Hora del conte "És Nadal... i tinc contes per explicar"

0

"És Nadal... i tinc contes per explicar", a càrrec de la Susagna Navó
Dimecres 3 de gener, a les 17:30 h.
Al Parc Dalmau (c\ Sant Jaume, 269. Calella)





Hi ha un munt d'històries que parlen de Nadal, del Pare Noel, dels Reis Mags, del Tió. Cada una ens portarà a uns moments màgics i plens d'aventures. Escoltar-les ens portarà a reviure-les.

Hora del conte per nadons a càrrec de Sherezade Bardaji

0

Hora del conte per a nadons, de 0 a 3 anys. 
"Contes amb olor de cel blau"
A càrrec de Sherezade Bardaji
Dimecres 20 de desembre a les 18:00


És un primer contacte amb la paraula, amb l’oralitat, un passeig pels núvols a través dels sentits: contes, sons, olors i carícies.
Un espai on aturar el temps.

Espectacle de contes, llum i ombres.








Exposició "... De Calella (comunicadors i gent de parla)"

0

"... DE CALELLA (comunicadors i gent de parla)"
Un treball fotogràfic de J. M. Colomer Mir.
Col·labora FotoFilm Calella.
Exposició a la biblioteca del 15/12/2023 al 20/01/2024
Inauguració divendres 15 de desembres a les 18:30



Tot i que podria semblar un títol massa agosarat, crec que representa força bé la intenció del treball fotogràfic d'aquest any... Evidentment, són Gent de Calella (com sempre), però en aquesta ocasió he intentat que tinguin com a lligam comú, la facilitat de paraula per una banda i per l'altra la feina o el plaer de comunicar...

Comunicació mitjançant imatges... També a través de les ones i mitjans digitals... Comunicació imprescindible pels oficis comercials, de contactes amb el públic i de tertúlies ciutadanes... Igualment per fer arribar informació i per transmetre missatges espirituals, d'esperança i reflexió... De pensament filosòfic, reivindicatius i alhora de pau i llibertat...

Com sempre la intenció és oferir una bona i interessant col·lecció de persones, la majoria de les quals ens trobem pel carrer, afegint-hi alguna imatge més antiga com a reconeixement i recordança per les que ja ens han deixat... Una exposició pensada per ser un atractiu regal de Nadal, i gaudir-lo durant les festes que ja tenim a tocar...

I com a desig final l'esperança de compartir-lo, amb protagonistes, aficionats i públic en general, amb uns minuts de parla col·loquial, no gens íntima ni personal, sinó oberta i a plena llum...


J.M. Colomer Mir 
De Foto-Film Calella





Presentació literària "Cuentos para mi Ana"

0

Dijous 14 de desembre a les 18:00 h.
Presentació a càrrec de l'autora, Annalie Amelia Fernández

Col·laboració amb la llibreria La Llopa.
La presentació inclourà la lectura d'un dels contes.


La amistad, la empatía, la diversidad y el respeto a la naturaleza son los valores protagonistas de estas cinco historias cuyos sorprendentes personajes (un perro salchicha algo despistado, una niña sin gafas, un roble desnudo, un poni comilón y los mejores amigos del mundo mundial), tan divertidos como didácticos, harán de los pequeños lectores seres excepcionales y felices.

Font sinopsis: editorial MrMomo



Hora del conte "Quan el Nadal era un conte."

0

Hora del conte "Quan el Nadal era un conte."
A càrrec de Sandra Rossi 
Dimecres 13 de desembre a les 18:00



La Sandra va néixer a l'Argentina, un país situat a l'altra banda de l'oceà. I a l'hemisferi sud. Això vol dir que, quan aquí és hivern, allà és estiu. Imagineu-vos, doncs: per Nadal, quan ens posem l'abric i la bufanda, allà es banyen a la piscina... Però el meu avi no havia nascut a l'Argentina, ell era català i cada Nadal m'explicava algun conte d'aquells en què feia fred i nevava. Jo seia al seu costat embadalida. Com m'agradaven, aquells contes! I un dia de desembre, quan jo tenia set anys, el carter va portar al meu avi un paquet que venia de Barcelona. Quan el vam obrir... Oh, quina sorpresa! Jo mai havia vist una cosa com aquella! I l'avi, aleshores, cargolant-se de riure, em va explicar la història d'allò que hi havia dins la capseta...





Presentació literària "Arquetipo, mito y arte en el Románico"

0

"Arquetipo, mito y arte en el Románico"
El "mito fundador" del románico (1000-1200) y su relación con la arquitectura, la escultura y la pintura.


Presentació a càrrec del seu autor, Antoni Amaro (lloc web)
Dimecres 29 de novembre a les 18:30 h.

Col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

0

 El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra anualment el 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.




