Turisme – Fons Especial

0


El 27 de setembre és el dia mundial del Turisme. A la biblioteca de Calella ho aprofitem per posar en marxa una nova secció del nostre bloc:


La biblioteca compta amb un fons especial dedicat a la gestió turística atès que aquesta és l'activitat econòmica principal del municipi. Es tracta d'una dotació significativa de documents adreçats a tots aquells usuaris interessats en la gestió empresarial, de persones i institucions relacionats amb el Turisme com a matèria d'estudi.

Relacionat amb la gestió turística també cal destacar l’ampli fons dedicat a la cuina. I una variada secció de guies de viatge de quasi tots els racons del món.
Consulta les darreres adquisicions d’aquest fons

Activitats octubre

0


Durant tot el mes: Exposició fotogràfica Retrats a càrrec de Pere Giménez Ejby.
Exposició de fons Els Més Grans: llibres de gran format (Secció infantil  i Primera planta).

Easy Readers,  Club de lectura en anglès. Dimarts 1, 19:00 h. Comentarem The Murders in the Rue Morgue d’Edgar Allan Poe. Coordina: Sîan Mathias.

Club d’Amics de Roald Dahl (Club de lectura per a nois i noies de 8 a 12 anys). Dijous 3, 18:00 h Dinamitzador: Joan de Boher, narrador i escriptor. Apunta-t’hi!

Hora del conte amb l’Alcaldessa. “El Test buit”. Dissabte 5, 11:30 h.

Club de lectura Llibre obert Dilluns 7, 19:00. Amb el comentari del llibre Sota la pols de Jordi Coca. Coordina: Lluís Barri Vila.

Tardes de Tertúlia, (Club de lectura sènior). Dijous 10, 18:00. El llibre d’aquesta sessió és El amor en los tiempos del cólera de Gabriel García Márquez. Coordina: Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella i Biblioteca. A la sala d’actes de l’Ajuntament vell

Let’s read!, Club de lectura en anglès. Dimecres 16, 19:00. Es comentarà Emma de Jane Austen. Coordina: Sîan Mathias.

Taller infantil de Punts de llibre. Dissabte 19, 11:30 h. Dissenyats der Martha Aurenti.

Taller de Memòria, Dijous 24, 18:00 h. A càrrec de Quima Martínez. Organitza: Ajuntament de Calella. A la sala d’actes Ajuntament vell

Hora del conte Dissabte 26, 11:30 h Cascarpan: monstres, castanyes, carabasses a càrrec de Mon Mas.

Tertúlies en Català (Nivell Avançat).  Dilluns 28, 19.00h.Organitza: Oficina del Català de Calella.

Tertúlies en català (Nivell bàsic). Dimarts 29, 19:00h. Organitza: Oficina de Català de Calella.

Exposició d’Aquarel•les “Constel•lació”

0

"Constel·lació"
JèssicAyala ens ofereix unes aquarel·les sobre tela, una tècnica poc convencional. Obres de petit format, però, de gran contingut conceptual i emocional.

JèssicAyala
La Jèssica ens explica el perquè del títol de l’exposició: “cada quadre, únic en sí mateix i independent dels altres (tot i que comparteix una mateixa manera d’expressar-se), vindria a ser una estrella que no té sentit sense les altres i que, juntes, completen  el conjunt. Aquesta és la raó per la qual el quadre principal de l’exposició és el que rep aquest nom, Constel·lació.
Les fonts que generen les obres són diverses: la literatura, els pensaments, les emocions suscitades per aquests, les paraules, els colors i les imatges.
Aquests quadres estan compostos per la suma d’una sèrie de figures que simbolitzen altres coses; la idea d’utilitzar la figura en el seu detall més  minuciós és la d’elevar-la a conceptes més generals, més abstractes.” 
"Canvi de sentit"
Canvi de sentit és l’últim quadre de la sèrie, que dóna pas, cronològica i conceptualment, al nou projecte, de la mateixa manera que la sèrie present va ser originada per un canvi de sentit.
Podeu gaudir d’aquesta exposició durant tot el mes de setembre, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.


Llibre Obert – Comentaris Últim patriarca

0


L’Últim patriarca de Naját El Hachmi, premi Ramon Llull 2008 ens relata una rebel·lió personal contra l’ordre familiar establert. A cavall entre dues cultures la protagonista descriu les relacions amb el seu pare, el patriarca, la seva mare, l’entorn, els amors, els estudis... És la història de molts nouvinguts: podem veure i comprendre la seva realitat, els seus costums, la seva (o no) transformació i fins i tot el progrés econòmic. Ens deixa entreveure que molts dels seus costums, malgrat tot, persisteixen.
Amb capítols curts que proporcionen un ritme constant i una intriga contínua el relat ens transmet una certa sensació d’oralitat.   
Recomanat per a aquells que vulguin comprendre o aprofundir en el dia a dia d’una part dels nostres conciutadans.

Lluís B.
Coordinador Club de lectura Llibre Obert
Biblioteca Can Salvador de la Plaça Calella



Si has participat a la lectura (o no) anima’t a compartir la teva opinió del llibre

Veure el calendari lectures / tertúlies del club de lectura

Concurs - Setmana del Llibre en Català

0



Coincidint amb la Setmana del Llibre en català (enguany del 6 al 15 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona) s’ha iniciat una juguesca que us pot portar a guanyar una ruta literària.

Com?
Escriu un correu electrònic a: secretaria@lasetmana.cat amb les teves dades i els tres títols dels llibres que la biblioteca Can Salvador de la Plaça ha seleccionat.

Nom i cognoms:
Edat:
Nom de la biblioteca: Can Salvador de la Plaça
Població: Calella

I els tres títols dels llibres:
El Violí d'Auschwitz
La plaça del diamant
Escollida pels déus

Let’s read!: Calendari de trobades i lectures

0


Durant el setembre ja podeu passar per la biblioteca i recollir el primer llibre del nou curs lector. (No us oblideu de portar el carnet de soci de la biblio!).
Amb el primer llibre: Emma de Jane Austen rebreu un punt de llibre amb les dates de les trobades i les lectures de la temporada 2013-2014.
La primera trobada serà el dimecres 16 d’octubre a les 19:00.

Easy Readers: Calendari de trobades i lectures

0


Durant el setembre ja podeu passar per la biblioteca i recollir el primer llibre del nou curs lector. (No us oblideu de portar el carnet de soci de la biblio!).
Amb el primer llibre: The Murders in the Rue Morgue d’Edgar Allan Poe rebreu un punt de llibre amb les dates de les trobades i les lectures de la temporada 2013-2014.
La primera trobada serà el dimarts 1 d’octubre a les 19:00