Activitats Gener 2012

0


DIMECRES 04, 18.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Hora del conte a càrrec dels Patges Reials Abulai i Said. També recolliran les cartes als Reis d’Orient. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.

DILLUNS 09, 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Club de lectura Llibre obert amb el comentari del llibre Llums del Nord de Philip Pullman. Coordina: Lluís Barri.

DIMARTS 10, 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers in English. Come and join us, once a month for an hour and enjoy reading in english!. Coordina: Maree Ray.

DIJOUS, 12, 18.00 h, a l’Ajuntament vell. Club de lectura  Tardes de Tertúlia  amb l’obra Tòquio Blues de Haruki Murakami. Organitza: Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella i Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

DIVENDRES 13, 18.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Club de Lectura per a nens/es de 9 a 12 anys. Inscripcions: Taulell de la biblioteca. Activitat gratuïta

DISSABTE 14, 11.30 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Hora del conte La Família del  sabater, a càrrec del ratolí Serafí

DIVENDRES 20, 18.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Club de Lectura per a nens/es de 9 a 12 anys. Activitat gratuïta

DISSABTE 21, 11.30 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça Hora del conte Passat i Futur, començarà amb el conte La pedreta de color verd (època prehistòrica) i acabarà amb La disfressa de Marcià  (futur), a càrrec de Mireia Vidal.

DIVENDRES 27, 18.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Club de Lectura per a nens/es de 9 a 12 anys. Inscripcions: Taulell de la biblioteca. Activitat gratuïta

DISSABTE, 28, 11.30 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Taller infantil  Serps esbojarrades, a càrrec de Montse.

NOVETATS DVD - NADAL 2011

0

El Apartamento, De repente el último verano o Los Siete Samurais són alguns dels clàssics que trobaràs a la nostra biblioteca dins de les darreres adquisions en DVD aquest Nadal.
Sense oblidar títols que de ben segur entusiasmaran a grans i  petits com Como entrenar a tu Dragón.
Consulta la llista completa a la Guia de Novetats que trobaràs als taulells de la biblioteca o que pots descarregar aquí

Club de lectura infantil

0


La Biblioteca inicia el 2012 amb un projecte ambiciós i valent: un club de lectura per a nens i nenes de 9 a 12 anys.

El club, que encara no té nom (¿tens alguna proposta?), es reunirà els divendres a les 18:00 a la planta baixa de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Què és un club de lectura?
Una trobada de lectors (gent que té el vici de llegir) per parlar d’allò que els agrada.

Per què serveix un club de lectura?
En primer lloc, per salvar el món.
També serveix per fer amics, per compartir opinions, per descobrir coses, per passar-ho bé, ...


Corre cap a la biblioteca i apunta’t al Club de Lectura!
Comencem el divendres 13 de gener de 2012 amb el llibre Com vam caçar la Cosa del Pantà

Taller Centre de Taula de Nadal

0




Si vols fer el teu propi Centre de Taula de Nadal pots apuntar-te al taller, d’aquest proper dijous 22 de desembre, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.
Per la realització d’aquest taller es fan servir elements vegetals (fulles, branques, pinyes, ...) prèviament manipulats, espelmes i elements creats amb paper de la tècnica del Killing paper.
No cal que portis res però si cal inscripció prèvia (a partir de 16 anys).   
T’esperem! Anima’t i dóna un toc original i personalitzat  a la teva taula aquest Nadal.

Fi d’any dels clubs de lectura

0

-->
Recull de fotografies de les ultimes trobades de l’any 2011 dels diferents Clubs de Lectura de la biblioteca.
 
Easy Readers, aquest Nadal llegiran The woman in black

Un brindis, que l’anglès no és tan difícil!


Els participants de Tardes de tertúlia, amb el llibre Indignació encara a les mans, i la Quima, la seva coordinadora

Més participants amb la regidora Núria Parella, de l'Àrea de política social


Lluís Barri, coordinador de Llibre Obert proposa un brindis

Perquè la lectura de Llums del nord, de Pullman, sigui amena!

L’arbre dels desitjos

1


Quan les perspectives son fosques, l’esperança més feble esdevé lluminosa i càlida.”

Aquest proverbi sembla encaixar en aquest temps nostre i en aquestes dates nadalenques que s’acosten.
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça hi trobareu un senzill “arbre dels desitjos”: un objecte tangible on poder expressar-hi les esperances i els desitjos -alguns d’utòpics d’altres de més terrenals-, de cara al futur any que sembla tenir unes perspectives força fosques.

Si l’arbre és gris, els desitjos són d’un intens vermell. Un contrast entre un present monocolor i el desig -la intensitat que ens dóna força-, l’esperança lluminosa i càlida de deixar enrera el fred i fosc hivern que sembla que ens ve al damunt.  

Veniu a penjar-hi el vostre desig

Des de la biblioteca de Calella també us volem felicitar les festes i que el 2.012 ens sigui propici a tots.

Inauguració Exposició Gent d'aquí: Fotos de carrer

0



Moments de la inauguració de l’exposició Gent d’aquí, fotos de carrer de l’autor Josep M. Colomer Mir de Foto-Film Calella, que va ser tot un èxit.


Recordeu que podeu gaudir d’aquesta exposició fins el 9 de gener de 2012 a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella.



EXPOSICIÓ Gent d'aquí, fotos de carrer

0


Inauguració de l’exposició Gent d’aquí, fotos de carrer de l’autor Josep M. Colomer Mir de Foto-Film Calella, que tindrà lloc aquest proper dissabte 3 de desembre de 2011, a les 12 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

La presentació anirà a càrrec de Xavier Rigola i Tarragó, president de Foto-Film Calella. 
L’exposició estarà oberta del 3 de desembre 2011 al 9 de gener 2012.

Activitats Desembre 2011

0




Del 3-12-2011 al 09-01-2012 Exposició Gent d’aquí: Fotos de carrer. Autor: J. Colomer Mir de Foto-Film Calella. Col.labora: Foto Film Calella.

DIJOUS, 1-12-2011
A les 18.00 h, a l’Ajuntament vell. Taller de memòria. Organitza: Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella. Coordina: Quima Martínez.

DISSABTE, 3-12-2011
A les 11.30 h. Taller infantil del Nadal. Fem Garlandes! a càrrec de Mabi. Cal inscripció prèvia.

DISSABTE, 3-12-2011
A les 12.00 h. Inauguració de l’Exposició Gent d’aquí, realitzada per Josep M. Colomer de Foto Film Calella.

DISSABTE, 10-12-2011
A les 11.30 h. Activitat Infantil.

DILLUNS, 12-12-2011
A les 19.00 h. Club de lectura Llibre obert. El llibre d’aquesta sessió és Tòquio Blues de Haruki Murakami. Coordina: Lluís Barri.

DIMARTS, 13-12-2011
A les 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça Club de lectura d’anglès fàcil Easy Readers in English. Coordina: Maree Ray.

DIJOUS, 15-12-2011
A les 18.00 h, a l’Ajuntament vell. Club de lectura  Tardes de Tertúlia  amb l’obra Indignació de Philip Roth. Organitza: Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella i Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina: Quima Martínez.

DISSABTE, 17-12-2011
A les 11.30 h.  Hora del conte. El Somni d’una Nit de Reis a càrrec de Mercè.

DIJOUS, 22-12-2011
A les 18.00 h. Centre de Taula Nadalenc. Idees per decorar el Nadal. A càrrec de Kalathos. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.

I no oblidis que  ....  a la Biblioteca podràs deixar la teva CARTA DELS REIS:
DIMECRES, 04-01-2012
A les 18.00 h. Hora del conte a càrrec dels Patges Reials Abulai i Said. També recolliran les cartes als Reis d’Orient. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.

Alfred Bosch a la biblioteca

0


Finalment l’escriptor Alfred Bosch va visitar la biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella. La cita, originalment acordada pel 27 d’octubre, havia estat posposada per motius de l’agenda de campanya de l’escriptor (ara enrolat en l’aventura política).

El dijous 24 de novembre, i durant prop d’una hora i mitja, el premiat autor literari va parlar davant d’un nombrós grup d’espectadors. L’art i l’ofici d’escriure varen ser el nucli central de la seva xerrada.  

Alguns espectadors varen aprofitar per endur-se en préstec alguna de les novel·les de l’autor de les que disposa la biblioteca.

Aquesta setmana parlem de...

