Temporada d'òpera 22/23

0

Temporada d'òpera consisteix en la divulgació de l'obra, l'autor o l'intèrpret escollit a càrrec de la periodista i divulgadora musical Rosa Maria Carbonell. Inclou audicions i l'emissió de fragments seleccionats.


Temporada d'òpera se celebrarà un divendres al mes, a les 18:30 a l'Auditori Can Saleta (C\ Sant Jaume, 229). 




1a sessió - 28 d’octubre  
Rèquiem de Giuseppe Verdi
Un rèquiem espectacular, amb una estructura operística potent, amb moments esfereïdors  i d’altres de gran lirisme. Obra que tendeix més a l’expressivitat que al recolliment i que commou i atrapa des de l'inici.


2a sessió - 25 de novembre
Cinema i òpera
Directors de cine com Quentin Tarantino, Alejandro Amenábar, Francis Ford Coppola, Roberto Benigni... entre d’altres són capaços d'emocionar-nos, amb la música d’òpera que posen a les seves pel·lícules. Identificarem aquests fragments en les òperes originals  i reconeixerem quina és la part escollida per a la pel·lícula.


3a sessió - 27 de gener
Le comte Ory de Gioacchino Rossini 
Deliciosa òpera i penúltima creació del compositor que va presentar a París, l’any 1828. Una òpera on el somriure hi és present des de la primera pàgina. Curiosament, tot i ser una obra d'un gran nivell musical és poc representada.


4a sessió - 24 de febrer
Cendrillon de Jules Massenet 
Entranyable versió del conte de fades de la Ventafocs,  de Charles Perrault. Deliciosa, divertida i encisadora. Aquesta òpera va obtenir un èxit immediat i es va representar 50 vegades la primera temporada


5a sessió - 31 de març
Les Pêcheurs de perles de Georges Bizet
Aquesta òpera, la sisena de la seva creació, ambientada a l’antiga illa de Ceilan, destaca per la bellesa i la delicadesa de bona part dels seus números. La partitura està plena de melodies fascinants que evoquen els paisatges, les situacions i el caràcter dels personatges. Una meravella.

 
6a sessió - 28 abril
Eugene Oneguin de Piotr Ilitx Txaikovski 
Òpera basada en la novel·la homònima en vers d’Aleksandr Puixkin. Escrita en un moment de trasbals familiar del compositor, l'argument explica, amb una música bellíssima, la història del personatge Eugene Oneguin i la seva relació amb la jove Tatiana.


7a sessió - 9 de juny
Don Pasquale de Gaetano Donizetti
Una de les últimes creacions del compositor. Considerada també com l'última de les grans òperes bufes, òperes còmiques, de la història de l’òpera italiana. El talent melòdic del compositor destaca en una obra divertida i fresca que sempre ha estat present en el repertori.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!