Activitats Gener 2013

0

Dijous, 3. 18.00 h, Visita dels Patges de SS.MM. Els Reis d’Orient. I recorda portar la teva CARTA DELS REIS.

Dilluns, 7. 19.00 h, Club de lectura Llibre Obert, amb el comentari de La Vida per rail de Ramon Erra. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts, 8. 19.00 h, Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers!. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Divendres, 11. 18.00 h, Club de lectura per a nenes i nenes de 9 a 12 anys, Tronxariures, a càrrec de Mabi i Jordi.

Dissabte, 12. 11.30 h, Activitat infantil per determinar.

Dijous, 17. 18.00 h, Tardes de Tertúlia, Club de lectura sènior. Ens trobem per comentar el llibre Expiació d’Ian McEwan. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Condueix Quima Martínez.

19.00h, Trobada amb l’escriptor Sebastià Alzamora. Organitza: Òmnium Cultural Montnegre

Divendres, 18. 18.00 h, Club de lectura per a nenes i nenes de 9 a 12 anys, Tronxariures, a càrrec de Mabi i Jordi.

Dissabte, 19. 11.30 h, Hora del conte. L’Olla de grills a càrrec d’Ada Cusidó.

Dimecres, 23. 19.00 h, Club de lectura d’anglès fàcil Let’s Read!. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Divendres, 25. 18.00 h, Club de lectura per a nenes i nenes de 9 a 12 anys, Tronxariures, a càrrec de Mabi i Jordi.

Dissabte, 26. 11.30 h, Activitat infantil per determinar.

Dilluns, 28. 19.15 h, Tertúlies en català (Nivell Avançat). De mica en mica s’omple la pica de Jaume Fuster. Condueix: Joana Monfort. Organitza: Oficina de Català de Calella.

Dimarts, 29. 19.00 h, Tertúlies en català (Nivell Bàsic). Qui és el culpable? de Jaume Fuster. Condueix: Montse Servat.
Organitza: Oficina de Català de Calella.

Dijous, 31. 18.00 h, a l’Ajuntament Vell, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella.
Coordina: Quima Martínez.

Pessebre vivent 2012

0


Un cop més, per aquestes dates podeu gaudir del tradicional Pessebre Vivent de Calella.
Dissabte, 22 de desembre a les 8 del vespre i diumenge, 23 de desembre a les 7 del vespre.

Amb la participació d’una seixantena d’actors i amb una curosa escenografia i coreografia.  Repartits en diferents escenaris del centre històric de Calella: la Capella de Sant Quirze i Santa Julita, el pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, la Plaça de l’Ajuntament i el Museu Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué. 

Cheers!

0

Els participants del Club Let's Read! acomiaden l'any amb un brindis.
Apunteu-vos el calendari de les properes trobades:
  • 23 de gener de 2013
  • 20 de febrer de 2013
  • 20 de març de 2013
  • 24  d’abril de 2013
  • 22 de maig de 2013
  • 19 de juny de 2013
 

Lectura pública de textos de Tísner

0

Amb motiu dels 100 anys del naixement de Tísner (Avel·lí Artís Gener), l’oficina de català de Calella va organitzar una lectura pública amb fragments de l’obra Ciris trencats.

Una breu introducció de l’autor i l’obra escollida.

 
Dos lectors especials arrenquen la lectura.

El grup de lectors: llegeixen en català i sense complexos.

Fins el 2013!

0


Aquestes festes que s’acosten ocupen molt de temps de lleure. Així que els nostres tertúlians del Club de Lectura Sènior “Tardes de tertúlia” es van acomiadar fins el 2013.

Quima Martinez coordina la xerrada del llibre El nas de Mussolini, de Lluís-Anton Baulenas

Visita de Calella Marxa

0



Els caminaires de Calella Marxa visiten l’exposició Estampes a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Inaguració exposició Estampes

0



Imatges de la inauguració de l’Exposició Estampes, de Josep Ma Colomer, el passat dissabte 1 de desembre a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.


Una original i acurada presentació, molt adient amb el tema que tracta. Josep Ma Colomer ens mostra una vegada més el seu art fotogràfic, amb un nivell de qualitat al que ja ens té acostumats. Dins d'una  línia testimonial, com l’exposició Gent d'aquí, fotos de carrer, exposada el desembre de l’any passat.

