Activitats maig 2017

0

Del 3 al 26 de maig exposició “Aquí, els nostres invents”. L’exposició presenta 16 invents, creats per universitats, centres de recerca i empreses de Catalunya. Organitza: Biblioteques del Maresme Producció: Associació Catalana de Comunicació Científica en col·laboració amb LAC (Laboratori d’Aprenentatge Científic)


Dijous 4, 11, 18 i 25 a les 19.00 h Club de lectura en anglès amb el llibre The Talented Mr Ripley de Patricia Highsmith. Coordina Sîan Mathias.

Divendres 5, 12, 19 i 26  d’11.00 h a  12.00 h Tertúlies en català amb el llibre L’estiu que comença de Sílvia Soler. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.

Divendres 5, a les 19 h Xerrada: “L’eficàcia de les herbes depuratives” a càrrec de Lídia Barcons. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.

Dissabte 6, a les 11,30 h Hora del conte amb titelles: ”Parlem de Dracs”. Els nens i nenes també podran fer un punt de llibre personalitzat, a càrrec d’Isabel Gomis.

Dilluns 8, a les 19.00 h Club de lectura Llibre obert, amb el comentari de: Algú com tu de Xavier Bosch. Coordina: Lluís Barri. 

Dijous 11, a les 18 h a l’Ajuntament vell. Club de lectura sènior Tardes de tertúlia, amb el comentari de: El Retrat de Dorian Gray d’Oscar Wilde. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca. 


Dissabte 13, a les 11.30 h Taller infantil

Dissabte 20, a les 11.30 h Hora del conte i taller: “Llibres fabricants”, al voltant de la fabricació de contes. A càrrec de Tramoia Cultura.

Dijous 25,  a les 18.00 h a l’Ajuntament Vell. Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

Divendres 26, a les 18.00h Club de lectura infantil (de 9 a 12 anys)  Submergeix-te a la lectura  amb la lectura del llibre La família Mumin a l’hivern de Tove Jansson. Coordina Món Mas.

A les 18,30 h, a la Sala Mozart. Trobades d’òpera darrere sessió amb l’òpera I Puritani de Vincenzo Bellini. Amb els comentaris de Rosa Maria Carbonell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col·laboració de l’Aula Universitària de Calella. Patrocina: Ajuntament de Calella.


Dissabte 27, a les 11.30 h  Hora del conte “De quin color és un petó?” A càrrec de l’Agrupament Escolta Montnegre. Acte emmarcat dins de les activitats de la Quinzena Solidària.

El club de lectura inventa un conte

0

Divendres 28 a les 18.00 h trobada del Club de lectura infantil "Submergeix-te a la lectura". Comentarem Sputnik de Bettina Obrecht. 

A l'anterior trobada, els participants van inventar una continuació pel llibre llegit: "L'Àlex i en Gandhi al Brasil" d'Anna Manso. Vegeu-ne el resultat:


És una activitat de foment de la lectura organitzada per la Biblioteca Can Salvador de a Plaça, i amb la coordinació de Món Mas.

XIII Lectura Pública de Sant Jordi (2017)

0

La Lectura Pública de Sant Jordi, enguany dedicada al centenari del naixement de Joan Capri, ha arribat aquest 2017 a l’edició número 13. Agraïm a tots els voluntaris la seva participació.

Presentació de l’acte a càrrec de Montserrat Esteban, presidenta dels Amics de la Biblioteca.

Els participants a la lectura pública han interpretat monòlegs de Joan Capri (1917-2000).

Com està la plaça; a càrrec de Montserrat Candini, Alcaldessa de Calella.

El nàufrag; a càrrec de Xavier Arnijas, regidor de Cultura.

El desmemoriat; a càrrec de Montserrat Gasch.

El descontent; a càrrec de M. Carme Cubarsí.

Mengem massa; a càrrec de Carme Ribas.

Maniàtic; a càrrec d’Elisenda Sánchez.

La tele; a càrrec d’Ariadna Sánchez.

Casament; a càrrec d’Isaure Sánchez.

La tia Amèlia; a càrrec de Lluís Barri.

Un desgraciat; a càrrec d’Anna Tudurí.

El taxista; a càrrec d’Anna Pujol.

El mandrós; a càrrec d’Eugènia Marré.

La guerra del 600; a càrrec d’ Isaure Sánchez.

El despistat ; a càrrec de Ramon Gascons.




Aquesta celebració, organitzada pels Amics de la Biblioteca, va finalitzar amb l’actuació de dansa La Fàbrica dirigida per Laia Ferrer.




"Sóc així" de Pepita Gallart

0

Per Sant Jordi la Montse Ten, coordinadora del club de lectura Tertúlies en Català comparteix el poema “Sóc així” de Pepita Gallart.
El poema està inclòs al llibre “De cor endins” de Pepita Gallart i Mallol.


Les Tertúlies en Català és una activitat de foment de la lectura organitzat per la biblioteca i l’Oficina de Català de Calella (CPNL – Maresme).

Trobada d'intercanvi de punts de llibre

0

Alerta col·leccionistes de punts de llibre... teniu una cita el dissabte 22 d’abril a partir de les 11 a la plaça de l’Ajuntament de Calella: Trobada d’intercanvi de punts de llibre.

Alguns són exclusius i d’edició ben limitada, com els punts de llibre dels Clubs de lectura de la biblioteca fets per la Martha Aurenti.

Durant tot el dia se celebrarà la Fira del llibre de 2ª mà (per si voleu donar nova vida a algun llibre al mòdic preu d’un 1€). I a partir de les 17:30 tindrà lloc la XIII Lectura Pública de Sant Jordi, enguany dedicada al centenari del naixement de Joan Capri.
Aquestes activitats organitzades pels Amics de la Biblioteca, finalitzaran amb l’actuació de dansa La Fàbrica dirigida per Laia Ferrer.