Exposició fotogràfica "En el segon centenari"

0

Exposició fotogràfica "En el segon centenari" a càrrec de Joan Marlet i Civil.

Del 4 al 25 de març de 2024 a la biblioteca.
Acte d'inauguració: dimecres 6 de març, a les 7 del vespre.






Cent anys després que el senyor Joseph Nicéphore Niépce aconseguís, per primera vegada, la retenció i fixació del dibuix que feia la llum, la fotografia, la ventafocs en el món de les belles arts, ja s'havia fet un lloc entre els no professionals.

Fa cinquanta anys que, per aconseguir una fotografia nítida, amb la profunditat de camp adequada, la llum, el contrast i el color correctes, no n'hi havia prou amb una bona càmera; calia tenir els coneixements i l'habilitat necessària, que en això consistia l'art de la llum i d'aquí va néixer el lema: La fotografia no la fa la càmera, sinó el fotògraf.

Avui, a una càmera, fins i tot senzilla, només cal prémer un botó perquè per si sola obtingui un resultat semblant, si no millor, que el que obtenien els entesos del segle passat. Però per a mi el lema continua vigent, i per això m'agrada construir els meus propis macro programes o filtres informàtics, per tal d'aplicar-los a la foto de la càmera i aconseguir un resultat que, moltes vegades, ni tan sols recorda el seu origen.

Quedeu-vos, si us plau, amb una frase que vaig encunyar a principis de segle i no deixo de repetir:

LA FOTOGRAFIA ÉS UNA ALTRA MANERA DE PINTAR



Text: Joan Marlet i Civil

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!