Recordeu que podeu visitar aquesta exposició fins el 12 de gener de 2013 a la  planta baixa de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella.

Activitats Desembre 2012

0

De l’1 de desembre de 2012 al 12 de gener de 2013 Exposició Estampes de l’Escola Pia de Calella 1995. A càrrec de Josep M. Colomer de Foto-Film Calella.


Dissabte, 1. 13.00 h, Inauguració de l’Exposició Estampes de l’Escola Pia de Calella- 1995, a càrrec de Josep M. Colomer amb la presència de Xavier Arnijas, Tinent d’Alcaldia de Ciutadania.

Dilluns, 3. 19.00h, Club de lectura Llibre Obert amb el comentari de l’obra Expiació d’Ian McEwan. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts, 11. 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers! Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Dijous, 13. 18.00h, a l’Ajuntament Vell, Tardes de tertúlia, Club de lectura sènior. En aquesta trobada parlarem del llibre El nas de Mussolini de Lluís-Anton Baulenas. Organitza: l’Ajuntament de Calella i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

Divendres, 14. 18.00 h. El Nadal truca a la porta!. Taller de corones i garlandes nadalenques per a adults, a càrrec de Kalathos. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.  Inscripcions: Biblioteca.

Dissabte, 15. 11.30 h,  a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Hora del conte. Nadalejant amb els contes: La Nuvolina, El Ninot de neu, El caganer, L’avet de Nadal i la pedra calba. A càrrec de Lídida Clua.

Dilluns, 17. 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Lectura pública: Llegim Ciris trencats de Tísner (Avel·lí Artís Gener) amb motiu dels 100 anys del seu naixement. Organitza: Oficina de català de Calella.

Dimarts, 18. 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Club de lectura d’anglès fàcil Let’s Read!. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.


Dijous, 3 de gener de 2013
18.00 h. Visita dels Patges, de SS MM. Els Reis d’Orient. I no oblidis que a la Biblioteca podràs deixar la teva CARTA DELS REIS.

S’obren les inscripcions a la segona temporada del Club de Lectura Tronxariures per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Més informació: Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Tertúlies en català. Ara et pots inscriure a les tertúlies de català fàcil que s’iniciaran al gener a la Bibiloteca Can Salvador de la Plaça. Organitza: Oficina de català de Calella i Biiblioteca.

Hora del conte musical a càrrec de Josefine Teixidó

0

El Carnaval dels animals”, de Camille Saint-Saëns va ser el nexe entre música i text pel conte musical d’aquest dissabte  24 de novembre. L’hora del conte, a càrrec de Josefine Teixidó, va ser un gran èxit de públic, molt participatiu.

Recentment, Josefine Teixidó ha obsequiat la biblioteca Can Salvador de la Plaça amb un lot de llibres d’aprenentatge de la llengua russa.
Agraïm aquest obsequi que ens permet incorporar al fons aquest documents que ben aviat restaran a disposició de tots els usuaris interessats.

Guanyadors sorteig B.S.O.

0

Aquest dissabte s’ha celebrat el sorteig de “La banda sonora de la teva vida”

Els afortunats han estat:
· Fabio Frontini
· Montserrat Pujol
· Rafael Solís
· Josefa Erdozain
· Montserrat Caselles

Els premiats podran anar a una sessió de cinema (Sala Mozart de Calella) de forma gratuïta, durant el mes de desembre.


Felicitats als afortunats i moltes gràcies a tots els participants!

Imatges de Lluís Anton Baulenas a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça

0




Aquí teniu algunes de les imatges de la trobada amb l'escriptor Lluís-Anton Baulenas,  a la nostra biblioteca.
Ahir dijous, 15 de novembre, a la tarda.


Lluís-Anton Baulenas va explicar als seus oients algunes de les seves tècniques a l’hora d’escriure.

Trobada amb l’escriptor Lluís-Anton Baulenas

0

Aquest dijous 15 de novembre, a les 19:00, trobada amb l’escriptor Lluís-Anton Baulenas a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.
 
Els nostres clubs de lectura (Llibre Obert i Tardes de Tertúlia) enguany fan un tast de l’obra de Lluís-Anton Baulenas amb El nas de Mussolini.


