Aquest proper divendres, 23 de març, a les 19 h,
gaudirem de la presència a la nostra biblioteca d’una gran cuinera, la nostra
estimada Quimeta de la Roda.
Joaquima Puigvert Roca volia ser modista i, de fet,
va estudiar, es va preparar i durant un temps s’hi va dedicar.
Però les circumstàncies de la vida, la tradició
familiar, l’amor i la passió pel bon menjar l’han portat a dedicar-se i a destacar en un
art tan variat, infinit i apreciat avui en dia com és la bona cuina.
En paraules de la mateixa Quimeta, trobem
l’explicació de la seva cuina: “La cuina és rica, extensa i variada, i mereix
ser degustada, assaborida i reiterada, perquè és segur que ens ho exigirà el
nostre paladar. (...) Però no puc estar-me de recordar que la nostra cuina, si no
la millor, sí que és una de les més antigues i més elaborades, amb plats
oblidats o perduts. (...) No oblideu que la cuina, tot i participar de la
curiositat per les novetats, és també una llarga, misteriosa i inconscient
memòria de tot el que la nostra cuina ha anat adoptant, pausadament.”
L’any 1989 va
editar el llibre La cuina per a les mestresses de casa.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Comenta!