50 anys de la Nova Cançó

0



Ens calen cançons d'ara, un petit article de Lluís Serrahima publicat a la revista Germinabit, va ser el punt d'arrancada, l'any 1959, del moviment artístic que en ple franquisme impulsà una cançó catalana. Els Setze Jutges iniciat per Miquel Porter, Remei Margarit i Josep Maria Espinàs, als quals s'afegiren aviat Delfí Abella i Francesc Pi de la Serra, aglutinà autors i cantants. La Nova Cançó reuní cada cop més adeptes i obligà molts intèrprets a optar per una autèntica professionalització: Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Raimon, Marina Rossell, Núria Feliu, Ovidi Montlllor, Xesco Boix...
La Nova Cançó es convertí en un moviment social, cultural i artístic amb una gran trascendència i que implicà gent amb opcions polítiques i línies musicals diverses.

Aquesta efemèride ens ha semblat un bon moment per recopilar i mostrar una petita exposició de tot el material que tenim sobre aquest tema a la biblioteca.


El fenòmen Moccia

0



Un dels fenòmens editorials més extraordinaris dels últims temps. Les tres novel·les d'aquest autor s'han convertit en referent indiscutible pel públic jove italià. Roma ja té la "ruta Moccia". La història de l'èxit de Moccia sembla tanmateix una novel·la.
Vine a la biblioteca i comprova-ho tu mateix/a, si no el trobes en aquell moment et farem la reserva.
Enganxa't al fenòmen Moccia!!!

Tertúlia Juvenil "Els devorallibres"

2



















Un divendres més, i ja en van cinc, els participants del Club Twilight es van reunir a les sis de la tarda al pati de la Biblioteca. En aquesta cinquena trobada es va comentar el llibre Wicked, memorias de una bruja mala de Gregory Maguire i cadascun dels participants va proposar un llibre per la propera tertúlia. Entre els molts llibres que es van proposar, la Màgia d'una nit d'estiu, Cumbres Borrascosas, Peter Pan de Rojo Escarlata i No i jo, van ser els triats per les properes trobades. Per tant, si us animeu, i voleu comentar amb nosaltres algún d'aquests llibres, acosteu-vos a la Biblioteca.

Per la gran quantitat de llibres proposats durant la darrera trobada el Club Twilight, ara s'anomena Tertúlia Juvenil "Els devorallibres".

T'esperem el dia 4 de setembre al pati de la Biblioteca!

Guanyadors Concurs de Punts de Lectura

0

Els guanyadors/es del nostre Concurs de Punts de Lectura 150 anys del Far de Calella són:

Marina Càliz Salinas, 1r Premi de la Categoria A (fins a 7 anys)

Laia García Mansachs, 1r Premi de la Categoria B (de 8 a 14 anys.


Felicitats i enhorabona a totes dues!!! i MOLTES GRÀCIES a tots els nostres participants!!!