Lluís-Anton Baulenas (Barcelona, 1958) és novel·lista i dramaturg i va decidir dedicar-se a la literatura professionalment des dels 29 anys. Entre d'altres, ha publicat les novel·les Rampoines 451, Noms a la sorra, Alfons XIV  o El fil de plata; La felicitat. L'any 2003 publica Amor d'idiota, i l'any 2004, amb Per un sac d'ossos, que tracta el tema dels camps de concentració a la guerra civil espanyola, ha guanyat el premi Ramon Llull de novel·la catalana que convoca l’editorial Planeta.

També ha publicat reculls de relats com ara Qui al cel escup... o Càlida nit. El seu teatre, a més de guanyar premis ha estat representat en nombroses ocasions, entre les quals Melosa Fel  o El pont de Brooklyn. Les seves obres han estat traduïdes a nombrosos idiomes.
També s'han d’esmentar les seves col·laboracions en la premsa diària, a mitjans com ara El País, El Periòdic de Catalunya, La Vanguardia o l'Avui.


Anuncis que també són història de Calella

0

La publicitat, aquest desig de persuadir el comprador, sempre ha estat present en el món del comerç. Des dels orígens de la humanitat fins avui, comerç i publicitat s’han entrellaçat i la seva evolució ha aprofitat els canals i els mitjans de cada època.

A Babilònia s’han trobat tauletes de fang, datades de l’any 3000 aC, amb inscripcions per a un comerciant d’ungüents, un sabater i un escrivà. A la ciutat de Tebes se li atribueixen els primers textos publicitaris i a Pompeia s’hi han trobat grafits anunciant comerços de pa i vi.
A finals del segle XIX els productes més anunciats eren els de farmacopea (medicaments patentats), cosmètics i perfumeria. També els d’establiments d’alimentació i begudes, especialment d’aigües mineromedicinals.

Revista Capaspre nº23 (1933)

Els revolucionaris invents del segle XX s’anunciaven amb gran notorietat. Parlem de bombetes, màquines d’escriure, màquines de cosir, rentadores... En aquests anys també es produeix un augment espectacular dels productes d’higiene i bellesa amb una publicitat que proclamaven poc menys que la joventut eterna i la bellesa de les estrelles de Hollywood (més o menys, com avui...).

Revista Estela (octubre 1950)

Aquests anuncis es publicaven a les pàgines de diaris i revistes, que van trobar així una importat font d’ingressos. La publicitat d’aquells temps era bàsicament textual i gairebé sense il·lustracions. Es tractava de presentar el producte i explicar-ne de forma senzilla les  característiques.

Revista El Front nº8 (1934)

Poc a poc les imatges van anar agafant protagonisme en detriment del text que va anar quedant com a simple acompanyament i més endavant, reduït a eslògans de la marca o el producte.
Revista Capaspre nº28 (1933)


Revista Vida Nova (1918)


Des de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça hem volgut fer una tria dels anuncis més curiosos, humorístics o aquells que podien resultar més evocadors, publicats a les revistes locals de Calella: Vida Nova, Cap Aspre i Estela.
Esperem que us arrenquin un somriure!


Activitats novembre

0


Del 18 d’octubre a l’11 de novembre, Exposició del 28è Concurs de portades de Cavall Fort Una màquina per anar a Vork Llafat.

De l’1 al 22 de novembre, participa en el Sorteig Quina és la banda sonora de la teva vida?. Amb cada préstec de CD’s i DVD’s aconseguiràs la butlleta per omplir i participar al sorteig (24-11-2012) de 5 entrades al Cinema Sala Mozart de Calella.

Dilluns 5, 19.00 h, Club de lectura Llibre obert sessió dedicada  al comentari del llibre El nas de Mussolini de Lluís-Anton Baulenas. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 6, 19.00 h, Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers in English. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Dijous 8, 18.00 h, al Ajuntament Vell, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

Dijous 8, 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Presentació i lectura de textos del llibre Fraccions. Prosa poètica d’Emilia Illamola, editat per Viena Serveis Editorials. Introducció de l’acte: Mar Arenaza.

Dissabte 10, 11.30 h, Activitat infantil.

Dijous 15, 18.00h, a l’Ajuntament Vell, Tardes de tertúlia, Club de lectura sènior. En aquesta trobada parlarem del llibre Miracle a Llucmajor de Sebastià Alzamora. Organitza: l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

Dijous 15, 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Trobada amb l’escriptor Lluís-Anton Baulenas. Acte patrocinat per la Institució de les Lletres Catalanes.

