Festaaaa

0


Molta beguda (no alco-ho-ho-li-cahhh) i molt pastís, coca i galetes per menjar vàren ser devorats pels Tronxariures durant la seva festa de fi de temporada.




El club de lectura més salvatge de la biblioteca de Calella encara no ha enllestit les seves malifetes: aquest dissabte 30, a les 11:30 representaran l’obra de teatre “El missatger”.
Una ocasió fantàstica per veure’ls en acció!

Activitats juliol 2012

0


Durant tot el mes a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Exposició de novel·les i sèries juvenils. Viu un estiu increïble i apassionant amb Els Jocs de la fam, Sèptimus, Eragon, La Emperatriz de los etéreos,...

De l’1 al 15 de juliol:
Lectures refrescants: Passa l’estiu a l’ombra d’un bon llibre
Pirates a la Vista!, a la secció infantil. Un llibre, un tresor!. Busca el teu tresor entre els llibres de l’exposició infantil

Del 2 al 13 de juliol visita lExposició de  cartells del concurs Imatges sense fum. Programa intermunicipal de drogodependència. Amb la col.laboració de la Corporació de Salut el Maresme i la Selva.

DIJOUS 12, 18.00h, a l’Ajuntament vell, Tardes de tertúlia, Club de lectura sènior. Aquesta sessió parlarem del llibre Luna lunera de Rosa Regàs. Organitza: l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

DIVENDRES 20, 22:00 h, Al pati de la  Biblioteca Can Salvador de la Plaça Concert  d’estiu a la fresca, amb obres tradicionals catalanes i contemporànies d’arreu del món .Coral Laetare. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella

DIJOUS 27, 21:00 h. al Pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. El dit a la llaga: Contes per a adults a càrrec de Jordina Biosca Festival Multipolar


Si no t’agrada la platja i vols estar a l’ombra, vine cada tarda a jugar escacs i dames  a la secció infantil de la biblioteca. 

Recerk2012

0




Recerk2012 és una presentació pública d’alguns treballs de recerca realitzats per alumnes de centres educatius calellencs. El 22 de Juny a les 20:00h a la Sala de Plens de l’Ajuntament Vell, els alumnes disposaran de 8 minuts per exposar al públic el fruit del seu Treball de Recerca, un projecte que han desenvolupat durant els dos darrers cursos de Batxillerat.

El projecte neix arran de la trobada d’un grup ciutadà de treball al mateix espai uns mesos abans sota el títol “Jovent amb talent”. Durant les dues hores de la sessió es van plantejar i debatre possibles accions per promocionar les bones actituds dels alumnes més enllà de les escoles.

Aquest projecte te previst repetir-se cada any. Des dels inicis del proper curs acadèmic vinent, es proposaran a tots els alumnes de batxillerat de la nostra ciutat la possibilitat de desenvolupar treballs de recerca relacionats d’alguna manera amb Calella. La Biblioteca Can Salvador de la Plaça s’ha compromès a documentar, exposar i mantenir un arxiu de tots aquests treballs.

CalellaTV i Ràdio Calella s’han compromès a enregistrar i realitzar un reportatge especial de les exposicions dels alumnes. Aquest reportatge es publicarà al nou canal web de la nostra emissora municipal.
Podeu fer un seguiment de tot el projecte a facebook.com/recerk


Relació de ponents i treballs:
Èlia Bagó – Creació d’un curtmetratge
Xavier Baños – Spiderman: ser o no ser, aquesta és la qüestió
Gerard Canals – Restauració d’una moto Torrot
Ariadna Garriga – De William Shakespeare a Ariadna Garriga (la creació d’una obra de teatre)
Judith Lligonya – El conflicte entre gèneres a la literatura medieval
Virgínia López – Amb Mozart fins a la Coca-Cola. La música culta a la publicitat televisiva
Júlia Puig – Lewis Carroll al País de les matemàtiques (qüestions matemàtiques a “Alícia al país de les meravelles”)
Sònia Vivanco – Calella i el tren. Estudi de viabilitat del soterrament de la via del tren a Calella
Sergi Lloret – Energia Eòlica

L'Olla de Bruixes

0


Farem una pòcima esgarrifosa per estar preparats per LA NIT DE SANT JOAN. Aquest dissabte, 23 de juny de 2012, vine a l’hora del conte "L'Olla de Bruixes" de la biblioteca i gaudeix amb les històries de bruixes més esgarrifoses que ens explicarà la Mon Mas.
I per anar-te ambientant,  hem preparat una exposició a la sala infantil, on trobaràs contes, dvds i còmics amb bruixes, bruixetes i bruixots. 

Exposició Cavall Fort 50 anys

0


Durant tot el mes de juny, La Biblioteca Can Salvador de la Plaça vol compartir amb tots vosaltres, grans i petits, part de la història d'aquesta revista tan emblemàtica que l'any passat va celebrar el seu 50 aniversari!
 El mes de desembre del 1961 apareixia el primer número de  la revista Cavall Fort, que combinava còmics, contes i petits reportatges.

L'any passat es celebraven els cinquanta anys d'una publicació històrica nascuda amb la voluntat de servir la cultura i la llengua del país, però que també va servir per introduir a Catalunya l'obra d'alguns dels dibuixants francobelgues més importants, com ara Els Barrufets de Peyo, Gil Pupil·la de Maurice Tillieux o el Sergi Grapes d'André Franquin, l'Astèrix i Obèlix de René Goscinny o el Tintín d'Hergé entre d'altres.

Molts il·lustradors catalans van començar la seva carrera professional publicant els seus primers treballs a la revista i creant un munt de personatges  com ara en Massagran i Jep i Fidel de Madorell o el carismàtic Ot el Bruixot de Picanyol que han esdevingut clàssics.
Cal afegir també la col·laboració de molts escriptors i artistes plàstics reconeguts com Pere Calders, Emili Teixidor, Salvador Espriu o Joan Miró que va fer la portada del número 44,una iniciativa que aleshores resultava insòlita en una revista infantil. 
Exposició cedida temporalment per la Biblioteca Ponent de Sabadell.

Novetats DVD – Estiu 2012

0

Entre les diverses novetats en DVD que han arribat a la biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella podríem destacar dues obres mestres del sempre fresc Billy Wilder: Sabrina i El apartamento.

La primera temporada sencera de la genial Friends i el primer volum de les “desventures” de Mr. Bean son les novetats més destacades en l’apartat de sèries.
Altres recomanacions interessants: Los mejores años de nuestra vida dirigida per William Wyler o El expreso de Shangai de von Sternberg. Un xic més modernes serien Terminator 2  o Atrapado en el tiempo. :P

La guia la trobaràs, com sempre, als taulells de la biblioteca i també la pots descarregar des d’aquí.