0


L’Alfred Bosch, que visitarà la nostra biblioteca el proper dijous, 24 de novembre, a les 19 h.
Com ell mateix ens explica en el seu bloc és escriptor, assagista, africanista i professor d’història a la Universitat Pompeu Fabra. Autor de diversos llibres, com l’Atles Furtiu, la trilogia de 1714 o Les Set Aromes del Món. Col·labora periòdicament com “opinador” en diversos mitjans de comunicació. La seva passió és Catalunya, home compromès amb la societat que l’envolta com ens ha demostrat últimament.  Una de les seves frases preferides: “si volem, podem” . 
O sigui que si voleu, el podeu veure aquest dijous aquí mateix a la nostra biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella. Us hi esperem!

Llibres de l’autor que trobareu a la biblioteca:
·        El África que viene
·        L’Atles furtiu
·        L’Avi: Francesc Macià: una vida de llegenda
·        Heretaràs la Rambla
·        Herois d’Azània
·        Inquisitio
·        Les Set aromes del món

Dia Internacional de la Música

0

Wassily Kandinsky, music composition VIII, 1923

El 22 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Música, en honor a Santa Cecília.

La fama musical de Cecília es basa en la llegenda de la seva mort, que diu que mentre ella moria a causa del martiri, anava pregant Déu tot cantant-li.

La música és un dels principals aliments de l’ànima, per això és indispensable en les nostres vides, com la pintura o la literatura. Cadascú ha de triar la que més li agradi, l’acompanyi o l’estimuli. Però, no podem passar sense.
Alimenta la teva ànima tots els dies de l’any!!!
I per això et convidem a que vinguis a la nostra biblioteca on trobaràs gran quantitat de fons musical en forma de Cds, DVDs musicals; llibres sobre estils de música o biografies d’autors o conjunts musicals; mètodes per aprendre a tocar la guitarra; etc.


Aquesta setmana parlem de...

0

Els menys prestats.
Per múltiples i enigmàtiques raons hi ha llibres que no es presten tant com altres.
- I per què?

Com en tot, hi ha modes. Lectors que fan cua per llegir el best-seller, la novel·la aquella de la que parla tothom... I al seu costat, al prestatge, dos veïns que fa temps que ningú llegeix.
- I per què?

També és cert que hi ha autors que fan por, respecte, temor per la seva aurèola de complexitat. (Aquells que tothom coneix però que pocs s’animen a llegir-los).
Convé recordar que entre els drets del lector hi ha:
El dret a llegir qualsevol llibre. I, més important encara, dret a no acabar un llibre. Abandonar una lectura no és una derrota, és una opció.


A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça hem fet una intensa cerca dels llibres menys prestat d’enguany. I us els oferim en una exposició “alternativa”.
Hi trobareu una colla de llibres guardonats amb diversos premis; una colla de llibres d’aquells autors que tothom cita però que fan respecte; i un altre recull d’obres que, per algun indesxifrable “expedient X”,  ningú se’ls ha llegit enguany.
Doneu-los una oportunitat...

El drac del riu

0


Tot un èxit de participació, l’hora del conte d’aquest dissabte, protagonitzat per l’Eva González de Disdungat Animació i tots els nens que varen representar diferents personatges. 

De pesca (anys 50)

0


Barca de pesca (1954)
Emili Cardó Bolivar (dret al costat de l’escala)

Treball de pescadors (1956)
Quimet Cardó Camps


Fotografies cedides per: Sara Vicens

Aquesta setmana parlem de...

0

-->
La millor informació... ara també des del teu ordinador!
Els usuaris de les biblioteques públiques catalanes ja poden accedir des de qualsevol ordinador a les bases de dades, enciclopèdies, revistes i premsa de qualitat que ofereix la Biblioteca Electrònica del Sistema de Lectura Pública de Catalunya

 
Per fer-ho només cal disposar del carnet de biblioteca i registrar-se com a usuari.

Es poden consultar més de 40 revistes en català, de temàtiques diferents com gastronomia, turisme, o música, incloses al portal Quiosc.cat, així com 600 mitjans de comunicació i 42.000 notícies diàries a text complet de diaris espanyols i estrangers. També permet consultar obres de referència en llengua catalana, castellana, i anglesa; diverses enciclopèdies i altres documents com totes les lleis i jurisprudència de l’Estat i un manual en gestió empresarial, entre altres.
Aquest nou servei està a disposició del usuari les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Amb aquesta mesura el Departament de Cultura vol facilitar l’accés a continguts digitals de qualitat a totes les persones usuàries de les biblioteques públiques.