Divendres 16, 18.00 h, Celebreu la Setmana de la Ciència amb l’activitat Pedres màgiques: Taller de magnetisme: fabricarem el nostre propi levitró, a càrrec de Kalathos. Taller juvenil. Inscripcions: Biblioteca.

Dissabte 17, 11.30 h, Activitat infantil.

Dimarts 20, 19.00 h, Club de lectura d’anglès fàcil Let’s Read. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Sian Mathias.

Dissabte 24, 11.30 h, Hora del conte El carnaval dels animals de Camille Saint-Saëns, per Josefine Teixidó. Promoció de la música en els infants amb motiu de la festa de Santa Cecília (22 de novembre).

Sorteig d’entrades de cinema

0


Aquest desembre vés a la Sala Mozart de Calella de franc!

Participa al sorteig d’entrades de cinema que la Biblioteca Can Salvador de la Plaça i la Sala Mozart han organitzat.


Com?
Vine a la biblioteca i emporta’t en préstec pel·lícules i cd de música. Pots agafar fins a 6 DVD’s i 9 CD’s. Amb cada préstec rebràs una butlleta. Omple-la amb les teves dades de contacte (nom, telèfon i el número de carnet de la biblioteca) i respon a:

Quina és la teva banda sonora preferida?

Digue’ns quina pel·li té la música que més t’agrada, quina t’emociona, o et fa somriure i sols per això ja participaràs en el sorteig.

Aprofita per donar una ullada (i parar l’orella) a la mini secció “El sofà musical” (Primera Planta) on trobaràs un selecció de bandes sonores mítiques.

La data límit per dipositar les butlletes a la bústia musical és el dijous: 22 de novembre de 2012
El sorteig serà el Dissabte 24 de novembre de 2012 a la Biblioteca


I ara, la lletra petita: Total d’entrades per sortejar: 5 (una entrada per guanyador).

Premi gentilesa de la Sala Mozart de Calella

Aquesta setmana parlem...

0


Una bona notícia de la Setmana del Llibre en català (celebrada del 7 al 16 de setembre)

Hem estat una de les cinc biblioteques de Catalunya amb més participació al Joc On és el llibre de la setmana?.  Per això l’organització de la setmana ens obsequia amb un lot de 15 llibres que rebrem properament.
El nostre agraïment a tots els usuaris que hi  heu participat!

Més informació al link:
http://www.lasetmana.cat/images/pdfs/SLC12-premiatsLlibreBiblios.pdf

Activitats octubre

0


De l’1 al 5 d’octubre Exposició Gestos per l’ELA dels fotògrafs Quim Botey i Olga Iranzo. Organitza Fundació Miquel Valls. Lluitem contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

Dilluns 1, 19.00 h, Club de lectura Llibre obert. Aquesta sessió compartim el llibre Miracle a Llucmajor de Sebastià Alzamora. Coordina: Lluís Barri

Dimarts 2, 19.00 h, Club de lectura en anglès Easy Readers. Coordina:
Sara-Sian Mathias Heaton.

Divendres 5, 19.00 h, Conferència La lluita contra l’ELA: una visió global de l’esclerosi lateral amiotròfica. Fundació Internacional Miquel Valls contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

Dissabte 6, 11.30 h, Taller infantil, D’excursió en bus! A càrrec de Mabi Salinas. 

Dijous 11, 18.00 h, a l’Ajuntament vell, Tardes de tertúlia Club de lectura
sènior
. Aquesta sessió parlarem del llibre L’Home de la maleta de Ramon Solsona. Organitza: l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

Dimarts 16, 19.00 h, Club de lectura en anglès Let’s Read. Coordina: Sara-Sian Mathias Heaton.

Dissabte 20, 11.30 h, Taller infantil, Vaixells a la mar a càrrec de Montse Morales.

Dijous 25, 18.00 h, a l’Ajuntament vell, Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

Dissabte 27, de les 10.00 a les 12.00 h, Taller TIC d’iniciació: tocant el teclat i el ratolí, Cal inscriure’s a la Biblioteca.

Dissabte 27, 11.30 h, Hora del conte: La Castanyera, a càrrec de Joan Bosch