Presentació literària "La casa del avis" de Vicenç Villatoro

0

L’escriptor i periodista, amb més de 30 llibres publicats, ens presenta la seva darrera obra La casa dels avis on parla de l’epopeia d’una família catalana al llarg de més d’un segle.

Presentació del llibre: La casa dels avis de Vicenç Villatoro.
En col·laboració amb la llibreria La Llopa.

Quan: Dimecres 31 de març, a les 18 h, 
On: al pati de la biblioteca (entrada per c/Església)
Retransmissió en directe via Facebook i en diferit al canal youtube de la biblioteca.



Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957) és escriptor i periodista. Com a escriptor ha publicat novel·les, dietaris, poesia i assaig. Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana, com el Sant Jordi per Evangeli gris, el Ciutat de Palma per La claror de juliol o el Prudenci Bertrana per La ciutat del fum. La seva obra narrativa de maduresa ha despertat un gran interès entre la crítica i el públic: L’home que se’n va (2014) i El retorn dels Bassat (2016). Com a periodista, ha estat director de l’Avui i de la CCRTV i ha col·laborat en els principals mitjans del país, tant de la premsa com de la ràdio i la televisió.


¿Què fa que algú decideixi anar-se’n del lloc on ha viscut sempre i que algú altre vulgui morir allà on va néixer? Si a la celebrada Un home que se’n va, Vicenç Villatoro reconstruïa la història del seu avi patern, que emigra des d’un poble de Còrdova a Terrassa, a La casa dels avis explora la història dels avis materns, des de la casa familiar de Canet, que va ser enderrocada, fins a la Terrassa obrera i convulsa de la guerra i la postguerra. Eren un manyà i una nuadora, catalanistes i republicans, que van viure l’exaltació de la República, la derrota de la guerra i l’experiència de l’exili, la presó i el silenci del franquisme. La seva història és la dels que es queden, i la seva casa és el símbol de la persistència i l’arrelament a la terra.

La casa dels avis forma part d’una ambiciosa trilogia—juntament amb Un home que se’n va i El retorn dels Bassat— sobre l’emigració i la identitat, però és també una visió diferent, des la perspectiva d’una família concreta, de la història catalana al llarg de més d’un segle: des de l’arribada d’un avantpassat napolità per participar a les guerres carlines fins als esdeveniments de l’octubre del 2017 i el dia d’avui.






La casa del avis a biblioteques:
En format paper - Demana'l a les biblios
En format digital - Demana'l a Ebiblio

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!