Exposició d’aquarel•les M.Hermoso

0



Del 30 d’abril al 31 de maig, a la planta baixa de la Biblioteca.

M. Hermoso és una pintora polifacètica de la qual aquesta petita exposició vol destacar el seus treballs amb la difícil tècnica de l’aquarel·la.

L’artista comença a treballar des de molt jove l’art de l’aquarel·la. N’estudia els fonaments acadèmics a l’Escola d’Art d’Olot. I segueix amb el perfeccionament que sols es pot aconseguir amb el procés creatiu a l’estudi.

M. Hermoso domina l’aquarel·la amb aiguades molt impressionistes sense recrear-se en el detall, insinuant de vegades un fons difuminat i abstracte. A la seva  obra hi podem trobar uns cels tempestuosos, sovint invertits a través del seu propi reflex en superfícies aquoses.  I unes metròpolis anònimes i fosques, que atrapen i alhora són atrapades en un xarxa que les protegeix, o potser és a nosaltres als que protegeix, com a la sèrie de les “Conurbacions”.

Obres en les què l’esperança fuig del que hi ha al primer terme i busca sortir-se’n per les escletxes d’aire que hi ha més enllà. L’aire i la llum d’una natura que hi és, però llunyana.

M. Hermoso, artista exigent amb la seva obra, ens convida amb aquesta exposició a contemplar un món i a reflexionar-hi. Un món més fosc i dur del que la tècnica de l’aquarel·la podria fer pensar, un món però, que sempre serà més lleuger que el de veritat.  


Malifetes

0

El protagonista de La meravellosa medecina d’en Jordi de Roald Dahl, aprofita que els pares no hi són per fer una bona malifeta. I quines malifetes fan els Tronxariures quan els seus abnegats progenitors no hi són?

- Menjar ganxitos, trencar el llit.( I així dormiries a...?)
- Agafar xocolata i crispetes i menjar-me-les. També agafar el mòbil dels meus pares i mirar el wasap. (Fins que una veu digui: El seu saldo és de 0€)
- Trencaria el portàtil de la meva àvia (pobre àvia)
- Trencaria el sostre (¿?)
- Agafar totes les galetes del pot i xocolata i formatge i mirar la tele (o sigui, fer el Homer Simpson)
- Encendre una espelma i mirar molt la tele, encendre foc i em va caure un got especial del meu pare i també vaig jugar molt a la play (la play de nit és millor)
- Mirar la tele per la nit (els programes culturals del 33)
- Menjar xutxes o robar una bossa de patates (robar, dius?)
- Començar a menjar-me ple de coses (o sigui, fer el Kirby)
- Picar al meu germà (Ó_Ò)
- Destrossar les coses  (Recorda’m que no et deixi res)
- Menjar les coses que m’agraden i miro una pel·lícula de por i venen els meus amics fantasmes.(Els amics fantasmes sempre venen quan tens menjar i una bona peli, no falla)


L'àvia de La meravellosa medecina d’en Jordi

Activitats maig 2012

0


Divendres 4, 18.00 h, Els Tronxariures (Club de Lectura per a nens/es de 9 a 12 anys) ens trobarem per llegir Bernat, el llop home de Paul Martin i Manu Boisteau.

Dissabte 5, 11.30 h, Taller infantil de pintura Els ocells amagats, a càrrec de Montse. Cal inscripció prèvia.

Dilluns 7, 19.00 h, Club de lectura Llibre obert sessió dedicada al comentari del llibre El palacio de la luna de Paul Auster. Cal inscripció prèvia. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 8, 19.00 h, Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers in English. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Dimecres 9, 19.00 h, Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers in English 2. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Divendres 11, 18.00 h, Els Tronxariures (Club de Lectura per a nens/es de 9 a 12 anys) ens trobarem per llegir Bernat, el llop home de Paul Martin i Manu Boisteau.

Dissabte 12,11.30 h, Hora del conte en anglès:  Dreams of colours, a càrrec de Marta Comas i Bernat Vilella.

Dijous 17, 18.00h, al Museu-Arxiu Municipal, Tardes de tertúlia, Club de lectura sènior. Aquesta sessió parlarem del llibre Laura a la Ciutat dels Sants de Miquel Llor. Organitza: l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

Divendres 18, 18.00 h, Els Tronxariures (Club de Lectura per a nens/es de 9 a 12 anys) ens trobarem per llegir Bernat el llop home de Paul Martin i Manu Boisteau.

