Presentació literària "La fàbrica de turistes" de Ramon Aymerich

0

Presentació del llibre: "La fàbrica de turistes" de Ramon Aymerich.
En col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Quan: 30 de juny, a les 18 h,
On: al pati de la biblioteca (entrada per c/Església)
Retransmissió en directe via Facebook i en diferit al canal youtube de la biblioteca.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Accedeix al formulari d'inscripció.


Ramon Aymerich ha dedicat bona part de la seva vida periodística a informar sobre assumptes econòmics. Va ser el cap de la secció d’economia de La Vanguardia durant una bona pila d’anys, tot i que ara en fa dos que és el redactor en cap de la d’internacional. Acaba de publicar el llibre La fàbrica de turistes (Pòrtic, 2021)



Sinopsis (Grup62):
El dia que Barcelona es va quedar sense turistes se’ns va fer estrany, de tan acostumats com hi estàvem. En els últims seixanta anys, el turisme ha canviat la fesomia del país. Ha urbanitzat la meitat del territori, ha malmès recursos naturals, ha transformat l’economia i ha creat molts llocs de treball... temporals. Catalunya tenia en la indústria part de la seva identitat i ara és un país que fabrica turistes. Amb la pandèmia, hem descobert el preu d’aquesta aposta, ara plena d'incerteses. 

La fàbrica de turistes revisa la creació del mite de la Costa Brava, el naixement de Port Aventura, l’eclosió de Barcelona com a gran destí turístic internacional... i planteja la urgència de trobar un pla B per a la nostra economia.



La fàbrica de turistes a biblioteques:
En format paper - Demana'l a les biblios
En format digital - Demana'l a Ebiblio

Aquesta presentació forma part del cicle "reptes del món actual"


Presentació literària "Animales como tú" d'Ismael López.

0

Presentació literària "Animales como tú" d'Ismael López.

En col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Quan: Dimarts 29 de juny, a les 18 h, 
On: al pati de la biblioteca (entrada per c/Església)
Retransmissió en directe via Facebook i en diferit al canal youtube de la biblioteca.





Ismael López (Sevilla, 1979) Implicat des de jove en ONG animalistes, es cofundador i president de la Fundación Santuario Gaia, un refugi on rescata i acull animals de granja. És autor de "Animales como tú : las historias más bellas de la Fundación Santuario Gaia" i de diversos contes animalistes infantils.


Sinopsis (Duomo Ediciones):
Sus vidas nos inspiran y sorprenden con historias de superación, amistad, esperanza, ternura y amor. Son las historias de la Fundación Santuario Gaia, donde cientos de animales han sido rescatados gracias a la entrega y el inmenso amor de Ismael y Coque, los fundadores de este pequeño gran oasis de defensa de los animales. Nacimientos, reencuentros, adversidades, lealtades… momentos inolvidables que nos recuerdan todo lo que nos une a los animales: la capacidad de amar.




Animales como tú a biblioteques:
En format paper - Demana'l a les biblios
En format digital - Demana'l a Ebiblio




Aquesta presentació forma part del cicle "reptes del món actual"


El NEC21 també a la biblioteca

0

Els dies calorosos conviden a aprofitar les nits. Quan cau el sol i la fresca de la Mediterrània refreda els carrers, l’olor de la costa i la seva remor envaeixen la ciutat. A Calella som molt sensibles a aquesta sensació i ens agrada gaudir-la en companyia. 

El festival Nits d’Estiu Calella (NEC) arriba a diferents espais de la ciutat amb concerts, actuacions i espectacles. És una oportunitat doble, tant per gaudir d’exhibicions de qualitat com per aprofitar i visitar diferents espais de la ciutat a la nit.

Espectacles al pati de la biblioteca:

"Les aventures d’Eros" a càrrec de Sandra Rossi, narradora.
Divendres 9 de juliol a les 21 hores.
Entrada gratuïta. 