La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.




A la biblioCalella trobareu una selecció de fons i a la Biblioteca Virtual més lectures.

Hora del conte "... i va cosir unes ALES" a càrrec de la Judith Navarro

0

Hora del conte "... i va cosir unes ALES"
A càrrec de la Judith Navarro.
Dijous 23 de novembre, a les 18 h.
Especial Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones



El temible senyor del bosc vençut per una criatura, l'univers infinit apamat per una mare en un sol dia, i la insensibilitat d'uns éssers superbs consumida per la senzillesa d'una sàvia.
Aquest són només alguns dels escenaris possibles quan ella es proposa quelcom tan natural com cosir unes ales.

El conte és per públic familiar per infants a partir de 4 anys. 

Trobada amb la traductora Aurora Ballester

0

Trobada amb la traductora Aurora Ballester
Dijous 23 de novembre, a les 10:30


Amb el suport del Departament de Cultura i l'Institució de les Lletres Catalanes




Nascuda a Barcelona i llicenciada en Filologia Catalana l’any 1984. Al mateix temps, va estudiar llengües estrangeres: francès a l’Institut Français, italià a l’Istituto Italiano di Cultura i anglès a l’acadèmia York House. La seva primera activitat professional es va centrar en la correcció de textos fins que l’any 86, per qüestions familiars, va viure a Stanford, Califòrnia i posteriorment a Singapur.

Ha reescrit en català obres de Vikram Seth, Barbara Kingsolver, John Boyne, Joanne Rowling, Nan Shepherd, Arundhati Roy i David Sedaris per a adults.

D'entre els autors que ha traduït per a nois i noies destaquen Edgar Alan Poe, Tim Wynne-Jones, Ian Whybrow, Beverly Naidoo, Maeve Friel, Geraldine McCaughrean, Graham Marks, Jenny Valentine, Francesco D'Adamo, Elisa Puricelli Guerra, Dan Smith, Madeleine L'Engle, William Joyce i Pádraig Kenny.





Presentació literària "Ángeles y Verdugos"

0

Presentació a càrrec de l'autora, Irene López Peña (IG)
Dimecres 16 de novembre a les 18:30 h.

Col·laboració amb la llibreria La Llopa.



Una obra emotiva, valiente y real que te hará estremecer, una vida repleta de abusos, mentiras y remordimientos que arrastran a Irene, la protagonista, hasta sus propios delirios. 

Hablar del perdón es complejo, llevarlo a la práctica también. 

Porque perdonar es el acto de valentía más grande y comprometido hacia uno mismo.

Font imatge i text Editorial Ishtar

Exposició "L'aparador de les meravelles"

0

L’Aparador de les Meravelles és una exposició, elaborada pel Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, que mostra els millors llibres infantils i juvenils agrupats en els grans temes o gèneres en què es classifica la literatura: amor, por, humor, fantasia…

Exposició “L’Aparador de les Meravelles”
Del 7 al 25 de novembre de 2023.

La majoria dels llibres triats són els que millor defineixen el gènere on se’ls ha ubicat, i fan que qualsevol lector que en triï algun li sigui fàcil i plaent endinsar-se en cadascun d’ells i gaudeixi dels millors companys de viatge en la lectura.


L’exposició va acompanyada d’una extensa bibliografia que podeu trobar al catàleg 

Hora del conte a càrrec de Sílvia Serra

0

Orelles de papallona
A càrrec de Sílvia Serra.
Adaptació del conte de Luis Aguilar, "Orelles de papallona"
Dimecres 8 de novembre, a les 18 h.



Tenir les orelles de pàmpol, el cabell indomable, ser alta o baixa, prima o grassa... El tret més insignificant pot ser motiu de burla per qualsevol persona, sobretot per als més petits i les més petites. 
Això és el que li va passar a la Clara, tothom es reia de les seves orelles. Gràcies als bons consells de la seva mare, que li dona la clau per no fer cas a les crítiques, la Clara aprèn a ser i a estimar-se tal com és. 

Edat recomanada: nenes i nens a partir de quatre anys. 



Presentació literària "Cartes a la mare. I ara, la lluna somriu"

0

Presentació del llibre "Cartes a la mare. I ara, la lluna somriu" de la periodista Meritxell Vañó Marco.

La presentació anirà a càrrec de la també periodista Anna Cañigueral i de la psicòloga Elena Puig Guitart.

Divendres 3 de novembre a les 19h.
Col·laboració amb la Llibreria La Llopa.


