Sorteig Llamp de rellamp!

0

Ahir divendres vam celebrar el sorteig Llamp de rellamp, d’entrades per l’estrena de Les aventures de Tintín: el secret de l’unicorn al cinema Sala Mozart de Calella. I els afortunats són...

  • Ian Burgos Von Ziip
  • Clara Folgado Navarro
  • Violeta Folgado Navarro
  • Mar Ramos Gutiérrez

Moltes felicitats!
Ja podeu passar per la biblioteca per recollir les entrades.

Moltes gràcies a TOTS els participants pels vostres dibuixos i la vostra empenta. 

Aquesta setmana parlem de...

0


L’ambientació de Halloween a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

L’origen del Halloween a Estats Units és el mateix que el nostre, irlandès i anglès. Els colonitzadors el van portar als Estats Units. Adornen les cases amb carbasses buides i retallades amb forma de monstres i hi posen una espelma a dins. Els nens es disfressen i van de casa en casa pidolant dolços per menjar i amenaçant de fer-ne alguna si no s’atenen les seves peticions. Aquest costum és un record dels celtes, que deixaven menjar fora de les cases per tenir els esperits contents.

 
Des del temps dels celtes, que vivien a Europa fa més de dos mil anys, es celebra la festa de Tots els Sants. Celebraven, desprès de l’estiu, l’acabament de les collites i l’acorralament del bestiar que havia pasturat a la muntanya. Els druides eren els seus sacerdots i recollien en aquest dia les herbes sagrades que els servien per guarir malalties i endevinar el futur.  Els celtes pensaven que,  en aquesta nit, la finestra que separava el món dels vius i el dels morts desapareixia i el dia 31 les ànimes dels morts tornaven a visitar les seves cases terrenals. Per això deixaven menjar fora de les cases, per si tornaven els avantpassats. 
A cada contrada variaven els costums, en unes tota la gent del poble anava plegada al cementiri a menjar coca, que havia estat beneïda abans pel sacerdot.  O es feien fogueres a les places dels pobles, la gent al seu voltant menjaven i bevien. Es feia el pa de caritat: cada veí portava una quantitat de blat: el molien, feien pa i el portaven a beneir a l’església; es repartia i els diners que recollien eren en sufragi de les ànimes. S’encenien fogueres amb palla, ja que creien que el fum purificava l’espai i els camps i els feia fructificar.
La gent deia que mentre tocaven les campanes pels difunts, ningú no es podia mirar al mirall, perquè qui ho fes tenia el perill de tornar-se una calavera.
Diuen que es un dia de fantasia i misteri, vine a la biblioteca i tu mateix ho podràs comprovar...

Per saber més sobre aquest tema consulta aquí

Concurs Tintín

0



Participa al sorteig de 4 entrades per a l’estrena de Les aventures de Tintín: el secret de l’unicorn al Cinema Sala Mozart de Calella, el dia 29 d’octubre.

Emporta’t un Tintín en préstec (còmic o DVD) i dibuixa’ns la vinyeta que més t’hagi agradat.
Porta’ns el Tintíndibuix i omple la butlleta amb les teves dades personals

El sorteig tindrà lloc el divendres 28 d’octubre a les 19h a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Aquesta setmana parlem de...

0

 

De l'exposició que trobareu a la Primera Planta, sobre la Tardor.  Amb llibres sobre bolets, cuina de tardor, panellets.


El costum dels panellets té el seu origen en els antics pans votius que hom oferia als avantpassats per a llur viatge cap al més enllà.. Subratllem una peculiaritat : els panellets són elaborats amb substàncies que no es descomponen, que no es passen, com ara són la mel, les ametlles, els pinyons i el sucre. O sigui que, en aquest aspecte també, hom restava segur respecte al llarg viatge cap a l’eternitat.
RECEPTA PANELLETS:
Es posen a bullir les patates amb la pell, després es treu la pell i es barreja l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar reposar una estona la barreja de tot plegat).
Després feu les formes amb la barreja, els pinyons o les ametlles trencades, ( va bé per enganxar els pinyons una mica de clara d’ou o ou batut), quan acabeu si voleu els podeu pintar amb el rovell de l’ou.
Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els traieu del forn i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los.
Que us vagi de gust!.
Ingredients :
700 grams d'ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites                                                                                                                                       
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor). 

Taller d’escriptura i il·lustració IMAGINA QUI…

0

Dijous, 20 d’octubre a les 18:00h, a la biblioteca Can Salvador de la PlaçaTaller d’escriptura i il·lustració IMAGINA QUI… (per nens i nenes de 8 a 12 anys)

Fa més d'un segle que una terrible tempesta va arrossegar dos científics a Terrastranya, una illa habitada per animals i vegetals que mai  haguessis imaginat. Durant els anys que van viure allà, van anotar-ho tot al seu diari de camp. Si et pica la curiositat, vine a descobrir i dibuixar els fantàstics animals de Terrastranya i... per què no? inventem-ne de nous!