Dissabte 19, 11.30 h, Hora del conte amb el títol “El jutge i el suposat lladre”, conte popular d’Àfrica a càrrec de Djibril Sabaly. Acte emmarcat dins de les activitats de la Quinzena Solidària 2012. Organitza: Consell Municipal de la Solidaritat i Ajuntament de Calella. Col·labora Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Divendres 25, 18.00 h, Els Tronxariures (Club de Lectura per a nens/es de 9 a 12 anys) ens trobarem per llegir Bernat, el llop home de Paul Martin i Manu Boisteau.

Dissabte 26,  11.30 h, Hora del conte amb el títol “Conte popular llatinoamericà” a càrrec de Ali & amics. Acte emmarcat dins de les activitats de la Quinzena Solidària 2012. Organitza: Consell Municipal de la Solidaritat i Ajuntament de Calella. Col·labora Biblioteca.

Dijous 31, 18.00, al Museu-Arxiu Municipal, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.


Durant tot el mes  exposició de pintura de M. Hermoso, a la planta baixa de la Biblioteca.

Visita escolar

0


Els nens i nenes (i alguna professora) de segon de primària de l’escola La Minerva ens han visitat.
La visita ha consistit en un tour per les diverses plantes de l’edifici i l’explicació d’un conte. Després, han pintat alguns dibuixos i han pogut remenar llibres i contes.

Tots apunt pel conte!

Tots cap a la primera planta

Relax abans de tornar a classe

Exposició de Fotografies de Vicenç Rovira

0





De l’1 al 29 d’abril, a la biblioteca Can Salvador de la Plaça, i dins de les activitats de FESTIMATGE 2012 podeu visitar l’exposició de fotografies de Vicenç Rovira: “Veïns”.
Un recull en forma de mosaic de maneres de viure i de fer.

La mirada de Rovira neta, asèptica, aconsegueix guanyar-se la confiança dels  protagonistes i fer que li permetin entrar en aquest lloc tan íntim que és la seva llar, li donin accés a captar-los entre les seves pertinences i així regalar-nos la possibilitat de veure aquesta gran diversitat de grups familiars lligats per l’afecte, els llaços de sang...

La medecina dels Tronxariures

0


Aquest divendres els Tronxariures han continuat llegint amb intensitat l’obra de Dahl. I per comprovar el seu grau d’atenció han hagut de recordar els ingredients que en Jordi aboca a l’olla gegant per confeccionar la seva meravellosa medecina. I, de pas, han tastat els ingredients de la nostra pròpia medecina per fer grans lectors!


Presentació del llibre Embarcats

0

Mar Arenaza, l'autor Joan Rebagliato i Xavier Arnijas, Regidor de Ciutadania

Visc entre Calella i Barcelona, immers en la llengua catalana (perquè no sabria guanyar-me la vida d´una altra manera) i en la literatura (perquè no concebo la vida sense llegir ni escriure).





V Fira de llibres de segona mà i VIII Lectura Pública de Sant Jordi

0


Dissabte, 14 d’abril, d'11.00 a 20.00 h, tens l’oportunitat de voltar i remenar, buscar aquell llibre que ja no s’edita o trobar el teu tresor particular a  la V Fira de llibres de segona mà, a la Plaça de l’Ajuntament. Organitzada per 5è any consecutiu  pels Amics de la Biblioteca de Calella i voluntaris de Càritas. La recaptació es destinarà com cada any a Càritas Calella.
Amb la col·laboració de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Agrupament Escolta Montnegre,  Escola de Música Victòria Geli i Foto Film Calella.

El mateix dissabte, a la Plaça de l’Ajuntament, podreu gaudir de la VIII Lectura Pública de Sant Jordi, un homenatge a la lectura, organitzat pels Amics de la Biblioteca de Calella.  En aquesta darrera edició es llegiran fragments de les obres d’Avel·lí Artís-Gener “Tísner” i Pere Calders, dels quals aquest any es celebra el centenari del seu naixement.

Club de lectura - Llibre Obert

0



Trobada primaveral del Club de lectura Llibre Obert de la biblioteca Can Salvador de la Plaça. El llibre que es comentava era Laura a la ciutat dels sants, de Miquel Llor.