Activitats 2016 - Gener

0

Fins el 16 de gener Exposició fotogràfica: Tast d’aniversari Foto-Film Calella 1966-2016. 50 anys al servei de la cultura de la imatge. Recull d’imatges realitzat per J.M. Colomer Mir de Foto-Film.



Els divendres 8, 15, 22 i 29 d’11h  a 12h Tertúlies en català entorn: “El nou món de la Sandy” de Fina Niubó. A càrrec de la voluntària lingüística Carme Mollfulleda. Organitza: Oficina de Català de Calella i la biblioteca.

Els dijous 14, 21 i 28,  a les 19.00h Club de lectura en anglès. Coordina Sîan Mathias.


Dilluns 11, a les 19.00h. trobada del Club de lectura Llibre Obert, amb el llibre “Cercamón” de Luis Racionero. Coordina: Lluís Barri.

Dijous 14, a les 18.00h a l’Ajuntament  Vell sessió del Club de Lectura sènior Tardes de Tertúlia amb el llibre “l’Analfabeta que va salvar un país” de Jonas Jonasson. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca.

Dissabte 16, a les 11,30  Taller infantil.

Dissabte 23, a les 11,30 Hora del conte El pirata de les estrelles” a càrrec de Silvia Serra.

Dijous 28, a les 18h a l’Ajuntament vell Taller de memòria per a la gent gran. Organitza: Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.


Dissabte 30,  a les 11,30h Taller infantil

Els bibliotecaris recomanen

0


 
Un afable diplodocus amb gest amarg mira cap a la frase “Tots els meus amics són morts”. És la seva reflexió en veu alta i alhora, el títol del llibre.

Així comença una joia de la filosofia que trobareu a la secció de còmic de les biblioteques. L’àlbum, ideat per Avery Monsen i Jory John, ens mostra una sèrie d’il·lustracions clares de color i senzilles de traç, il·luminades per uns mots. Breu tot plegat. Com llençar una pedreta a la superfície d’un llac calmat, no fa falta dir res més.
Un mitjó que ha perdut el seu millor amic (la seva parella), una cinta de K7 d’amics obsolets, o els 3.284 amics que tenim a les xarxes social i que, potser, no hem vist mai.
Tots els meus amics són morts” és incisiu, es irònic i és... trist.  Un divertit exercici d’enginy amb un punt d’amargor, com la vida... O com la mort, l'única a qui, paradoxalment, la seva feina fa sentir viva.


Novetats en DVD Infantil

0

Per a gran i menuts, també ens han arribat noves pel·lícules per si apareix el fred i cal quedar-se a al sofà amb la “batamanta”.


Trobareu a la biblioteca edicions ben noves dels clàssics Disney: Pinocho, Peter Pan, La Cenicieta o Aladdín
Noves aventures de Caillou, Bob Esponja o l’Inspector Gadget
I per a tota la família: Paddingotn o Big Hero 6



Podeu trobar la guia en format paper als taulells de la biblioteca o donar-li una ullada on-line. Recordeu que en cas que alguna pel·lícula no estigui disponible, la podeu reservar a través del catàleg.

Novetats en DVD Nadal 2015

0

Abans que el Pare Nöel i els 3 Mags d’Orient, la biblioteca us ofereix les darreres novetats en DVD que ens han arribat.
Destaquem la guanyadora de l’Oscar a millor pel·lícula “Birdman" i les també les premiades “Interstellar” i “Leviatan



També, “Big Eyes” de Tim Burton i “Saraband” d’Ingmar Bergman, dos autors molt personals (i ben diferents).
Dos documentals sobre músics “Cobain” o sobre la banda Foo Fighters (més de 9 hores de filmació amb entrevistes i cançons en viu)




Podeu trobar la guia en format paper als taulells de la biblioteca o donar-li una ullada on-line. Recordeu que en cas que alguna pel·lícula no estigui disponible, la podeu reservar a través del catàleg.

Racó de pares – webs

0

A la planta baixa de la biblioteca,  a la sala infantil, hi trobareu el “Racó de pares”, un moble-prestatge amb tot de documents ben útils per afrontar alguns dels grans reptes quotidians quan hom ha de tractar amb la pròpia mainada.   


També hi trobareu un punt de llibre – guia amb un recull de recursos webs per progenitors.


La guia web la podeu descarregar des d’aquí

Presentació del llibre “La maledicció dels Palmisano"

0


Sinopsis: «M'has de prometre que, si és nen, faràs veure que és teu i el criaràs com un Convertini. Li posarem Vitantonio. Només tu i jo sabrem que és en honor del meu Vito Oronzo, que l'haurà engendrat, i del teu Antonio, que li haurà donat el nom i l'oportunitat de sobreviure a la maledicció dels Palmisano».







Activitats desembre

0

Del 12-12-2015 al 16-01-2016. Exposició fotogràfica: “Tast d’aniversari Foto-Film Calella 1966-2016. 50 anys al Servei de la Cultura de la Imatge”. Recull d’imatges realitzat per J.M. Colomer Mir de Foto-Film.

Dijous 3, 10 i 17 de desembre, a les 19.00h Club de lectura en Anglès. Coordina Sîan Mathias.

Divendres 4, 11 i 18 de desembre d’11h a 12h Tertúlies en Català entorn de: “Històries pocs corrents” de Pere Calders. A càrrec de la voluntària lingüística Carme Mollfulleda. Organitza: Oficina de Català de Calella i Biblioteca.


Dissabte 5, de 10.00 a 13.00h Marató de Tallers x la Marató de TV3, dedicada a la diabetis i l’obesitat. Col•labora amb el donatiu d’1 euro per taller. Organitza: Biblioteques del Maresme amb l’eslògan  “La Biblioteca et cuida”

Dijous 10, a les 18.00h. Laia Noguera protagonitza la trobada dels Clubs de Lectura dedicada al seu llibre de poemes “Triomf”. Programa Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes.

Divendres 11, a les 18.30h. Taller de decoració de Nadal Composició floral de taula. Públic adult. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 12, a les 12.00h. Cantada de Nadales a càrrec de la Coral Laetare (30è aniversari). Organitza: associació Amics de la Biblioteca de Calella.
A les 13.00h inauguració de l’exposició fotogràfica de J. M. Colomer. Recull d’imatges dels 50 anys de Foto Film.

Dilluns 14, a les 19.00h. Trobada del Club de Lectura Llibre Obert, amb el llibre “L’Analfabeta que va salvar un país” de Jonas Jonasson. Coordina: Lluís Barri.

Dimarts 15, a les 18.00h Presentació del llibreLa maledicció dels Palmisano” de Rafel Nadal. Ed Columna. Organitza: Llibreria la Llopa i Biblioteca.

Dissabte 19, a les 11,30h. “El follet del Nadal i la serp blanca presenten...  els poemes de Nadal” que llegiran els nens i nenes de la biblioteca. Coordina: Mercè Llobet. Organitza: associació Amics de la Biblioteca de Calella. Cal inscripció prèvia.

La biblioteca Can Salvador de la Plaça us desitja
un Bon Nadal i una bona entrada d’any 2.016.
Pau i lectures emocionants.



Els patges de SS MM els Reis d’Orient vindran a la biblioteca el 4 de gener de 2016, a les 19.00h. Explicaran contes i recolliran les cartes per a SS MM els Reis d’Orient. Organitzen: Amics de la Biblioteca i Biblioteca Can Salvador de la Plaça amb la col•laboració de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella.