Nits d’estiu Calella’11

0


Dins els actes de la programació de les Nits d’Estiu de Calella d’enguany, la biblioteca Can Salvador de la Plaça va oferir La força de la voluntat i altres contes de Quim Monzó. Una sessió de contes per a adults a càrrec d’Assumpta Mercader (L'espina de la Sardina).
El contes de l'espectacle, escollits entre els favorits per la narradora, pertanyen a la variada obra de l’escriptor Quim Monzó.
 
La força de la voluntat i altres contes de Quim Monzó es va celebrar el dijous 28 de juliol al pati de la biblioteca. 



Clica per veure tots els actes de les Nits d’Estiu de Calella

Estiu del detectiu – pregunta 5

0


Recorda que la data límit per dur les butlletes a la biblioteca és el divendres 29 de juliol. I que aquesta és la darrera pista per la cinquena i última pregunta infantil.

- El 29? L’última? Jo he fet el mandra fins ara i vull les entrades de cinema!!

Recopilació de pistes:



Butlleta infantil – pregunta 5:
En darrer lloc busquem un detectiu molt animal. Acompanya l’Estefi, el Ravenet, el Fred i el Charly de l’agència Charly & Company. No fiquis la pota i digues el nom d’aquest pelut detectiu


Pista:
Brian Griffin escriu una novel·la, beu gin tònics i parla.
Milú rebusca a les escombraries i sovint salva el Tintín 
Idefix li agraden els menhirs i mossegar el cul dels romans
Snoopy... bé, Snoopy reflexiona...
Tots ells però, són gossos “preciosos”.
I el nostre detectiu animal també ho és, de “preciós”



I fins aquí les pistes. Recorda de dipositar la teva butlleta a la urna del detectiu que trobaràs a la biblioteca. Recorda també, que el GRAN SORTEIG s’efectuarà el dissabte 30 de juliol.
Si ets el guanyador/a t’enduràs una entrada al cinema.
Si has participat i encertat les preguntes, també tindràs premi.
No hi faltis!

Estiu del detectiu – pregunta 4

0


Última pregunta de l’Estiu del Detectiu pels adults i penúltima pels infants valents i agosarats que s’han atrevit a participar-hi.

- L’última, ja? Posem-hi ordre!


Butlleta adults – pregunta 4:
El nostre darrer detectiu és tot el contrari als anteriors. Vesteix texans i viu a la costera ciutat de Santa Teresa. El seu nom el trobareu si ordeneu correctament deu lletres de l’alfabet.

Pista: ¿Tot el contrari que els anteriors detectius? ¿És un lladre i un assassí enlloc d’un detectiu? Nooo ¡Es una detectiva! Ah, caram... ¿I això de l’alfabet, com s’explica? Doncs que les seves aventures van iniciar-se amb l’A d’Adulteri, van seguir per la B de Bestias, la C de Cadaver, la de D de Deute,...
I ja em disculpareu que no faci cap joc de paraules amb el seu nom però aquesta és la última pregunta pels adults i cal posar-hi un xic d’emoció (¡i a més té un nom molt complicat! xD)


Butlleta infantil – pregunta 4:
Arribats a aquest punt afanyeu-vos i que no se us acabi la “brezina” i digueu-nos amb quin nom són coneguts el forçut Pau, la Virgi i l’inventor Lluc

Pista:
Al preu que està la “brezina” més ens valdria viatjar a lloms d’un tigre. Si encara no has deduït, preguntar-ho a la “penya”!



I d’aquí uns dies la darrera i última pregunta. Recordeu que l’últim dia per dipositar les butlletes a la bústia és el divendres 29

Fi de curs

0

Les, i els, participants del Taller de la Memòria (i lectors voraços del nostre Club de Lectura Sènior Tardes de tertúlia) es van trobar per desitjar-se un bon estiu i emplaçar-se pel pròxim curs (Setembre).