Apunta-t’hi!


Trobada Tardes de Tertúlia

0


Imatges de la Trobada del Club de Lectura Sènior, Tardes de Tertúlia, amb els seus  participants.


La nostra coordinadora, la Quima, ens ha proposat com sempre una selecció d'allò més interessant. Totes les lectures i dates de les trobades les teniu a: Calendaris Clubs de Lectura

Aquesta setmana parlem de...

0



L'exposició que trobareu a la nostra biblioteca sobre el
Pròxim Orient: la complexitat d’un territori de plena actualitat

Va ser el nom amb el qual els primers geògrafs europeus moderns designaren els territoris situats a la riba est de la Mediterrània.
Coincidia aproximadament amb les fronteres occidentals de l'Imperi Otomà.  Actualment, l'ús més restringit d'aquesta denominació sol comprendre els estats de Turquia, Síria, el Líban, Israel i Egipte, però l'evolució política posterior a la Segona Guerra Mundial ha fet que hom l'empri com a sinònim d'Orient Mitjà, terme molt més ampli que inclou, a més de Turquia i Israel, tots els estats àrabs, des del Marroc fins a l'Iraq i el Sudan, i també l'Iran i àdhuc l'Afganistan i el Pakistan. 
 

Taller d'informàtica Anobii

0

¿Ets un lector/a voraç? ¿Te’n recordes de TOTS els llibres que has llegit?
¿T’agradaria portar un control FÀCIL de les teves lectures?

Doncs apunta’t al Taller d’informàtica: Organitza les teves lectures amb Anobii: la xarxa social dels lectors



Tema: Anobii: una xarxa social per gent que llegeix.
Nivell: Bàsic       
Requeriments previs: Cal disposar d’e-mail

Dia i hora: Dissabte 15 d’octubre de 10:00 a 12:00
Lloc: Biblioteca Can Salvador de la Plaça

EXPOSICIÓ 27è Concurs de portades de Cavall Fort. Concurs de Monstres

0




Fins el 30 d’octubre, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Exposició del 27è Concurs de Portades de Cavall Fort.  Un Monstre.
Aquest any, els lectors de Cavall Fort han fet unes obres amb protagonistes ben feréstecs, horripilants; val més que no ens trobem cap pel carrer! I és que el tema d’aquest any era espantós, pestilent i esperpèntic: s’havia de dibuixar un monstre!

Entre les més de 500 portades rebudes dos de les finalistes són de participants de Calella. Les podreu veure publicades, junt amb la portada guanyadora i la resta de finalistes en el número 1172 de la revista.

Cavall Fort convoca cada any un concurs de portades amb l’objectiu d’estimular la creativitat plàstica dels seus lectors.  A més d’un obsequi, l’autèntic premi del concurs és la publicació de l’obra guanyadora com a portada d’un dels números de Cavall Fort.
En tots aquests anys els temes han estat molt variats i la qualitat molt bona.  Passeu per la biblioteca per comprovar-ho.

Avantatges amb el carnet de la Biblioteca!

0

amb el carnet de la Biblioteca...
tot són avantatges!

Gaudeix d’una sessió de cinema tots els dies laborables a preu del dia de l’espectador, presentant el carnet de la biblioteca i el DNI

al Cinema  Sala Mozart de Calella
a partir de l’1 d’octubre de 2011

El carnet de la biblioteca us permetrà gaudir de descomptes en concerts, museus, cinema, teatres, turisme...

Altres llocs del Maresme on podràs gaudir dels avantatges del carnet de la biblioteca:

Caldes d’Estrac
Concerts
Festival de poesia i +
http://www.fundaciopalau.cat/fundacio-palau/ca/festivals.html
Museus
Fundació Palau
http://www.fundaciopalau.cat/fundacio-palau/ca.html
Calella
Cinema
Sala Mozart

C/Esglèsia, 91 | 08370 Calella
Informació 24h. Tel. 937 690 491
Mataró
Teatres
Teatre Monumental
http://www.mataro.cat/web/portal/ca/Cultura/index.html
Premià de Dalt
Concerts
Jazz en la nit
http://www.premiadedalt.cat
Teià
Turisme
CELLA VINARIA
Centre d'Acollida Turística Cella Vinaria de Teià
http://www.cella-vinaria.cat

                                      

 




 

 

Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers in English

0


Ahir, dimarts 4 d’octubre, va tenir lloc a la nostra biblioteca Can Salvador de la Plaça, la primera trobada de la nova temporada del Club de Lectura d’anglès fàcil “Easy readers in English”.
Tot un èxit d’assistència i participació. Activitat coordinada per Maree Ray.
El primer llibre de la temporada va ser Room 13 and Other Ghost Stories.


Enjoy reading in English and have fun!