baixa de la biblioteca durant tot el mes de febrer.


Centre d’interès: La Taula periòdica dels Elements Químics
Aquest 2019 és l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (per celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys) i a la biblioteca ho celebrem amb una petita mostra del fons sobre Química. Hi trobareu material per aprovar l'assignatura a l'ESO i el Batxillerat fins a llibres de divulgació que ens acosten a la química que usem diàriament.



Dijous 7, 14, 21 i 28, a les 19.00 h Club de lectura en anglès amb el llibre The Shadow of the Wind de Carlos Ruiz Zafón. Coordina Sîan Mathias.


Divendres  1, 8, 15 i 22, a les 10.00 h Tertúlies en català amb el llibre El Monestir proscrit de Maria Carme Roca. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.


Divendres 1, a les 18.00 h Club de lectura (de 9 a 12 anys)  amb la lectura de: Cartes d’amor de 0 a 10 de Susie Morgenstern. Coordina Món Mas.


Dissabte 2, a les 11.30 h, Taller infantil “Ocell d’hivern”. A càrrec de Susanna. Activitat per a nens i nenes a partir de 4 anys. Taller gratuït però cal inscripció prèvia.


Dilluns 4, a les 19.00 h, Club de lectura Llibre obert amb el comentari de El Arquitecto de Tombuctú de Manuel Pimentel. Coordina: Lluís Barri.


Dissabte 9, a les 11,30 h, Conte-taller “Jully Butterfly”. A càrrec de Laura Asensio. Activitat gratuïta per a tots els públics.

Dijous 14, a les 18.00 h, Club de lectura Tardes de tertúlia amb el comentari Mitja vida de Care Santos. Coordina: Quima Martínez.


Dissabte 16, a les 11,30 h, Taller infantil "Carnestoltes" a càrrec de Mabi. Activitat per a nens i nenes a partir de 4 anys. Taller gratuït però cal inscripció prèvia.

Divendres 22, a les 18,30 h, al Teatre Orfeó Calellenc, Trobades d’òpera amb l’òpera Un Giorno di Regno de Giuseppe Verdi. Amb els comentaris de Rosa Maria Carbonell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col·laboració de l’Aula Universitària de Calella. Patrocina: Ajuntament de Calella.


Dissabte 23, a les 11.30 h, Conte d'ombres xineses "El lleó i el ratolí". A càrrec de Mabi i Susanna. Activitat familiar.

Dijous 28, a les 18.00 h, Taller de Memòria. Coordina. Quima Martínez.

Presentació literària "De cua d'ull"

0









El motor principal d’aquest recull de narracions, és la convicció de l’autora que moltes coses han canviat en les relacions personals. La fredor de les pantalles esmorteeix els nostres ulls, que es conformen amb caminar cap a la ceguesa. La nostra percepció visual se centra cada cop més en paisatges limitats i irreals, com les relacions que s’hi descriuen, superficials i efímeres. En aquest sentit, De cua d’ull són relacions que ens mostren la seva degradació, a vegades fins la mort, quan menystenim allò que ens diu la mirada de l’altre. Però això no és tot, perquè quan les paraules no aturen les suposicions, alimenten les frustracions o contradiuen allò que clamen els nostres ulls, ens espera l’infern de la incomunicació.


Xerrada "Fabra i Coromines. Amistat i cartes d'exili"

0

"Fabra i Coromines. Amistat i cartes d'exili", una xerrada a càrrec de Josep Ferrer, director de la Fundació Pere Coromines i tècnic de l'Oficina de Català de Pineda de Mar ha acomiadat l'exposició "PompeuFabra. Una llengua completa" que hem acollit a la biblioteca aquestes darreres setmanes. 






Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics

0


Aquest 2019 és l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (per celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys) i a la biblioteca ho celebrem amb una petita mostra del fons sobre Química.
Hi trobareu material per aprovar l'assignatura a l'ESO i el Batxillerat fins a llibres de divulgació que ens acosten a la química que usem diàriament.