"Conte de gegants"

0

 


Hora del conte al pati de la Biblioteca “El conte dels gegants” 
Activitat per a tota la família en col·laboració amb la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella.

Dimarts 14 de juny a les 17:30 h









El conte dels gegants de Calella, editat per la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella, va ser escrit per Emilio Gallego i Marta Tarridas. Amb les il·lustracions d'alumnes dels centres d’educació primària i secundària de Calella. I en col·laboració amb l’aula de música Can Llobet.

El conte s'acompanya d'un CD amb nou cançons:
Les vuit primeres, escrites i composades per la Marta Tarridas i Ortet. Aquestes, en un principi, van ser creades per la “cantata del Mastegamosques”, que va ser estrenada el dia 22 d’abril de 2017, al pati de l’Os de Calella, en motiu del 10è aniversari de l’escola de música de Can Llobet i en la qual van  articipar la Colla de Geganters i Grallers de Calella amb en Quirze, la Minerva i en Mastegamosques.

La darrera cançó, el Ballet dels gegants de Calella, va ser composada pel Mossèn Francesc Gay amb lletra del Mossèn Andreu Ramírez i va ser estrenada el 20 de juny del 1935. En aquell moment va ser interpretada per un cor de nenes format expressament per a l’ocasió. Degut a la guerra es va deixar de sortir amb els gegants i, per tant, es va deixar d’interpretar el ballet. El 1943 es va tornar a cantar i ballar amb una partitura que conservava Mossèn Francesc Vilà. Després es va perdre totalment la pista fins que el 1994 la Marta Tarridas i Ortet va escriure la melodia per a gralla a partir del record popular i es va recuperar com a Ballet dels gegants.

A partir de l’enregistrament que n’han fet l’alumnat de l’Aula de música de Can Llobet, pot tornar a ressonar per tot Calella.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!