Història del Camí de Santiago

0


El passat 18 de febrer, Jaume Sabater i Palmés visità la biblioteca per una oferir una conferència sobre el camí de Santiago. N’explicà l’origen, la història i una bona colla d’anècdotes que, com a guia, historiador i peregrí, ha anat recopilant.

Molts dels assistents, o ja han fet la peregrinació fins Compostela i van compartir les seves experiències o n’han agafat ganes d’anar-hi aprofitant el Xacobeo 2010 (quan la festivitat de l’apòstol Santiago, el 25 de juliol, cau en diumenge, com enguany).



La conferència serví, també, de presentació del llibre de Jaume Sabater Un ángel en el camino de Santiago

La plaça

0

 Plaça de l’Ajuntament (1906)
Postal cedida: Dolors Burjons
Original cedit: Museu Arxiu de Calella


Plaça de l’Ajuntament (1994)
Foto cedida per: Anna Tudurí

Novetats en DVD (Febrer)

0

La celebrada UP de Pixar, i l’entretinguda OCEAN’S ELEVEN amb Brad Pitt i George Clooney són, només, algunes de les últimes pel·lícules en DVD que tenim disponibles a la biblioteca.

A més, dins la secció d’informàtica segueixen els Cursos audiovisuales de Windows Vista, Internet Explorer, i aplicatius del MS Office (Excel, Access, Infopath,..). ¡Per aprendre seguint pas a pas, les explicacions del DVD!



Consulta tota la llista de novetats en dvd al butlletí que trobaràs a la biblioteca o descarrega’l en pdf clicant l’icona:

Activitats de febrer

0



· 5 divendres Tertúlia juvenil Devorallibres. A les 18h.
Comentarem el llibre Cor de Tinta de Cornelia Funke

· 6  dissabte Hora del conte. A les 11.30h.
La Princesa i el Pèsol a càrrec de l’Avi Pepet (Josep Grima)

· 4  dijous Tardes de tertúlia. A les 18h.
Comentarem Cavalls a la fosca de Baltasar Porcel, Coordina: Quima Martínez. Lloc : Ajuntament Vell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

· 13 dissabte Taller de carnestoltes. A les 11.30h.

· 18 dijous Taller de memòria. A les 18h.
Coordina: Quima Martínez. Lloc : Ajuntament Vell. Organitza: Biblioteca Can Salvador de la Plaça i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

· 18 dijous Conferència. A les 19 h.
Història del Camí de Santiago a càrrec de Jaume Sabater i Palmés i Presentació del llibre Un ángel en el camino (llibre d’autoestima i creixement personal).

· 20 dissabte Hora del conte.  A les 11.30h.

· 22 dilluns Tastets literaris. A les 19h.
Comentarem La sonrisa etrusca de José Luís Sampedro. Coordina; Georgina Jordana.

· 26 divendres Conferència audiovisual. A les 19h.
Santa Maria del Montnegre. Una història de Calella,  a càrrec de Francesc Vivas i Llorens.

· 27 dissabte Hora del conte.  A les 11.30h. El Mag Tomàs i els tres dimonis  presenten El Príncep i la granota  A càrrec de Mercè Llobet.



Del 3 al 24  EXPOSICIÓ Moin Moin” (Bon dia) sobre el “Bajo Aleman” amb motiu del 10è aniversari de la Carta Europea de les Llengües Minoritàries o Regionals.

Carnestoltes

0


 Carnestoltes (1904)
Fotos cedides: Josefina Andreu 


Primer Carnestoltes després de la restauració democràtica (1981)


 Grup Teatre Orfeó Calellenc

Fotos cedides: Mercè Llobet

COL·LECCIÓ LOCAL

0

Tens fotografies antigues que t’agradaria compartir?La secció de la COL·LECCIÓ LOCAL de la Biblioteca vol ser una finestra per donar a conèixer la història, les tradicions i els personatges de Calella a través d’aquests documents gràfics. Hem distribuït la secció en quatre apartats:
El cant de l'àngel, una tradició de Calella