Activitats Juny

0

Exposició (fins al 13 de juny) “De Llull a puntCAT: El català a través del temps”. Un recorregut pel català a través del temps, des de la seva eclosió com a llengua culta, iniciat per Ramon Llull al segle XIII, fins als temps moderns de l'era de la globalització i d'Internet. Una exposició produïda per les Biblioteques de Mataró.


Tertúlies en català El divendres 3 de 11h a  12h amb el llibre Com gestionar els teus diners. I el dijous 9 a les 11:15, trobada final. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.  


Club de lectura en anglès Els dijous 2 i 9 a les 19h, amb el llibre A year in Provence de Peter Mayle. Coordina Sîan Mathias.

Divendres 3, a les 19h. Presentació del llibre Vegana i catalana de Marta Castells. Publicat per Viena edicions. Presentació a la fresca del pati de la biblioteca. Organitzen Llibreria La Llopa i la Biblioteca.

Dissabte 4, a les 11:30h. Hora del conte. Contes a la vora de l’esport a càrrec de Sílvia Serra. Organitza l’Àrea d’esports de l’Ajuntament de Calella i Biblioteca.


Club de lectura Llibre Obert Dilluns 6, a les 19h, amb el llibre Delicioso suicidio en grupo d’Arto Paasilinna. Coordina: Lluís Barri.


Club de lectura sènior Tardes de Tertúlia Dijous 9, a les 18h, a l’Ajuntament Vell amb el libre Las tres bodas de Manolita d’Almudena Grandes.  Coordina: Quima Martínez Codina. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca.

Dissabte 11, a les 11:30 Taller Infantil activitat familiar “El Mar”.

Dimarts 14, a les 19h Presentació del llibre Detox Sen (Saludable, Energàtica i Nutritiva) de Núria Roura, publicat per Ediciones Urano. Presentació a la fresca del pati de la biblioteca. Organitzen Llibreria La Llopa i la Biblioteca.

Divendres 17, 19h. Hora del conte al pati ”El Petit Príncep”, a càrrec de Fes-t’ho com vulguis.

Dilluns 20, 19h Presentació del llibre Espècies invasores. Vint-i-dos contes mortals de Núria Martí Constans. Tot seguit, lectura de contes a càrrec de Dolors Vivas. Organitza: llibreria El Faristol i Biblioteca.


Dijous 30, 19h Presentació del llibre Espiritual Chef de Javier Medvedovsky, publicat per Ediciones Urano. Organitza: Llibreria la Llopa i Biblioteca.

Dissabte Hora del conte amb Teatre Aula

0



Adaptació de l'original conte d'en Roald Dahl, amb una narradora molt especial i alhora familiar, una fruitera, amb la que podem treballar la importància de menjar verdures i fruita. Tot acompanyat de música i cançons per gaudir amb tots els sentits.

Teatre Aula neix de la necessitat d’acostar les Arts Escèniques al infant. Porten la creació artística al lloc habitual d’aprenentatge: l’escola, la biblioteca...Treballen la Igualtat, la Solidaritat, el Respecte, la Sostenibilitat i la Creativitat i fan servir música, titelles i interpretació d’actors. Tots els elements estan creats per la companyia. 


Darrera trobada del club de lectura

0

Aquest divendres 6 de maig a les 18h, darrera trobada del club de lectura per a nens i nenes “Atreveix-te a llegir” que coordina la Mon Mas. Comentarem el llibre "El Taller de les papallones" de Gioconda Belli.


Aquesta darrera trobada serà especial: també ens acompanyarà l’il·lustrador de contes Lluís Farré.

Taller infantil Koinobori

0



El dia 5 de Maig es celebra al Japó el Dia dels Nens, i un dels elements més representatius del dia son els Koinobori, una espècie d´estendards (nobori) amb forma de carpa (koi) que representen la família sencera.
Els koinobori s´acostumen a col·locar sobre un llarga pal de bambú. El més gran es de color negre i representa al pare, el següent es vermell o rosa, i representa la mare, mentre que al resta, que son més petits i de diferents colors, representen els fills.
Els orígens d´aquesta tradició no estan totalment clars, alguns diuen que prové (com tantes altres tradicions) de la Xina, però també diu que es va originar quan a una casa samurai naixia un fill varo, i degut a la gran mortaldat infantil que hi havia en el passat, es col·locava una banderola amb el mon (símbol) de la família per celebrar-ho i demanar una llarga vida per al nou nat. A l´Era Edo la gent normal també va començar a fer quelcom similar, onejant un tros de tela que, amb el temps va començar a mostrar el dibuix d´una carpa, doncs es diu que aquest es un animal molt resistent, capaç de viure fins i tot en aigües brutes, i capaç de nadar contracorrent, i la gent esperava poder transferir aquestes característiques als nounats per que així tinguessin salut i força per superar fins i tot els camins més difícils de la vida.

Font text: Descobrir Japó


Les Raons de la Cooperació

0

“Amb aquesta exposició es pretén crear reflexió i donar arguments en contra dels atacs que qüestionen les polítiques de cooperació al desenvolupament. Es vol, també, donar a conèixer que la cooperació local ha contribuït a la lluita contra la pobresa i les desigualtats i a favor de la justícia social més enllà dels nostres municipis.”



A la biblioteca fins l'11 de maig
Organitza: Consell Municipal de la Solidaritat i Ajuntament de Calella.
Col·labora: Biblioteca Can Salvador de la Plaça