Xerrada-col·loqui: Emergència climàtica

0

Emergència climàtica: on estem i què podem fer per minorar els seus efectes, a càrrec de Gerard Porta, enginyer de l'energia.

Dijous 27 de gener a les 18:30 hores
A la biblioteca

El planeta en el qual vivim necessita la nostra consciència i participació per millorar la seva situació i assegurar-nos un futur habitable. I hem de ser nosaltres amb els nostres actes qui hem de saber com es troba el planeta respecte als seus recursos i què podem fer per revertir aquesta situació en petites o grans accions diàries. Per això, et convidem a informar-te i participar en aquesta activitat.

Temporada d'òpera: Intèrprets femenines extraordinàries

0

Temporada d'òpera consisteix en la divulgació de l'obra, l'autor o l'intèrpret escollit a càrrec de la periodista i divulgadora musical Rosa Maria Carbonell. Inclou audicions i l'emissió de fragments seleccionats.


Se celebrarà un divendres al mes, a les 18:30 a l'Auditori Can Saleta (C\ Sant Jaume, 229).



3a Sessió - 28 de gener
Intèrprets femenines extraodinàries
Sessió sobre les diverses veus de cant de les dones: les sopranos líriques, lleugeres, spinto, mezzosopranos, contralt... amb exemples concrets i representacions llegendàries de les millor cantants: Montserrat Caballé, Anna Netrebko, Natalie Dessay, Cecilia Bartoli, entre d’altres. Una manera distesa d’accedir al món de l’òpera de forma amena i didàctica.

Hora del conte "Històries d’animals"

0

Històries d’animals 
A càrrec de Pengim penjam Titelles
Espectacle de diferents contes amb titelles i teatre d'objectes amb música en directe


És un seguit d'històries, contes, d'animals on s'inclou l'home, explicats amb titelles.
Amb un naturalista i una gallina una mica especials ens divertirem i cantarem (amb música en directe) veient què li passa al llop quan vol fer el mateix que la guineu o què li passa al porc que no vol tornar a casa; i de forma subtil, a manera d'endevinalla i perfectament clar, veurem quin és l'animal més animal.

Sinopsis extreta del web Pengim Penjam Titelles





L'Avinguda dels Misteris

0


“Mentre llegia amb passió els llibres que aconseguia salvar de les escombraries, la seva germana Lupe, una nena ben peculiar, era capaç de llegir -perillosament- la ment de les persones i endevinar el seu futur”. 

En aquesta novel·la l’escriptor John Irving ubica el començament de la seva història a Mèxic, al voltant dels “pepenadores o niños de la basura”, infants que viuen als abocadors de les grans ciutats i es dediquen a separar els materials que poden reutilitzar. 

La història gira al voltant del germà gran, Juan Diego, que durant l’adolescència deixa enrere Mèxic i esdevé un escriptor rellevant en les lletres nord-americanes. Un viatge a les Filipines quan ja passa de la cinquantena l’empeny a retrobar-se amb el passat a l’abocador de Oaxaca, on va viure acompanyat de la Lupe, la seva germana vident que parla una llengua que només ell pot entendre. 

John Winslow Irving (Exeter, Nou Hampshire, 2 de març de 1942) és un escriptor estatunidenc, autor de nombroses novel·les, intensament vitals, que en ocasions s’han comparat amb les de Charles Dickens i guionista guanyador d'un Oscar.


Selecció de webs:
Entrevista a John Irving: 


John Irving a Viquipèdia   
Irving (s’explica) a la Biblioteca Jaume Fuster 
Article a Llegim.ara.cat 
John Irving al Catàleg Aladí