“Cartes a la mare. I ara la lluna somriu” és un homenatge a una dona, a una mare. Una reflexió sobre la vida, la mort, la incertesa i la felicitat. Un intent de posar paraules a sentiments i emocions. Un recull de vivències de l’autora, marcats per la mort de la seva mare als 56 anys i pel confinament de la pandèmia de la COVID-19 el 2020. 
Coneixerem la Teresa, la mare, a través de les cartes que li escriu la seva filla, empesa per les ganes de poder tirar endavant convivint amb la seva absència i superant els obstacles que es va trobant al llarg de la vida.
I també ens endinsarem en el relat íntim de l’autora, la filla. Ens podrem posar a la seva pell al mateix temps que ens plantegem preguntes i se’ns remouen emocions pròpies.

Presentació literària

0

Presentació literària "Els secrets de la lluna" a càrrec de la calellenca d'Aina Bresolí. 
Amb Joan Gallart Rabertdramaturg, director de teatre i professor de llengua i literatura catalana. I Maria Prats Marí, professora de llengua i literatura.

Dijous 26 d'octubre a les 18 h.



Sinopsi: La Lola Costa és una escriptora de 30 anys; la seva carrera professional es troba a l’ombra de l’èxit de la seva primera novel·la i sota la pressió del seu editor perquè comenci a escriure la segona. La història que ha estat buscant, apareix inesperadament una nit de juny; un retall de diari de la mort d'una noia a Fontell, el seu poble natal, l'estiu del 1987. La Lola es veurà arrossegada en una investigació profunda i dolorosa que la portarà a descobrir secrets inimaginables del passat. La veritat no pot ser enterrada perquè tard o d’hora acaba sortint a la llum. Però, fins a on serà capaç d'arribar la protagonista d'aquesta història?




Exposició "Iguals en un món desigual"

0

Exposició "Iguals en un món desigual"
Del 19 al 31 d'octubre a la biblioteca

Una exposició per reflexionar sobre drets humans

“Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Son dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres” Declaració Universal dels Drets Humans


Partint de la declaració bàsica de la Declaració Universal dels Drets Humans l’exposició “Iguals en un món desigual” de Camins, Fundació Social Escola Pia reflexiona al voltant de com s’enfronten els drets humans en diferents països del món.




Com son la vida d’infants i joves a Mèxic, a Senegal o a Catalunya? Quin accés hi ha a l’Educació o a la Sanitat? Aquesta exposició ens permet accedir a informació sobre les diferències entre països i en la vida de les persones que hi viuen d’una manera amena i manipulativa per fer-ne reflexionar els nostres infants.



Camins, Fundació Social Escola Pia acompanya infants i joves en situació de vulnerabilitat perquè accedeixin a un futur millor a través de l’educació. Aquesta exposició és una de les eines per millorar la consciència social a les escoles i fomentar un tracte igualitari i més solidari amb el nostre entorn. Gràcies a les escoles, aquesta exposició pot arribar a l’alumnat i contribuir a la construcció d’una societat més justa per a tothom.



Correllengua 2023 a la biblioteca

0

 

Dimarts 17, a les 18 h. partida gegant d'SCRABBLE.

Dimecres 18, a les 17 h partida gegant d'SCRABBLE.

Dijous 19, a les 10:30 h lectura de poemes de Joan Brossa a càrrec dels alumnes de l'Oficina de Català de Calella.

Del 16 al 22 d'octubre exposició "Joan Brossa. El poeta total" a la biblioteca. 



Consulta totes les activitats programades.

Hora del conte per nadons a càrrec de Sílvia Serra

0

Un dia d'hivern molt fred, un conill va sortir del cau on vivia amb la musaranya, la guineu i l'os, a buscar menjar.
El bosc estava tot cobert de neu i no trobava res de res. De sobte va veure una poma vermella dalt d'un arbre. La va intentar agafar, però per més que va saltar no hi va poder arribar.
Va demanar ajuda als seus amics que es van enfilar l'un al damunt de l'altre i quan estaven a punt d'agafar la poma, la guineu constipada esternuda i cauen tots a terra...



La Poma vermella
Dimecres 25 d'octubre, a les 18 h.
A càrrec de Sílvia Serra
Adaptació del conte "La poma vermella" de Feridum Oral.
Edat recomanada: nenes i nens d'entre 2 i 4 anys.










Hora del conte "Marrramiiiaaaouuu!" amb Mon Mas

0

Dos gats al terrat ens ofereixen un plat calentó d'històries que fan riure sota la llum de la Sra. LLuna.
Nit a nit, dins el cove, el Gat Bernat i el Gatito Federico, es llepen les potetes, es pentinen els bigotis i maquinen com atrapar a la lluna i portar-li a en Raül.
Conjunt d'històries que ajuden els infants a relacionar la fantasia i la imaginació amb la vida real.

Marrramiiiaaaouuu!
A càrrec de Mon Mas
Dimecres 11 d'octubre de 2023 a les 18:00