Exposició "Visca la revolució!"

0

Exposició "Visca la revolució!" del 28 d'abril al 24 de maig a la biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella (primera planta).



Un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. Hi trobareu revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta.

Entitat organitzadora: Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CliijCAT)



N’hi ha prou amb una gallina que diu que no vol pondre cap més ou; amb una granota que lluita per fer realitat els seus somnis; amb una nena que no es vol treure les ulleres perquè ja són part d’ella mateixa; amb una bala que canvia de trajectòria... per capgirar el curs d’una vida, o fins i tot, el curs de la història. Deia algú que un petit gest és poderós. Pot fer sortir el sol en un dia de pluja, i pot canviar el tarannà de la nostra escola, el nostre barri, la nostra ciutat, el nostre país, el nostre món...
Heus aquí un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. Hi trobareu revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta. Visca la revolució!
Pep Molist




XVI Lectura pública de Sant Jordi

0

 


XVI Lectura pública de Sant Jordi "La llopa i altres narracions de Calella".
Organitzat perls Amics de la biblioteca de Calella.

La Lectura pública de Sant Jordi arriba a la setzena edició després de dos anys d'aturada arran de la pandèmia provocada pel coronavirus.  La Llopa i altres històries de Calella és el títol de la lectura que no es va poder celebrar l'any 2019 i que  commemorava els centenaris del naixement de la poetessa Concepció Organ i de la llegenda de la Llopa, però  aquest any la podreu gaudir durant la diada de Sant Jordi, el dia 23 d'abril al pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. 


I durant el matí (de 10 a 13 h.), davant la biblioteca, IV Trobada d'intercanvi de punts de llibre.










Presentació literària de Maria Carme Junyent

0

Presentació literària: "Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou." de Maria Carme Junyent.
Aquesta activitat és una col·laboració amb la llibreria La Llopa.



Dijous 21 d'abril, a les 18:30 h.
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça
(Plaça de l'Ajuntament 30-31; Calella)



M. Carme Junyent, professora de la Universitat de Barcelona i directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA).







El llibre recull l’opinió d’una setantena de lingüistes que aporten coneixement i arguments sobre el llenguatge i el gènere des dels àmbits de l’administració, l’educació, la universitat, la correcció i la traducció, la informació i l’entreteniment. Setanta perspectives diferents que deixen veure la complexitat entorn d’un tema d’actualitat i que planteja una anàlisi del discurs des d’una perspectiva tant lingüística com social.

Informació extreta de uVic.cat





La vida sense la Sara Amat

0




"La Sara Amat es va escapar del poble el 3 de setembre de 1981, exactament un dijous a la nit, i jo vaig començar el col·legi el 14 de setembre, és a dir un dilluns al matí: entre aquest període de quasi deu dies i onze nits es pot dir que em va passar la vida sencera."

En Pep de Cal Sabater té dotze anys i passa els darrers dies de vacances a Ullastrell en l'època en què desapareix una noia de la colla, la Sara Amat.
"De tots nosaltres, la Sara era l'única que era diferent (...) Jo diria que la diferència de la Sara residia essencialment en la seva intel·ligència, no tant en l'instint de rebel·lió. Vull dir que si era rebel justament era perquè era més intel·ligent que tots nosaltres."
Quan desapareix la Sara Amat tots la busquen, i en Pep la troba.
La troba amagada a la seva habitació...



Pep Puig (Terrassa, 1969) ens narra a La Vida sense la Sara Amat el pas de la infància a l'adolescència. Una etapa plena de canvis que es "pateix" més que no és passa. I com la idealització d'allò que ens és desconegut o misteriós pot arribar a materialitzar-ho i marcar-nos per la resta de la vida
La Vida sense la Sara Amat va ser guardonada amb el Premi Sant Jordi 2015 i el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada de 2017.
Fou la tercera novel·la publicada de l'autor després de "L'home que torna", "Les llàgrimes de la senyoreta Marta" i del recull de relats "L'amor de la meva vida de moment". Posteriorment ha publicat "Els metecs" i l'any 2020 "Caminant junts per la lluna".