 


Si està interessat en participar en el Club de Lectura Sènior i/o en el Taller de Memòria informi-se’n a la nostra biblioteca o directament amb la seva enèrgica coordinadora, la Quima Martinez

Estiu del detectiu - pregunta 3

0


La pregunta nº 3 de l’estiu del detectiu ja és aquí!
- L’estiu del despectiu, dius? Explica’m què és això!

- He estat fora i m’he perdut les pistes anteriors... ¡Auxili!


Butlleta adults – pregunta 3
El nostre tercer detectiu viu i treballa en una ciutat en la que, camí d’un bon restaurant o del famós teatre del Fénix, correu el risc d’ofegar-vos tan sols sortint al carrer.

Pista: Sovint quan plou els carrers de Calella s’inunden i correm el risc d’ofegar-nos-hi, però aquesta no és la ciutat d’aquest detectiu tan “Buneti”. “Buneti” com els seus fills, Raffi i Chiara, uns adolescents tan bons que fins i tot renten els plats.
I el teatre del Fénix no és pas el lloc de reunió de L’ordre del Fénix del Harry Potter, sinó una complexa traducció del teatre d’òpera venecià de La Fenice.


Butlleta infantil – pregunta 3:
Joan Anguera és un alumne d’institut, amb una magnum al calaix, que els seus pares fan treballar al bar familiar. Però duu una doble vida com a detectiu amb el sobrenom de

Pista:
Podeu llegir les aventures del Joan Anguera en els llibres títulats:
-         Tots els detectius es diuen Flanagan
-         Flanagan Blues Band
-         Alfagann es Flanagan
-         Els vampirs no creuen en Flanagan
-         Flanagan flashback

Però el sobrenom d’en Joan Anguera no us el penso pas dir.


I la setmana que ve la dramàtica i malèvola pregunta nº 4

Estiu del detectiu – pregunta 2

0


L’estiu del detectiu ja està en marxa. Recorda’m les bases!

La setmana passada us vam donar una bona pista per la pregunta 1. Ara és el moment d’anar per la pregunta número 2


Butlleta adults – pregunta 2
El següent detectiu comparteix nacionalitat amb el reporter Tintín i el prolífic escriptor Georges Simenon i duu un refinat bigoti. Va morir el 6 d’agost de 1975, segons l’esquela publicada al New York Times d’aquell dia.

Pista: Ep, com a les seves novel·les, sempre hi ha moltes pistes falses. Ni Tintín ni Georges Simenon us serviran d’ajuda si no arribeu a la conclusió que el país originari d’aquest “Herculià gens potiner” és un que comença per BEL i acaba per GICA (i no és Belespanygica).
Per cert, l’esquela del NY Times no és pas una pista falsa: clica per consultar l’hemeroteca del diari


Butlleta infantil – pregunta 2
Busquem un reporter que ha viatjat per tot el món, d’Amèrica a la Índia i de l’Àfrica a Sildavia. Conserva el seu aspecte juvenil tot hi tenir més de 80 anys. Digues sols el seu nom (perquè el cognom és inexistent. Jo encara diria més: no existeix el seu cognom).

Pista: Agafa la gorra de detectiu i la lupa i dóna una bona repassada a l’article i trobaràs el seu nom escrit en dues ocasions i el seu cognom en cap!


I la setmana que ve, la terrible pregunta nº 3

Matemàtiques

0


L’estiu és una època tan bona com un altre per repassar o ampliar coneixements. I les matemàtiques són un món que mereix (o necessita, segons els casos) més d’una repassada.



Sangakoo és una xarxa social de matemàtiques. El compte bàsic (GRATIS) ens permet tafanejar les diverses seccions, des de l’àlgebra i la geometria fins d’altres de menys acadèmiques però més lúdiques com el desxiframent de missatges en clau.

Un consell és ordenar els temes per “Nivell de coneixements”. Així podem començar per temes “fàcils” com els angles (que no anglès!), els polígons o les fraccions i anar pujant el llistó amb les equacions o els vectors... fins arribar a “ossos” com les derivades.



Recorda que a la biblioteca també trobaràs llibres de matemàtiques, “xuletes” per fer-ne repàs o llibres d’anècdotes i curiositats matemàtiques.