Presentació literària "Per què no es queden a l'Àfrica?"

0

Presentació literària: "Per què no es queden a l'Àfrica? Una família, dos pobles: Senegal i Gàmbia més enllà del mirall" de Jaume Portell.
Presentació a càrrec d'Hawa Sow.

Aquesta activitat és una col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Dilluns 15 de maig a les 18:30
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça
(Plaça de l'Ajuntament 30-31; Calella)



L'arribada d'africans a Europa és una imatge recurrent als mitjans de comunicació occidentals. Depenent del biaix ideològic, uns ho veuen com un perill i uns altres com una oportunitat, però rarament sabem per quin motiu venen més enllà dels llocs comuns com la pobresa o la guerra. Els considerem víctimes amb botxins impersonals o invasors que destruiran la civilització europea. "Per què no es queden a l'Àfrica?" convida a explorar l'origen migratori al Senegal i Gàmbia, dos països de l'Àfrica occidental separats pel colonialisme dels imperis francès i britànic.

Seguint el fil de l'economia, la política i la història podem entendre per quins motius, 60 anys després de les seves independències, aquests dos països no han pogut assegurar el benestar de les seves poblacions. Fent un cop d'ull als mercats, el futbol o la religió es poden intuir les perspectives de dos territoris que ens fan una pregunta tan incòmoda com proscrita: és possible el benestar europeu sense el malestar africà? 










0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!