Presentació literària "Arquetipo, mito y arte en el Románico"

0

"Arquetipo, mito y arte en el Románico"
El "mito fundador" del románico (1000-1200) y su relación con la arquitectura, la escultura y la pintura.


Presentació a càrrec del seu autor, Antoni Amaro (lloc web)
Dimecres 29 de novembre a les 18:30 h.

Col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

0

 El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra anualment el 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.




La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.




A la biblioCalella trobareu una selecció de fons i a la Biblioteca Virtual més lectures.

Hora del conte "... i va cosir unes ALES" a càrrec de la Judith Navarro

0

Hora del conte "... i va cosir unes ALES"
A càrrec de la Judith Navarro.
Dijous 23 de novembre, a les 18 h.
Especial Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones



El temible senyor del bosc vençut per una criatura, l'univers infinit apamat per una mare en un sol dia, i la insensibilitat d'uns éssers superbs consumida per la senzillesa d'una sàvia.
Aquest són només alguns dels escenaris possibles quan ella es proposa quelcom tan natural com cosir unes ales.

El conte és per públic familiar per infants a partir de 4 anys. 

Trobada amb la traductora Aurora Ballester

0

Trobada amb la traductora Aurora Ballester
Dijous 23 de novembre, a les 10:30


Amb el suport del Departament de Cultura i l'Institució de les Lletres Catalanes




Nascuda a Barcelona i llicenciada en Filologia Catalana l’any 1984. Al mateix temps, va estudiar llengües estrangeres: francès a l’Institut Français, italià a l’Istituto Italiano di Cultura i anglès a l’acadèmia York House. La seva primera activitat professional es va centrar en la correcció de textos fins que l’any 86, per qüestions familiars, va viure a Stanford, Califòrnia i posteriorment a Singapur.

Ha reescrit en català obres de Vikram Seth, Barbara Kingsolver, John Boyne, Joanne Rowling, Nan Shepherd, Arundhati Roy i David Sedaris per a adults.

D'entre els autors que ha traduït per a nois i noies destaquen Edgar Alan Poe, Tim Wynne-Jones, Ian Whybrow, Beverly Naidoo, Maeve Friel, Geraldine McCaughrean, Graham Marks, Jenny Valentine, Francesco D'Adamo, Elisa Puricelli Guerra, Dan Smith, Madeleine L'Engle, William Joyce i Pádraig Kenny.





Presentació literària "Ángeles y Verdugos"

0

Presentació a càrrec de l'autora, Irene López Peña (IG)
Dimecres 16 de novembre a les 18:30 h.

Col·laboració amb la llibreria La Llopa.



Una obra emotiva, valiente y real que te hará estremecer, una vida repleta de abusos, mentiras y remordimientos que arrastran a Irene, la protagonista, hasta sus propios delirios. 

Hablar del perdón es complejo, llevarlo a la práctica también. 

Porque perdonar es el acto de valentía más grande y comprometido hacia uno mismo.

Font imatge i text Editorial Ishtar

Exposició "L'aparador de les meravelles"

0

L’Aparador de les Meravelles és una exposició, elaborada pel Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, que mostra els millors llibres infantils i juvenils agrupats en els grans temes o gèneres en què es classifica la literatura: amor, por, humor, fantasia…

Exposició “L’Aparador de les Meravelles”
Del 7 al 25 de novembre de 2023.

La majoria dels llibres triats són els que millor defineixen el gènere on se’ls ha ubicat, i fan que qualsevol lector que en triï algun li sigui fàcil i plaent endinsar-se en cadascun d’ells i gaudeixi dels millors companys de viatge en la lectura.


L’exposició va acompanyada d’una extensa bibliografia que podeu trobar al catàleg 

Hora del conte a càrrec de Sílvia Serra

0

Orelles de papallona
A càrrec de Sílvia Serra.
Adaptació del conte de Luis Aguilar, "Orelles de papallona"
Dimecres 8 de novembre, a les 18 h.



Tenir les orelles de pàmpol, el cabell indomable, ser alta o baixa, prima o grassa... El tret més insignificant pot ser motiu de burla per qualsevol persona, sobretot per als més petits i les més petites. 
Això és el que li va passar a la Clara, tothom es reia de les seves orelles. Gràcies als bons consells de la seva mare, que li dona la clau per no fer cas a les crítiques, la Clara aprèn a ser i a estimar-se tal com és. 

Edat recomanada: nenes i nens a partir de quatre anys. 



Presentació literària "Cartes a la mare. I ara, la lluna somriu"

0

Presentació del llibre "Cartes a la mare. I ara, la lluna somriu" de la periodista Meritxell Vañó Marco.

La presentació anirà a càrrec de la també periodista Anna Cañigueral i de la psicòloga Elena Puig Guitart.

Divendres 3 de novembre a les 19h.
Col·laboració amb la Llibreria La Llopa.


“Cartes a la mare. I ara la lluna somriu” és un homenatge a una dona, a una mare. Una reflexió sobre la vida, la mort, la incertesa i la felicitat. Un intent de posar paraules a sentiments i emocions. Un recull de vivències de l’autora, marcats per la mort de la seva mare als 56 anys i pel confinament de la pandèmia de la COVID-19 el 2020. 
Coneixerem la Teresa, la mare, a través de les cartes que li escriu la seva filla, empesa per les ganes de poder tirar endavant convivint amb la seva absència i superant els obstacles que es va trobant al llarg de la vida.
I també ens endinsarem en el relat íntim de l’autora, la filla. Ens podrem posar a la seva pell al mateix temps que ens plantegem preguntes i se’ns remouen emocions pròpies.