L'efervescència dels blocs en català

0



La blocosfera en llengua catalana es coneix popularment com a Catosfera. El terme va ser inventat per Toni Ibañez, blocaire català.
La segona edició dels Premis Blocs Catalunya ha tancat el període d'inscripció amb més de 600 blocs presentats. Ara ja es poden votar els vostres blocs preferits fins el proper 10 de setembre, en un procés del que en sortiran els blocs finalistes de cada categoria.
Vic acollirà el divendres 2 d'octubre el lliurament de la segona edició dels Premis Blocs Catalunya.
Organitzats per l'associació STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement) que pretén generar activitats que desenvolupin les TIC en l'àmbit de la comunitat lingüística catalana arreu del món i que promoguin la innovació i l'ús de les eines de la societat del coneixement.


Vicenç Ferrer

1




Vicenç Ferrer va néixer a Barcelona l'any 1920, va passar gran part de la seva joventut a Calella, i després d'estudiar tres cursos de Dret va marxar a l'Índia com a missioner. Per ajudar als pobres es va enfrontar amb el poder polític . L'any 1998 va rebre el guardó Príncep d'Asturies.
Els calellencs li han demostrat molt d'afecte anomenant-lo fill adoptiu de la ciutat. L'any 2001 el grup de fotògrafs de Foto Film Calella varen viatjar a Anantapur, a l'Índia, per donar a conèixer de primera mà la tasca que en Vicenç Ferrer ha dut a terme, amb una exposició fotogràfica i el llibre "Anantapur. Ciutat de l'infinit. Ciudad del infinito" que pots trobar a la nostra Biblioteca.

A més , la Biblioteca té a la teva disposició els següents llibres
  • La trobada amb la realitat d'en Vicenç Ferrer
  • Un pacto de amor Mi vida junto a Vicente Ferrer d'Anna Ferrer
  • Vicente Ferrer la revolución silenciosa d'Alberto Oliveras
i el dossier de la col·lecció local sobre Vicenç Ferrer.

Els grans homes passen però les seves obres l'engrandeixen. Esperem que la pèrdua d'aquest gran home no acabi amb el seu gran somni, l'eradicació de la pobresa, una tasca encara per completar, però què en gran part va esdevenir una realitat gràcies a Vicenç Ferrer i la seva Fundació. Com ell mateix deia "falta molt per fer o, si vols, el gran somni per completar".

Més informació a la pàgina web de la Fundación Vicente Ferrer

Concepció Organ i Valverde

0





Lluís Barri presenta el llibre de poemes Des del meu capvespre amb pròleg de Josep Miracle i Collmalivern, il·lustracions de Josep Camps i Carandell, al Casal de l'Amistat de Calella, aquest diumenge 14 de juny a 2/4 d'una del migdia.

Podeu consultar les obres d'aquesta poetessa local a la Biblioteca:
  • Aiguabarreig de records i poemes
  • Auques i espurnes
  • De la meva collita
  • De soca-rel estampes calellenques
  • Verema tardoral

Millennium: la pel·lícula

0



Avui s’estrena, també en català, “Millenium” la primera pel•lícula basada en la trilogia del novel.lista suec Stieg Larsson.
Fa uns mesos ja es podia llegir sobre aquesta estrena inminent a articles com aquest:
"Vols Llegir?" - Ràdio Nova: LA TRILOGIA “MILLENIUM” DE STIEG LARSSON S'ADAPTARÀ AL CINEMA amb comentaris sobre la tan llegida i comentada trilogia de Stieg Larsson.
Ara ja és un fet!

El nostre bloc:

0

Foto: trobada Club Twilight 15-05-09

El Bloc "tria i remena" de la Biblioteca Pública Can Salvador de la Plaça de Calella neix amb la voluntat de convertir-se en un canal de comunicació més directe entre l'usuari i la biblioteca, fent-la més propera.
Volem mantenir-te informat de les últimes notícies, novetats, activitats i esdeveniments destacats, guies de webs, ressenyes de llibres, noves tecnologies o qualsevol altra informació que pot ser del teu interès.
Necessitem la teva col·laboració per enriquir aquest espai virtual de "tria i remena". Anima't, esperem els teus comentaris. No ho dubtis, participa! Saps que sempre tenim en compte la teva opinió. També pots adreçar-te a: b.calella.csp@diba.cat

La Biblioteca Can Salvador de la Plaça està ubicada al 31 de la Plaça de la Constitució, al centre de Calella, just davant de l'Ajuntament.
Can Salvador de la Plaça és el nom originari de la casa senyorial del S. XIV on ara hi ha la Biblioteca. Va ser la residència habitual d'una família de científics; família referent en el món de la farmacèutica.
Si voleu saber més coses sobre la família Salvador podeu consultar, al Diari Maresme, l'article "Conferència inèdita sobre la família Salvador de Calella" a on trobareu un vídeo amb el resum de la conferència "Salvador de la Plaça. De pagesos a mercaders" a càrrec de Jesús Rodríguez, Arxiver del Museu-Arxiu de Calella, que es va dur a terme a la nostra biblioteca el passat dijou 17 d'abril de 2009.
Montse Morales