--> -->
Webs dels diaris que pots trobar a la biblioteca:

-->  

Activitats Novembre 2011

0

 
DISSABTE 5, 11.30 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Hora del Conte. A càrrec del ratolí Serafí.

DILLUNS 7, 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça Club de lectura Llibre Obert. El llibre d’aquesta sessió serà Indignació de Philip Roth. Coordina: Lluís Barri.

DIMARTS 8, 19.00 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Club de lectura d’anglès fàcil  Easy Readers in English. Coordina: Maree Ray.

DISSABTE 12, 11.30 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Taller Infantil Els peixos. A càrrec de Montse. Cal inscripció prèvia.

DIJOUS 17, 18.00 h, a l’Ajuntament Vell. Club de Lectura Tardes de Tertúlia amb l’obra Les set aromes del món d’Alfred Bosch. Organitza: Àrea de Política Social i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Coordina Quima Martínez.

DISSABTE 19, de 10 a 12 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Treu-li el suc al catàleg i aprèn a buscar els llibres que t’interessen” (Taller d’informàtica). A càrrec d’en Jordi. Cal inscripció prèvia.

DISSABTE 19, 11.30 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Hora del Conte El drac del riu. A càrrec de Dinsdungat.

DIJOUS 24, 19.00 h. a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Trobada amb l’escriptor Alfred Bosch. Patrocina: Institució de les Lletres Catalanes.

DISSABTE 26, 11.30 h, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Hora del Conte Tinc un pare genial!. A càrrec de Mabi.


 

Sorteig Llamp de rellamp!

0

Ahir divendres vam celebrar el sorteig Llamp de rellamp, d’entrades per l’estrena de Les aventures de Tintín: el secret de l’unicorn al cinema Sala Mozart de Calella. I els afortunats són...

  • Ian Burgos Von Ziip
  • Clara Folgado Navarro
  • Violeta Folgado Navarro
  • Mar Ramos Gutiérrez

Moltes felicitats!
Ja podeu passar per la biblioteca per recollir les entrades.

Moltes gràcies a TOTS els participants pels vostres dibuixos i la vostra empenta. 

Aquesta setmana parlem de...

0


L’ambientació de Halloween a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

L’origen del Halloween a Estats Units és el mateix que el nostre, irlandès i anglès. Els colonitzadors el van portar als Estats Units. Adornen les cases amb carbasses buides i retallades amb forma de monstres i hi posen una espelma a dins. Els nens es disfressen i van de casa en casa pidolant dolços per menjar i amenaçant de fer-ne alguna si no s’atenen les seves peticions. Aquest costum és un record dels celtes, que deixaven menjar fora de les cases per tenir els esperits contents.

 
Des del temps dels celtes, que vivien a Europa fa més de dos mil anys, es celebra la festa de Tots els Sants. Celebraven, desprès de l’estiu, l’acabament de les collites i l’acorralament del bestiar que havia pasturat a la muntanya. Els druides eren els seus sacerdots i recollien en aquest dia les herbes sagrades que els servien per guarir malalties i endevinar el futur.  Els celtes pensaven que,  en aquesta nit, la finestra que separava el món dels vius i el dels morts desapareixia i el dia 31 les ànimes dels morts tornaven a visitar les seves cases terrenals. Per això deixaven menjar fora de les cases, per si tornaven els avantpassats. 
A cada contrada variaven els costums, en unes tota la gent del poble anava plegada al cementiri a menjar coca, que havia estat beneïda abans pel sacerdot.  O es feien fogueres a les places dels pobles, la gent al seu voltant menjaven i bevien. Es feia el pa de caritat: cada veí portava una quantitat de blat: el molien, feien pa i el portaven a beneir a l’església; es repartia i els diners que recollien eren en sufragi de les ànimes. S’encenien fogueres amb palla, ja que creien que el fum purificava l’espai i els camps i els feia fructificar.
La gent deia que mentre tocaven les campanes pels difunts, ningú no es podia mirar al mirall, perquè qui ho fes tenia el perill de tornar-se una calavera.
Diuen que es un dia de fantasia i misteri, vine a la biblioteca i tu mateix ho podràs comprovar...

Per saber més sobre aquest tema consulta aquí