Contes per adults, eròtics, amb la provocadora presència d’Eros com a fil conductor. Quatre històries en què un espectre, un desig obsessiu, un tango i una lligacama parlaran del gaudi que viu Eros encenent cors i inflamant sexes.  




"Contes de colors" a càrrec de Vivim del cuentu, rondallaires.  
Divendres 27 d’agost a les 21 hores.
Entrada gratuïta. 
Aforament limitat. Formulari d'inscripció.

Encara que et pugui semblar mentida, hi ha contes vermells, contes més aviat verds, contes d’un color groguenc i altres d’un intens porpra, alguns amb un toc taronja, i fins blaus com el cel. Tots amaguen històries que et faran viatjar, emocionar, patir, riure i sobretot gaudir d’aquesta sessió de contes ben plena de colors. 


Consulta el programa complet del NEC21

Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+

0

Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+ 
Reivindiquem la diversitat. Celebrem l'orgull de ser i estimar com vulguem!



Dilluns 28 de juny. De 17 a 20 h. a la plaça de l'Ajuntament
Veniu a escoltar contes!




Cua de sirena
Una cosa o l’altra. Blanc o negre. Carn o peix. Nen o nena, humà o sirena… Com si només hi hagués dues opcions! No pot ser que una decisió sigui també que no vols prendre una decisió?
Autoria: Alba Barbé i Serra, Sara Carro Ibarra, Joan Turu
Identitat sexual, Sexualitat, Discriminació 



Yo soy Mia
El libro trata la transexualidad infantil desde el punto de vista de una familia concreta, una familia que existe de verdad y que ha querido compartir su historia y «contarnos» en forma de cuento sus propias vivencias. 
Autoria: Nerea Garcia.
Transsexualitat, Identitat sexual



El meu pare es pensa que soc un noi
El pare de l’Alexandra no l’escolta quan ella li diu que li agraden els bitxos, el gos Ninja i tota mena de llibres. El pare de l’Alexandra es pensa que ella és un nen. A vegades, les persones grans s’equivoquen.
Autoria: Sophie Labelle
Transsexualitat, Rol sexual




Cuina en Marxa

0


Cuina en MarXa és el receptari de cuina de l'entitat Calella MarXa.
Un recull de receptes del socis/es de l'entitat.

Calella MarXa arranca com associació l'any 2006 i fa de la pràctica de l'esport per a tothom i per a totes les edats la seva filosofia. 

Lluís Barri entrega a la biblioteca dos d'exemplars de Cuina en MarXa.

Cuina en MarXa conté un pròleg (i una recepta) de la xef Carme Ruscalleda. I una seixantena de receptes entre primers plats, segons i postres. Tots ells amb ingredients de casa. Cuina saludable per seguir en marxa!



Contes de peixos

0

Contes de peixos
A càrrec de Lidia Massó
Activitat familiar.

Dimarts 15 de juny a les 18 h 
A la plaça de l'Ajuntament.




Tres contes introduïts per un peix trapella que enreda la narradora canviant-se el nom. Són el conte d'un peix aventurer que volia veure món; el d'un cranc que anava a la seva; i el d'una garota que volia tenir amics. 

Aquestes són les històries divertides, originals i participatives que us estan esperant!





Fi de temporada del club de lectura

0

Un ruixat sobtat va obligar als participants del club de lectura a abandonar el pati i refugiar-se a l'interior de la biblioteca. Amb mascareta i en un espai ben ventilat van acomiadar el curs lector més estrambòtic de la història.
El club de lectura va arrencar la tardor del 2.020 amb trobades virtuals i amb aquella incertesa i provisionalitat a què la pandèmia ens ha acostumat.
Però res atura la lectura.
Ara més que mai hi ha ganes de defugir, encara que sigui una estona, la realitat. La lectura, ara i sempre, ens ofereix petits instants de vides de recanvi. 




Des de la biblioteca us volem agrair la tenacitat i les ganes. I la paciència amb els imprevistos. Us volem retrobar a tots i a totes passat l'estiu. I afegir noves veus i nous punts de vista a la tertúlia per arrencar el nou curs del club de lectura.

