Xerrada sobre cuina amb la Quimeta de la Roda

0


Aquest proper divendres, 23 de març, a les 19 h, gaudirem de la presència a la nostra biblioteca d’una gran cuinera, la nostra estimada Quimeta de la Roda.
Joaquima Puigvert Roca volia ser modista i, de fet, va estudiar, es va preparar i durant un temps  s’hi va dedicar. 
Però les circumstàncies de la vida, la tradició familiar, l’amor i la passió pel bon menjar  l’han portat a dedicar-se i a destacar en un art tan variat, infinit i apreciat avui en dia com és la bona cuina. 
En paraules de la mateixa Quimeta, trobem l’explicació de la seva cuina: “La cuina és rica, extensa i variada, i mereix ser degustada, assaborida i reiterada, perquè és segur que ens ho exigirà el nostre paladar. (...) Però no puc estar-me de recordar que la nostra cuina, si no la millor, sí que és una de les més antigues i més elaborades, amb plats oblidats o perduts. (...) No oblideu que la cuina, tot i participar de la curiositat per les novetats, és també una llarga, misteriosa i inconscient memòria de tot el que la nostra cuina ha anat adoptant, pausadament.”
La Quimeta combina la cuina antiga amb receptes privades i íntimes sobre plats propis, i en crea de nous i sorprenents amb el seu estil, amb passió i caràcter.
La Quimeta és una persona generosa, li agrada compartir els seus coneixements. Durant anys va fer classes de cuina, va participar a la presentació de plats casolans de la Fira de Calella. En nombroses ocasions ha fet les delícies dels oients de la nostra biblioteca amb les seves receptes i anècdotes culinàries.
L’any  1989 va editar  el llibre La cuina per a les mestresses de casa.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!