Club de lectura Tardes de tertúlia

0

Club de lectura Tardes de tertúlia a càrrec de Mercè Pujadas. 



Dilluns 22 de novembre  a les 18:30
Un dia, mentre s’ocupa de la seva petita botiga de roba de segona mà, l’Iris Lockhart rep una notícia sorprenent: una germana de la seva àvia de qui no ha sentit a parlar mai està a punt de sortir de l’hospital psiquiàtric on ha passat part de la seva vida. L’àvia de l’Iris sempre havia dit que era filla única, pero els documents proven que no hi ha cap error: l’Esme Lennox es la seva tia àvia.


Cançó de la plana de Kent Haruf
Dilluns 20 de desembre  a les 18:30
Al petit poble de Holt, Colorado, un professor s’ha de fer càrrec dels seus dos fills, que s’inicien en l’aventura de viure, després de la desaparició de la seva dona; una adolescent embarassada és rebutjada per la seva mare i es veu obligada a buscar refugi, i dos germans solitaris d’edat avançada que viuen en una granja dels afores veuen com el seu dia a dia s’altera sense remei quan decideixen acollir un hoste inesperat.


Color de llet de Nell Leyshon
Dilluns 17 de gener  a les 18:30 
Es diu Mary, té els cabells de color de llet i una cama esguerrada. A casa seva, a l’Anglaterra rural del 1830, treballa de sol a sol al costat de la mare i les seves tres germanes. S’estima molt l’avi i viu sotmesa al pare, com la resta de la família. Amb només catorze anys, ha de deixar la granja per anar a servir a casa del vicari. No s’imagina com està a punt de canviar-li la vida.


Dilluns 14 de febrer  a les 18:30 

No hi ha gaires noies de tretze anys acusades d'assassinat, jutjades i declarades culpables. Jo en vaig ser una. I la meva història, tot i haver passat força anys enrere, té prou valor per ser explicada. Alerta, però: si les idees fortes i l'acció us ofenen, no la llegiu. Jo intentaré explicar la veritat, tal com la vaig viure.


Sucre cremat d'Avni Doshi
Dilluns 14 de març  a les 18:30 

L'Antara ha tingut una infantesa inestable, marcada pels capritxos de la seva mare, la Tara, una dona rebel que, transgredint les convencions socials de l'època, va abandonar el marit i les comoditats de la classe mitjana per dur una vida poc convencional. Juntes n'han passat de tots colors, des de pidolar al carrer fins a conviure amb un artista fracassat. Quan la Tara comença a perdre el cap, la seva filla ja adulta es veu obligada a fer-se càrrec d'algú que mai s'ha ocupat d'ella.


Les Pereres fan la flor blanca de Gerbrand Bakker
* Dimarts 26 d'abril a les 18:30

Els bessons Klaas i Kees i el seu germà petit Gerson juguen sovint a «Negre», un joc en què la regla principal consisteix en no obrir els ulls. Un dia, en Gerson perd la visió en un accident de cotxe, i es veurà obligat a jugar a «Negre» la resta de la seva vida. Serà capaç d'adaptar-se a la seva nova vida amb l'ajuda del seu gos? La vida també ha canviat considerablement per al seu pare i els seus germans. Però el que no canvia mai és la calidesa de la família.


La Maledicció de Hill House de Shirley Jackson 
Dilluns 23 de maig a les 18:30

John Montague, filòsof i antropòleg dedicat obsessivament a l’estudi de fenòmens paranormals, vol comprovar en persona què suposa viure en una casa encantada. Quan sent a parlar de Hill House, un casalot inhòspit, desangelat i de reputació estremidora, està convençut que ha arribat el moment de provar-ho, i convoca tres persones perquè l’acompanyin en l’aventura: la Theodora, una jove despreocupada i curiosa, escollida per la seva capacitat telepàtica; l’Eleanor, solitària, infeliç i fràgil, amb un passat obscur, i el Luke, un jove vividor, mentider i futur hereu de Hill House.


Lo que esconde tu nombre de Clara Sánchez
Dilluns 20 de juny a les 18:30

Sandra ha decidido retirarse a un pueblo de la costa levantina: ha dejado el trabajo y, embarazada, pasa los días intentando aplazar la decisión de qué hacer con su vida. En la playa conoce a un matrimonio de octogenarios noruegos que parece la solución a sus problemas. Julián, un anciano que acaba de llegar de Argentina, superviviente del campo de exterminio de Mauthausen, sigue las idas y venidas de los noruegos. Un día Julián aborda a Sandra y le revela detalles de un pasado que no tiene nada que ver con ella. Aunque el relato de Julián le parece descabellado, empezará a mirar de una forma nueva a los amigos, las palabras y los silencios de la pareja de ancianos, sin darse cuenta de que el fin de su inocencia está poniendo su vida en peligro.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!