Selecció de webs
Pep Puig a la Viquipèdia
Entrevista a Pep Puig al programa "Tens un racó a dalt del Món" (Canal 21 Ebre)
Entrevista a Pep Puig al programa "El quarto de reixa" (Canal Terrassa)
Entrevista a Pep Puig al programa "Pensió completa" (Televisió Badalona)


Tràiler de la pel·lícula La Vida sense la Sara Amat


Conte solidari "Vull anar a l'escola"

0

Presentació del conte solidari "Vull anar a l'escola". En col·laboració amb la llibreria La Llopa.
Dimecres 13 d'abril, a les 18 h.


"Vull anar a l'escola" és una obra que reivindica el dret a l'educació en països com el Senegal on les autores, Míriam Reina i Laura Uroz de l'ONGD Alkaria, desenvolupa projectes de cooperació.







Recomanacions Sant Jordi

0

Per Sant Jordi, no sols de novetats viu el lector. I no sols de novel·les. Us fem arribar cuatre opcions de lectura ben diverses. 



Una història increïble sobre les haenyeo ("dones del mar") de l'illa sud-coreana de Jeju, són bussejadores a pulmó lliure que busquen i pesquen els tresors comestibles que amaga el mar, pràctica llegendària inscrita com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Protagonistes d'una societat matrifocal, les haenyeo són dones fortes, valentes i independents que arrisquen la seva vida dia rere dia per sostenir econòmicament les seves famílies; són dones unides per un interès comú: l'amor i el respecte pel mar. L'amistat en el seu aspecte més tendre, però també en el més sòrdid i descarnat és el fil conductor d'una història apassionant.
Recomanat per: Montse


La inmersión de Séverine Vidal
La vellesa és un tema incòmode i sovint invisibilitzat a la nostra societat fascinada per mantenir-se eternament jove. Però ens agradi o no, aquesta etapa arribarà (l'alternativa no és millor) i caldrà prendre decisions com farà Yvonne, una octogenària vitalista i amb caràcter, que es veu obligada a renunciar a la seva vida independent i ingressar en una residència d'avis. Malgrat les limitacions i l'ambient desolador i restrictiu,  sabrà trobar ocasions per gaudir de l'amistat, l'amor i una mica de diversió.
Un àlbum tendre que convida a esprémer la vida al màxim mentre ens deixi.
Recomanat per: Mabi

Els Miserables (clàssics a mida) Una adaptació de Miquel Pujadó sobre l'obra original de Victor Hugo.
Una historia atemporal d’éssers humans en un món deshumanitzat. La crueltat d’un justícia injusta. Les segones oportunitats. I per damunt de tot, com l’opció de fer el bé en un món que sembla que sols ens fa mal, pot canviar-nos completament la vida, i de retruc, la d’aquells que ens envolten.
Una aproximació a un dels clàssics inmortals més adaptat al cinema, al musical, al còmic... Mai és massa d'hora per descobrir-lo i mai massa tard per tornar-hi.
Recomanat per: Jordi



El espejo del cerebro. Nazareth Castellanos 
L'estrès i la manca de consciència en el present és un dels mals del nostre temps. El coneixement de tècniques que ens ajudin a minvar i millorar la nostra qualitat de vida s'ha tornat, més que mai, essencial. Us proposem aquesta petita obra, de senzilla lectura, on l'autora, llicenciada física i doctora en neurociència, explica interessants descobriments científics i descriu el funcionament de la ment en la meditació i els beneficis que aquesta aporta en el nostre cos i els seus efectes en el dia a dia.
Recomanat per: Coral



El galliner està en ebullició: les gallines estan tipes de covar tot el dia. I han decidit fer torns per tenir temps lliure o poder dedicar-se a altres activitats: com ara fer esport o anar a pilates. Els galls, descontents amb la situació, han decidit posar ordre al galliner: imposen horaris i normes. 
Però el pla de treball és molt estricte i les gallines no hi estan d’acord. Es genera un caos encara més gran. I aleshores algú pregunta: I perquè les gallines han d’estar covant tot el dia i els galls no?
Un conte amb boniques il·lustracions i divertides situacions “laborals” per parlar de la igualtat o la cerca del bé comú.
Recomanat per: Susanna


Aquestes són les nostres recomanacions. I vosaltres què recomaneu?