DIY : do it yourself

0

Les vacances també és una bon moment per reparar allò que no trobes mai el moment de fer, posar a punt la bici o relaxar-te una estona fent alguna manualitat que t’agradi.
El "fes-ho tu mateix", abreujat com a FTM, FVM o DIY (en anglès "Do It Yourself"), és la pràctica de la fabricació o reparació de coses per un mateix, de manera que s'estalvien diners, s'entreté i s'aprèn alhora.

A la biblioteca de Calella tenim molts llibres que t’ajudaran a reparar o a fer allò que més t’agrada, amb les teves pròpies mans. Trobaràs una petita exposició de les últimes novetats sobre el tema.

Aleshores què? Recital de poesia

0

Aleshores què?
Recital de poesia amb la poeta Laia Noguera i l'actriu Mireia Chalamanch, que diran poemes de Noguera, en la gran majoria inèdits. L'autoironia, la intimitat més dolça, la crítica social sense embuts, l'absurd i la convicció més profunda ens convidaran a dubtar, agrair, revelar i qüestionar, en aquest univers explosiu, fascinant i ple d'arestes que és el nostre interior, el gran desconegut.
Divendres, 24 de juliol de 2015 a les 21h, al Pati de la Biblioteca.
Dins del NEC i del Festival Mulltipolar de les Biblioteques del Maresme.

Recital de dos violins

0


Els germans Cubarsi, de pare i avis calellencs, van començar a tocar el violí als tres anys, a l'Associació Suzuki de Barcelona. Van estudiar a l'Institut-Escola Artístic Oriol Martorell i han seguit la seva formació a escoles especialitzades de música d'Anglaterra i Escòcia. El concert serà interpretat per la Sara i la Violeta.

Dimecres 15 de juliol, a les 21:00h
Lloc: Pati de la biblioteca 

       Programa
J.S. Bach: Adagio de la Sonata núm. 1 en Sol menor (Violeta)
P.I. Tchaikovsky: Meditació (Violeta)
J. S. Bach: Largo de la Sonata núm. 3 en Do major (Sara)
N. Paganini Caprici núm. 17 (Sara)
B. Bartók: Duos per violins - Llibre I (Sara i Violeta)

Com funciona la Viquipèdia?

0

La secció menys consultada de la biblioteca és el prestatge de les enciclopèdies.  Internet, Google i Viquipèdia són ja l’eina de la cerca concreta i breu.

Però com funciona la Viquipèdia? Qui escriu tot allò? D’on surten les fotografies? Qui ho contrasta? Es fiable? I les il·lustracions i mapes?

Aquests dies, a la biblioteca, una petita exposició ens ho explica.




Photocall - Què véns a fer a la Biblio?

0

Les Biblioteques Municipals del Maresme se sumen aquest 2015 a la celebració de l’Any de les Biblioteques amb l’activitat: “Què véns a fer a la Biblio? Envia’ns la teva foto”
Et conviden que et facis una fotografia davant del  ‘photocall’ amb una de les frases que trobaràs preparades.



Bases
1. Pot participar qualsevol persona que visiti les Biblioteques Municipals del Maresme.
2. El període de participació és des del mes d’abril fins al 31 de desembre del 2015.
3. Cada persona o grup ha de fer-se una fotografia davant del ‘photocall’ amb un dels missatges en cartró ploma que haurà escollit.
4. Les fotografies han de ser en format digital i les ha de penjar el mateix autor a Twitter amb l’etiqueta #BibliosMaresme o bé enviar-les al correu electrònic de la biblioteca: b.calella.csp@diba.cat
5. La participació en aquesta activitat implica l’acceptació de l’autor i de les persones que surten a la fotografia, de la difusió de les imatges per part de les biblioteques a través dels seus canals de comunicació, així com la creació d’una exposició o un vídeo.
6. El dia 12 de gener del 2016 a les 18 h, a la sessió de l’Hora del conte de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, es realitzarà un sorteig de dos premis culturals entre les fotografies presentades.

7. La participació en aquest concurs implica l’acceptació de totes i cadascuna d’aquestes bases. 

Van Gogh i els seus coetanis

0

Exposició del fons de la biblioteca (llibres, documentals, pel·lícules,...) sobre Vincent van Gogh (1853-1890).

 Enguany la Fundació Van Gogh Europa està honrant el famós artista holandès amb un programa especial als Països Baixos, Bèlgica i França en motiu del 125è aniversari de la seva mort.  

Concert Carles Geli

0


Carles Geli Benito. Nascut a Calella. Estudia filologia catalana i hispànica a la Universitat de Girona. Realitza els seus estudis de guitarra al Conservatori Superior de música del Liceu de Barcelona amb el professor Sergi Vicente. Posteriorment segueix la seva formació amb Yorgos Arguiriadis, professor del Conservatori Claude Debussy de Saint-Malo (França) i Fernando Rodríguez, professor de l’Escola Luthier de Barcelona i del Conservatori Professional de música de Vila-Seca.


    Programa
-Un día de noviembre (Leo Brower)
-Sons de Carrilhoes (João Pernambuco)
-Serie americana: Preludi, Choro de Brasil i Guaranía de Paraguai (Héctor Ayala)
-Tango en Skaï (Roland Dyens)
-Decamerón Negro: La huída de los amantes por el valle de los ecos (Leo Brower)
-Decamerón Negro: Ballada de la doncella enamorada
(Leo Brower)
-Julia Florida (Agustín Barrios Mangoré)
-Choro da saudade (Agustín Barrios Mangoré)
-Alfonsina y el mar (Ariel Ramírez)

Concert Carles Geli (fragment)