Exposició "El xiuxiueig dels objectes oblidats"

0

Us presentem l'exposició «El xiuxiueig dels objectes oblidats», una exhibició que convida a explorar la intersecció entre la realitat i la imaginació.

Del 31 de maig al 10 de juny.

Una experiència visual a través de fotografies en blanc i negre d'objectes quotidians, com finestres cap a universos d'expressió i creativitat amb la intenció que evoquin sentiments, emocions i us convidin a la reflexió.

Realitzada per joves artistes estudiants de batxillerat de l'Institut Bisbe Sivilla amb moltes ganes d'expressar el seu món interior, la mostra és un recull d'imatges i petits textos suggerents que revelen la complexitat de l'ànima humana.













Moments de flors 2023

0

Aquest cap de setmana es celebra a Calella una nova edició de Moments de Flors


Moments de Flors és hereva directa del Concurs Exposició de Roses de Catalunya. Durant dos dies al maig, balcons, patis i jardins per tota la ciutat desperten engalanats d'ornamentació floral. Espais singulars, públics i privats, que obren la porta als visitants en la millor oportunitat per descobrir el patrimoni viu de la ciutat.

Enguany la biblioteca serà atracció doble:

• Balcó de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça (plaça de l’Ajuntament, 31). 
Jardiner: Associació Calella Artesana, de Calella.




• Pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça (c. Església, 1). 
Jardiner: Associació de Bonsais Montnegre.

Horari de visita:
Dissabte 27: De 17:00 a 21:00 h.
Diumenge 28: De 10.00 a 14.00 h i de 17:00 a 21:00 h.

Dissabte a les 18:00 h, al pati, actuació musical a càrrec dels alumnes de cambra de guitarra de l’Escola de Música de La fabrica.

Entrada gratuïta.

Exposició Dones trencant barreres

0

Exposició Dones trencant barreres.

Es podrà visitar a la biblioteca del 16 fins el 27 de maig.
En col·laboració amb la regidoria d'Igualtat.


Recull d’imatges i històries seleccionades de dones protagonistes que s’arrisquen a anar en contra de les normes establertes, sacsegen l’ordre imposat i representen un paper primordial i transcendental per construir les ciutats del i amb futur: igualitàries, feministes i democràtiques.

L'exposició s'emmarca en el projecte Dones que Transformen, campanya de sensibilització i educació per a la ciutadania global (ECG), dissenyada per la Diputació de Barcelona en el marc del projecte EqualMed, que té per objectiu posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social.
European Institute of the Mediterranean (IEMed)


#DonesQueTransformen

Presentació literària "Per què no es queden a l'Àfrica?"

0

Presentació literària: "Per què no es queden a l'Àfrica? Una família, dos pobles: Senegal i Gàmbia més enllà del mirall" de Jaume Portell.
Presentació a càrrec d'Hawa Sow.

Aquesta activitat és una col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Dilluns 15 de maig a les 18:30
A la biblioteca Can Salvador de la Plaça
(Plaça de l'Ajuntament 30-31; Calella)



L'arribada d'africans a Europa és una imatge recurrent als mitjans de comunicació occidentals. Depenent del biaix ideològic, uns ho veuen com un perill i uns altres com una oportunitat, però rarament sabem per quin motiu venen més enllà dels llocs comuns com la pobresa o la guerra. Els considerem víctimes amb botxins impersonals o invasors que destruiran la civilització europea. "Per què no es queden a l'Àfrica?" convida a explorar l'origen migratori al Senegal i Gàmbia, dos països de l'Àfrica occidental separats pel colonialisme dels imperis francès i britànic.

Seguint el fil de l'economia, la política i la història podem entendre per quins motius, 60 anys després de les seves independències, aquests dos països no han pogut assegurar el benestar de les seves poblacions. Fent un cop d'ull als mercats, el futbol o la religió es poden intuir les perspectives de dos territoris que ens fan una pregunta tan incòmoda com proscrita: és possible el benestar europeu sense el malestar africà? 










Autors/es locals

0

Amb l’objectiu de donar visibilitat als autors vinculats a la nostra ciutat, durant la diada de Sant Jordi del 2023 hem organitzat una trobada. No han pogut assistir tots, però la participació ha sigut nombrosa i ha servit perquè els participants es coneguessin millor.

Considerem autors locals:
- autors nascuts a Calella
- autors que viuen, treballen o hi tenen una vinculació molt estreta amb Calella des de fa més de set anys.
- autors l'obra dels quals estigui centrada en Calella


El següent recull no és exhaustiu, és un punt de partida; estarà en constant actualització i poc a cop anirem afegint més noms.





Si trobeu a faltar algun autor/a, us agrairem que ens ho feu saber: b.calella.csp@diba.cat

Hora del conte "Històries principesques"

0

Hora del conte "Històries principesques"
A càrrec de Sandra Rossi 
Dimecres 10 de maig a les 18:00


Vet aquí que hi havia un príncep que estava trist i una princesa que no tenia amigues ni amics. I també hi havia un drac enorme que sempre tenia gana, un rei força pocatraça i un petó molt entremaliat.

Exposició Drawing 4 Equality

0

Exposició Drawing 4 Equality. Desafiant els rols de gènere a les dues ribes de la Mediterrània
Es podrà visitar a la biblioteca fins el 15 de maig.
En col·laboració amb la regidoria d'Igualtat.
European Institute of the Mediterranean (IEMed) 



L'exposició s'emmarca en el projecte Dones que Transformen, campanya de sensibilització i educació per a la ciutadania global (ECG), dissenyada per la Diputació de Barcelona en el marc del projecte EqualMed, que té per objectiu posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social.

L'exposició consta de 20 il·lustracions seleccionades d’un concurs artístic sobre les percepcions i visions dels rols de gènere en la societat. Busca enderrocar les barreres i estereotips de gènere i visibilitzar les desigualtats de gènere presents en la societat a través de l’art i el feminisme.


#DonesQueTransformen