El conte dels gegants de Calella

0


Hora del conte al pati de la Biblioteca “El conte dels gegants” 
Interpretat per Marta Tarridas i Assumpció Ortet.
Activitat per a tota la família en col·laboració amb la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella.

Dilluns 14 de juny a les 18 h





El conte dels gegants de Calella, editat per la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella, va ser escrit per Emilio Gallego i Marta Tarridas. Amb les il·lustracions d'alumnes dels centres d’educació primària i secundària de Calella. I en col·laboració amb l’aula de música Can Llobet.

El conte s'acompanya d'un CD amb nou cançons:
Les vuit primeres, escrites i composades per la Marta Tarridas i Ortet. Aquestes, en un principi, van ser creades per la “cantata del Mastegamosques”, que va ser estrenada el dia 22 d’abril de 2017, al pati de l’Os de Calella, en motiu del 10è aniversari de l’escola de música de Can Llobet i en la qual van  articipar la Colla de Geganters i Grallers de Calella amb en Quirze, la Minerva i en Mastegamosques.

La darrera cançó, el Ballet dels gegants de Calella, va ser composada pel Mossèn Francesc Gay amb lletra del Mossèn Andreu Ramírez i va ser estrenada el 20 de juny del 1935. En aquell moment va ser interpretada per un cor de nenes format expressament per a l’ocasió. Degut a la guerra es va deixar de sortir amb els gegants i, per tant, es va deixar d’interpretar el ballet. El 1943 es va tornar a cantar i ballar amb una partitura que conservava Mossèn Francesc Vilà. Després es va perdre totalment la pista fins que el 1994 la Marta Tarridas i Ortet va escriure la melodia per a gralla a partir del record popular i es va recuperar com a Ballet dels gegants.

A partir de l’enregistrament que n’han fet l’alumnat de l’Aula de música de Can Llobet, pot tornar a ressonar per tot Calella.


Presentació literària "Una mirada anglesa" de Lluís Foix

0

Presentació del llibre: "Una mirada anglesa" de Lluís Foix.
Amb el periodista Ramon Villaró. 
En col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Quan: Divendres 11 de juny, a les 18 h, 
On: al pati de la biblioteca (entrada per c/Església)
Retransmissió en directe via Facebook i en diferit al canal youtube de la biblioteca.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.



Lluís Foix va ser director, director adjunt i sotsdirector en diverses etapes des del 1982 fins al 2001 de La Vanguardia. És llicenciat en Periodisme i en Dret i va ser corresponsal a Londres i a Washington. Ha cobert moltes guerres, cimeres, eleccions i conflictes enviant cròniques des de vuitanta-quatre països. És especialista en política internacional i columnista habitual a La Vanguardia, El Punt Avui i Mundo Deportivo. El 2013 va publicar La marinada sempre arriba, el 2016 va guanyar el Premi Josep Pla amb Aquella porta giratòria i el 2017 va sortir a les llibreries El que la terra m’ha donat.




Amb un entusiasme que s’encomana i una nostàlgia saludable, deixa constància de la seva admiració pels anglesos, recreant les vivències de quan va ser corresponsal a Londres per a La Vanguardia, durant més de set anys, i dels viatges arreu del món des de la capital d’un imperi en decadència que encara marca arreu una manera de fer i de pensar molt singulars. Per les seves pàgines hi desfilen William Shakespeare i George Bernard Shaw, Winston Churchill i Margaret Thatcher, la insularitat, els cementiris, els paisatges, el Brexit, els lords i els hooligans, la monarquia i la Cambra dels Comuns, Oscar Wilde, George Orwell i Sherlock Holmes. També el paper de la premsa anglesa com a senyal d’identitat, des del Financial Times, The Times i The Guardian, fins a d’altres de no tan admirables com The Sun o el Daily Mail, passant per la qualitat inqüestionable de la BBC.








Una mirada anglesa a biblioteques:
En format paper - Demana'l a les biblios
En format digital - Demana'l a Ebiblio