Exposició "Dones cuidadores, el pes d’aquelles que sostenen la societat"

0

Totes les persones necessitarem ser cuidades en algun moment de la nostra vida, per tant, totes hauríem de poder oferir cures també. Tradicionalment però, aquesta tasca ha estat assumida per les dones.
En les últimes dècades, a més, s'ha donat la circumstància que aquelles que es dediquen professionalment a les cures són majoritàriament persones d'origen immigrant, fet que genera l'encreuament de diversos eixos de vulnerabilitat i precarització d'aquestes tasques i les seves condicions laborals.
Tal i com escriu Marcela Lagarde, creiem doncs que cal canviar el sentit de les cures: “maternitzant la societat i desmaternitzant a les dones”.


Des de l'Àrea d'Equitat i Acció Social del Consell Comarcal s'ha creat i editat aquesta exposició per tal de donar visibilitat a les tasques de les cures i la llar amb perspectiva de gènere, amb la voluntat i compromís de treballar per la democratització de la cura i per reivindicar la necessitat de la igualtat efectiva i real entre dones i homes.

L’exposició “Dones cuidadores, el pes d’aquelles que sostenen la societat”. Es podrà visitar fins al 31 de març a la planta baixa de la biblioteca.
És una col·laboració amb l'Àrea d'Igualtat i Drets Civils de l'Ajuntament de Calella.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!