Presentació literària d'Antoni Amaro

0

Presentació dels llibres: "Arquetipo, mito, arte y Tarot" i "Arquetipo, mito y arte en el Barroco" d'Antonio Amaro.
Col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Divendres 8 d'octubre, a les 18:30 h.
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça 
(Plaça de l'Ajuntament 30-31; Calella)

Retransmissió en directe via Facebook i en diferit al canal youtube de la biblioteca.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. 



Antoni Amaro psicòleg professional especialista en Carl Gustav Jung i doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra.







Aquest assaig planteja l’estudi dels quatre grans Tarots que van sorgir a Europa en diferents períodes històrics i la seva relació amb l’arquetip principal 
(“l´esdeveniment fundador”) de cada època històrica. 
A través de l’estudi iconogràfic i mitològic dels Tarots s’ha relacionat amb els diferents moviments artístics: Renaixement, Romanticisme (i l’ocultisme) i el Simbolisme i les avantguardes artístiques (segle XX).
Sinopsis completa





Aquest assaig planteja l’estudi de l’art barroc i la seva relació amb l’arquetip principal (“l’esdeveniment fundador”) de la seva època històrica (1600-1750). A través de l’estudi iconogràfic i mitològic de les seves obres d’art, ha estat possible connectar l’art barroc amb la cultura i la mentalitat del seu temps, demostrant com cada obra d’art reflecteix el moment sociocultural, que correspon a una expressió del món, així el mite i la seva “geografia mítica” ens deixen entreveure l’experiència imaginària on es manifesta a través de l’art i el símbol la saviesa perenne dels arquetips.



Obra d'Antonio Amaro a les biblioteques

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!